×

Klaas Knot wordt nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Vanaf 1 januari 2014 heeft CliniClowns een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht: Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank. Hij neemt het voorzitterschap over van Joop Daalmeijer, die dertien jaar lang nauw betrokken was bij de stichting.

Klaas Knot studeerde in 1991 cum laude af in de algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1995 promoveerde hij tot doctor in de economie. Verder heeft Knot gewerkt bij het Internationale Monetaire Fonds (IMF) en bij het ministerie van Financiën als plaatsvervangend thesaurier-generaal. Een groot deel van zijn loopbaan is hij werkzaam bij De Nederlandsche Bank. Vanaf 2011 bekleedt hij bij deze bank de functie van president. 

Warm hart
Klaas Knot kijkt uit naar zijn rol bij CliniClowns: “Als vader van twee kinderen draag ik het werk van CliniClowns een warm hart toe. Het doet me veel plezier dat ik een bijdrage kan gaan leveren aan deze mooie organisatie”.

Vertrouwen
Joop Daalmeijer blikt tevreden terug op zijn voorzitterschap en is ervan overtuigd dat ‘de voorzittershamer’ in goede handen terechtkomt: “Ik kijk terug op dertien bijzondere jaren waarin de CliniClowns organisatie een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Nu mijn termijn erop zit, draag ik met veel plezier mijn voorzitterschap over aan Klaas Knot. Ik heb het volste vertrouwen dat hij de juiste man is voor een toezichthoudende rol bij CliniClowns in een tijd dat er veel veranderingen gaande zijn in de goededoelenwereld. Ik wens Klaas veel succes.”

Meer weten?
De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van de stichting. De leden van de Raad van Toezicht brengen hun kennis, ervaring en expertise in.