×

Speciale TV-show ‘Zet ‘m op!'

Zaterdag 15 december om 20.25 uur werd de speciale tv-show ‘Zet ‘m op! ’uitgezonden bij de EO op NPO1. Zaterdag 22 december om 15.52 uur is de herhaling. In dit programma worden zieke kinderen verrast door de CliniClowns. Wat de kinderen niet weten, is dat één van de clowns hun idool is.

Zo wordt de ernstige zieke Jonathan van 13 jaar verrast door niemand minder dan André van Duin. Jonathan is groot fan van André van Duin. André heeft zich in het diepste geheim voorbereid om mee te spelen als CliniClown. Maar herkent Jonathan hem wel als André hem als CliniClown bezoekt?

Voor Jonathan zijn de CliniClowns heel belangrijk. Zij zorgen ervoor dat hij zich even niet ziek voelt en zijn er zelfs tijdens zijn fysiotherapiebehandelingen. Zo helpen zij hem zijn grenzen te verleggen.

Mooi om het effect te zien

Harm Edens en Anne-Mar Zwart presenteren het programma. Harm: “Er is bijna niets triester dan kinderen die ziek zijn. En alles wat je eraan kan doen om dat leed te verzachten is echt 100% de moeite waard. Het is zo ontzettend mooi om te zien wat het effect is van de clowns.”

Anne-Mar vult aan: “Ik heb Jonathan en zijn moeder gesproken voor dit programma en de clowns zijn echt een lichtpuntje voor hen. De CliniClowns voelen feilloos aan hoe Jonathan zich voelt en hoe ze daarop moeten inspelen.”

Nieuwsgierig?

Naast de verrassingsbezoeken van de clowns, vertellen ouders wat de CliniClowns voor hun kinderen hebben betekend. En is er ook aandacht voor onze bezoeken aan mensen met dementie. 

Nieuwsgierig? Kijk dan op zaterdag 22 december om 15.52 uur naar de fondsenwervende tv-show ‘Zet ‘m op!’ bij de EO op NPO1.

Wil je ons nu al steunen? Elke bijdrage is fantastisch!