×

''Bij elke ontmoeting zien we Noortje stralen''

​Toen Noortje kanker kreeg, was ze nog maar een baby. Er groeide een grote tumor op de kruising van haar oogzenuwen die onmogelijk te opereren was. Elke week moest ze voor
chemotherapie naar het ziekenhuis en daar leerden wij haar vijf jaar geleden kennen. Noortje veroverde direct ons hart omdat ze zo enthousiast en positief is.

Bij Noortje hebben wij altijd het gevoel: dit is waarom wij CliniClown zijn geworden! Natuurlijk, alle kinderen zijn bijzonder. Maar Noortje maakte meteen diepe indruk met haar enorme
levenslust. Elke ontmoeting leidt tot een grote glimlach op Noortjes gezicht. Zo hebben we in de loop der jaren een hechte band opgebouwd, ook met haar ouders.
 
Tegenwoordig zien we haar elke drie weken, altijd na haar chemobehandeling. Ze komt speciaal op dinsdag omdat ze weet dat wij er dan zijn. Zelfs als ze zich beroerd voelt van de chemo vindt ze het fijn om ons te zien. Zo ging Fiep een keer in haar bed liggen toen ze naar de wc was. Toen Noortje terugkwam moest zij ineens de rol van CliniClown spelen - dat vond ze prachtig!

Helpt u mee?

Wij staan te popelen om vaker en meer kinderen te bezoeken. Nu is dit niet altijd mogelijk en worden ze soms teleurgesteld. Helpt u mee om meer mooie momenten mogelijk te maken?