×

CliniClowns zoekt Vrijwilligers Voorlichting

Als Vrijwilliger Voorlichting ben je de onmisbare kracht die ervoor zorgt dat CliniClowns zichtbaar wordt door het hele land. Door het geven presentaties en voorlichtingen laat je onze (potentiële) relaties en achterban de impact van ons werk zien. Je bent in staat om op een persoonlijke en bevlogen manier het CliniClowns-verhaal te vertellen aan verschillende (doel)groepen zoals scholen en verenigingen.

Je kunt goed omgaan met vragen en afstemmen op de doelgroep. Je bent je bewust dat je hiermee het gezicht van CliniClowns bent. Waar mogelijk inspireer je mensen om voor CliniClowns in actie te komen. Zo draag jij bij aan zoveel mogelijk ontmoetingen tussen clown en kind en mensen met dementie!

Wanneer ben je beschikbaar?

Jouw inzet kan zowel doordeweeks als in de weekenden zijn, overdag en s ‘avonds, afhankelijk van je eigen beschikbaarheid en de vraag vanuit de samenleving. Gemiddeld vragen we een minimale inzet van 1 dagdeel per maand.

Wat bieden wij?

Een onboarding- en trainingsprogramma met o.a.:

  • Kennismaking met ons werk tijdens een inspirerende (online) CliniClowns-avond
  • Inspiratie- en inhoudsgerichte trainingen specifiek gericht op jouw taak
  • Toegang tot een groot online trainingsaanbod voor je persoonlijke ontwikkeling
Community:
  • Een digitale omgeving voor vrijwilligers voor materialen en informatie
  • Een jaarlijkse landelijke vrijwilligersdag

Interesse?

Lijkt het je leuk om voorlichting te geven over ons werk in jouw eigen omgeving (Breda, Doetinchem, Zwolle en Assen/Groningen)? Stuur dan jouw reactie per e-mail naar vrijwilligers@cliniclowns.nl. Mocht je inhoudelijke vragen hebben dan kun je terecht bij Kitty Bosman of Marit Kuyper (Coördinator Vrijwilligers) op 033-4699040.

De impact van CliniClowns

Als je ziek of kwetsbaar bent kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Bij CliniClowns geloven we dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen weer verbinden met die kracht, zodat ze zichzelf weer even kunnen hervinden. Als iemand echt contact maakt met jou voel je je beter. En als iemand jou je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. De CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg. De afleiding die de clowns brengen zorgt voor minder stress en minder angst. Doordat ze mensen laten lachen, beleven zij minder pijn.