×

Kom in actie: Tips en tools

Graag helpen we je op weg om het actievoeren nog makkelijker te maken! Op deze tips en tools pagina kan je alles vinden wat je helpt bij het werven van donaties. Succes!

Zo vind je hier bijvoorbeeld standaard teksten, afbeeldingen, leuke spellen, posters en nog veel meer! Bekijk de gehele pagina en vind onder elk kopje haar download. Nog vragen? Mail dan even naar acties@cliniclowns.nl

Promotie

We helpen je graag om goede (pers)aandacht te krijgen voor je actie. Daarom hebben we een aantal tips + een voorbeeld persbericht voor je opgesteld, zodat je zelf aan de slag kan.

Staat jouw actie al ergens vermeld, of heb je vragen, laat het ons weten op ilja.van.alten@cliniclowns.nl

Logo CliniClowns

Voor jouw actie mag je gebruik maken van ons CliniClowns logo. Deze kan je hieronder met blauwe of witte letters downloaden. Welke je gebruikt hangt af van de achtergrond. Lees van te voren even de richtlijnen voor ons logogebruik door. 

Afbeeldingen van ons werk

Deze collectie afbeeldingen mag je gebruiken in je uitingen om je actie te ondersteunen.

Filmpjes van ons werk

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Om te laten zien wat CliniClowns precies doet en waarom je CliniClowns steunt kan je gebruik maken van de volgende filmpjes:

Ervaringsverhalen om te delen

Of deel een van onze mooie ervaringsverhalen:

Je actie promoten op social media

Speciaal voor jou hebben we diverse handige social media afbeeldingen gemaakt. Deze afbeeldingen kan je delen via jouw eigen pagina's om op te roepen tot donaties, of bijvoorbeeld mensen te bedanken. Tip! Je kunt de afbeeldingen ook gebruiken in combinatie met de standaard deel berichten die hieronder staan. 

Voorbeelden van fondsenwervende mails en social berichten

We maken het je graag makkelijk en hebben alvast een aantal voorbeeld mails, tweets, posts en apps voor je gemaakt ter inspiratie. Of je vult ze aan met jouw actie informatie.

Zo laat je je vrienden, familie en collega's gemakkelijk weten dat jij voor ons in actie komt, kun je hen snel en makkelijk een update geven over je actie of je kan ze bedanken dat ze jouw actie hebben gesteund waar jij en CliniClowns ontzettend blij mee zijn. 

Spel ideeën

Je kan ook geld inzamelen door middel van het spelen van een spelletje. Met behulp van deze spelletjes kun je op een leuke en speelse manier geld ophalen.

Wat doet CliniClowns met haar donaties

We hebben online ons jaarverslag staan. Deze kan je ook downloaden of online gebruiken om aan je vrienden, collega's en familie te laten zien waarom jij het zo belangrijk vindt om voor CliniClowns geld in te zamelen. 

Je actie of event extra aankleden met een vlag of onze mascotte Toet?

Uiteraard kun je ook CliniClowns vlaggen of onze mascotte Toet lenen. Wil je hiervan gebruik maken neem dan contact op met een van onze collega's uit het actieteam via acties@cliniclowns.nl

Knuffel Toet en Sleutelhangers

Het is ook mogelijk om onze knuffel Toet te verkopen op jouw actie. We sturen je graag kosteloos een doos met Toetknuffels en/of sleutelhangers om te verkopen vanuit huis of op marktjes, tijdens je actie etc.

De prijs waarvoor we Toet verkopen bedraagt €7,50 en de sleutelhanger kost €3,95. Wil jij Toet ontvangen? Mail dan naar acties@cliniclowns.nl

Documenten om te bedanken

Voor scholen

Standaard tekst over CliniClowns

Wil jij met iemand delen wat CliniClowns nou precies doet? Gebruik dan onze corporate tekst

Presentatie

Wil je andere meer vertellen over het werk van CliniClowns? Gebruik dan een van onze kant-en-klare presentaties. Een variant met een quiz en de andere met veel leuke informatie over ons werk.