×

Een zorgeloos moment voor gevluchte kinderen

Momenteel zijn wij met diverse organisaties in heel Nederland in gesprek om te kijken waar we van toegevoegde waarde kunnen zijn voor vluchtelingen. Zij hebben de kracht van een lach in deze tijd hard nodig.

In het WOW-hostel in Amsterdam speelden CliniClowns Toetie, Tas en Pief de voorstelling 'Wakker worden', een muzikale en interactieve voorstelling, afgestemd op deze groep kinderen. De clowns hadden een paar woordjes in het Oekraïens geleerd. Dit viel duidelijk in de smaak bij de kinderen en vooral de moeders. Zo’n 20 kinderen genoten zichtbaar van de voorstelling en hadden ontzettend veel plezier met de clowns.

Locatiehoofd Conrad Köckert van HVO-Querido is blij met de afleiding die de clowns kwamen brengen: “Even wat plezier in deze heftige tijd doet deze kinderen en hun ouders ontzettend goed. Zo kunnen ze hun verdriet en de stress even vergeten.” 

Foto's: Martijn van de Griendt

Op een andere locatie in Amsterdam, het A&O Hostel, speelden clowns Jop, Kers en Pula de KZO-voorstelling Cirque Petit. In het A&O Hostel verblijven vluchtelingen uit allerlei verschillende landen. Ook hier was het plezier goed te zien, de kinderen deden volop mee met het spel van de clowns. Even een moment van ontspanning dat ze zo hard nodig hebben!

Geef kwetsbare kinderen een moment zonder zorgen