×

Word jij onze nieuwe Artistiek teamleider voor team Zuid-Holland?

Heb jij passie voor het ontwikkelen van ‘spelers’ en haal jij het beste uit de ander en jezelf? Dan hebben wij dé artistieke functie voor jou. 

Functieomschrijving

Als Artistiek teamleider ben je samen met een Organisatorisch teamleider verantwoordelijk  voor het doelstellingswerk in de regio Zuid-Holland en ben je hoofdverantwoordelijkheid voor de kwaliteit en ontwikkeling van ons doelstellingswerk in deze regio. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van het strategische beleid. De nadruk ligt hierbij op de optimale spelprestatie in de ontmoeting met onze clowns en de kwaliteit en inzet van de juiste spelvormen in de regio. Je geeft operationeel leiding aan regioteam Zuid-Holland, dat bestaat op dit moment uit 11 clowns, als onderdeel van de afdeling Clowns bestaande uit vijf andere regioteams en een stafafdeling.

Als Artistiek teamleider beschik je in ieder geval over de volgende kennis en ervaring

  • Hbo werk – en denkniveau; bij voorkeur aangetoond door een relevante afgeronde opleiding
  • Je bezit kennis van ‘spelen’ en het theatervak en bij voorkeur kennis van het clownsvak.
  • Je hebt goede management kwaliteiten gericht op zowel de samenwerking als het boeken van resultaat
  • Je streeft naar voortdurende verbetering van doelstellingen, processen en resultaten.
  • Je hebt passie voor het ontwikkelen van ‘spelers’ waarbij je goed kunt waarnemen en reflecteren
  • Je bent stressbestendig en flexibel
  • Je bent in staat om goed te luisteren en bent helder in je communicatie
  • Je bent besluitvaardig, zelfverzekerd en daadkrachtig
  • Je hebt bovengemiddelde affiniteit met waar CliniClowns voor staat 
Wij hechten groot belang aan het optimaal functioneren van het duaal leiderschap in deze functie. De match tussen de kandidaat en de Artistiek teamleider zal nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze van de kandidaat.

Over onze ambitie

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie voelen zich er weer toe doen.
 
Onze clowns ontmoeten kinderen in kwetsbare situaties en mensen met dementie door middel van verschillende spelvormen, waar improvisatie veelal de basis is. Deze ontmoeting vindt plaats in instellingen maar soms ook op andere locaties of online.
 
Wij zien kansen op het gebied van het uitbreiden van de ontmoetingen bij bestaande speellocaties en in samenwerkingsverbanden met andere organisaties vanuit de regionale afstemming en organisatie van het werk. Wij zien ook belangrijke aandachtspunten in de ontwikkelingen binnen de zorg die van invloed kunnen zijn op de manier waarop wij het werk uitvoeren (zoals schaalvergroting, specialisatie, ambulante zorg en bezuinigingen).
 
Door - met aandacht voor de kwaliteit van het werk - nóg efficiënter en effectiever met middelen om te gaan, zal ruimte ontstaan om locaties vaker te bezoeken. En voor uitbreiding van het werk naar andere locaties, spelvormen en doelgroepen. Daarvoor verstevigen wij de relatie met onze zorgpartners, blijven wij het effect van het werk monitoren en stemmen wij de bezoeken van de clowns klantgericht af op de (veranderende) behoefte binnen de zorg.
Met persoonlijk contact (één-op-één en in kleine groepen) als uitgangspunt zullen de huidige spelvormen worden onderzocht, verbeterd of vernieuwd. Daarnaast zal in nauwe samenwerking met onze zorgpartners worden gewerkt aan een flexibelere, vraaggerichte inzet van onze clowns en waar mogelijk de bezoeken worden uitgebreid of geïntensiveerd. Om de kwaliteit van het clownswerk te bevorderen wordt er volop ingezet op het aantrekken en opleiden van nieuwe clowns en het trainen en coachen van onze huidige clowns.
Als Artistiek teamleider speel je samen met de Organisatorisch teamleider een belangrijke rol in het realiseren van deze ambitie in de regio Zuid-Holland.

Arbeidsvoorwaarden

CliniClowns biedt je een aanstelling van 4 dagen in een bijzondere werkomgeving.
Het aanvangssalaris ligt tussen de 4.400 en 4.650 euro op voltijdbasis (afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring). CliniClowns heeft een eigen Cao met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen bij voltijddienstverband, een vergoeding voor sportschoolcontributie, een pensioenvoorziening in de vorm van een middelloonregeling en beschikbaar budget voor opleiding en training.

Procedure

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie en CV via sollicitatie@cliniclowns.nl vóór 4 januari 2019. Contactpersoon voor deze functie is Judith Wiersma, Senior human resource adviseur.
Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem gerust contact op met Jacqueline Kaptein, Artistiek leider.  Zij is daarvoor op 17 december a.s. van 15.00-17.00 uur en 20 december a.s. van 10.00-12.00 uur  te bereiken via 06 10634104.
 
De eerste sollicitatiegesprekken met Jacqueline Kaptein en Judith Wiersma vinden plaats op 11 januari 2019. We proberen vóór 1 februari 2019 de gehele procedure af te ronden.
Een online persoonlijkheidsanalyse is onderdeel van de selectieprocedure.