×
Je actie is aangepast
Je profiel is aangepast
Je inschrijving is nu helemaal compleet!
Je hulpvraag aan CliniClowns is ingediend!
Bedankt voor je hulp bij deze actie!
Alysha’s spreekbeurt & inzamelactie
Alysha Matthijsse

Alysha

Deze actie is afgerond

Alysha (10) hield op vrijdag 18 maart 2016 haar spreekbeurt over CliniClowns en het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam. Op haar vijfde verjaardag werd ze opgenomen in dat ziekenhuis omdat er iets mis was met haar hart. Daar kwam ze in aanraking met CliniClowns.

Alysha kreeg veel prikken in het ziekenhuis en moest zelfs geopereerd worden. Het was op dat moment niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Om haar op te vrolijken kreeg ze bezoek van CliniClowns. “Altijd als ik de mondharmonica’s hoorde van de clowns, begon ik te stralen”, vertelt ze.

“De CliniClowns kunnen heel veel betekenen voor zieke kinderen. Als je in het ziekenhuis ligt en bang of verdrietig bent, komen ze heel vaak langs. Maar daarvoor hebben ze geld nodig.”

Gelukkig is de operatie goed gegaan en gaat het nu heel goed met haar. Ze sport veel en doet deze zomer zelfs mee aan een mini marathon. Ze gunt meer kinderen een bezoek van de clowns en zet zich daarom in voor CliniClowns. Dat doet ze door een spreekbeurt te houden en oude mobiele telefoons in te zamelen op school en bij bedrijven in haar omgeving.

Meer dan 1000 mobieltjes

Alysha is na haar spreekbeurt doorgegaan met het inzamelen van mobieltjes en heeft inmiddels de smaak te pakken. Onlangs vertelde ze over haar spreekbeurt en haar inzamelactie op de radio. Dit zorgde ervoor dat er spontaan allerlei inzamelpunten in Zeeland ontstonden. In drie weken tijd haalde ze ruim 1000 mobieltjes op voor CliniClowns. Deze worden gerecycled en leveren drie euro per stuk op.

€ 3.000,40 opgehaald

  • € 3.000,40
    door Anoniem 18-05-2017
  • € 3.000,40
    door Anoniem 18-05-2017