search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

VEELGESTELDE VRAGEN

1. Hoe kun je je aanmelden voor Circus CliniClowns?
Vanaf 13 maart is het mogelijk om je aan te melden via het online aanmeldformulier op deze website.

2. Voor wie organiseren we Circus CliniCowns?
Circus CliniClowns is een voorstelling die ontwikkeld is voor verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. Het circus is minder geschikt voor kinderen die zeer weinig prikkels of zeer weinig contact aankunnen. Voor deze kinderen biedt CliniClowns het Klein Zintuigen Orkest aan dat langskomt bij instellingen of het CliniClowns College voor gezinnen.
 
We hebben twee typen voorstellingen waarvoor je je kunt aanmelden: hoger en lager niveau.
 
Hoger niveau
Het kind is in staat om deel te nemen aan een groepsactiviteit met bijbehorende prikkels. Ook kan hij/zij een simpele verhaallijn volgen. De groepen zijn iets groter dan bij de voorstellingen voor lager niveau.
 
Lager niveau
Het kind heeft sterke behoefte aan een individuele benadering in contact en is prikkelgevoelig. Voor deze kinderen houden we de groepen klein.

3. Welke locaties bezoeken wij in 2017 en wanneer staan we waar?
Circus CliniClowns is te zien op de volgende locaties:
- Van 1 tot en met 19 juni in Bleiswijk
- Van 24 juni tot en met 11 juli in Colmschate
- Van 1 tot en met 18 september in Leende
- Van 23 september tot en met 16 oktober in Almere

4. Waarom speelt het Circus op vier locaties in plaats van zes?
Het op- en afbouwen van de tent is de grootste kostenpost van Circus CliniClowns. Om kosten te besparen, hebben we moeten besluiten op 4 locaties te spelen in plaats van 6.

5. Waarom is er voor deze locaties gekozen?
Ieder jaar opnieuw evalueren we de eerdere locaties en bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor het nieuwe jaar. Daarvoor zijn we ook afhankelijk van gemeentes. Voor de locatiekeuze kijken we naar de woonplaats van de kinderen die het Circus bezoeken. Daarnaast houden we ook rekening met de locatie van de meeste instellingen en scholen. Tot slot zijn ook andere factoren bepalend voor de keuze van een geschikte locatie, zoals bijvoorbeeld een goede bereikbaarheid. 

6. Waarom hanteren wij de maximale leeftijd voor kinderen van 18 jaar?
De reden dat wij een leeftijdsgrens aanhouden van 18 jaar, is dat de missie van CliniClowns is om een magisch moment van grote betekenis te creëren voor kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie. Omdat we ons specifiek op kinderen richten, is het belangrijk dat we een biologische leeftijdsgrens aanhouden om onze missie te kunnen waarborgen. Wij realiseren ons dat de voorstelling ook voor ouderen met een verstandelijke handicap geschikt is. Voor deze doelgroep bieden we een beperkt aantal kaarten te koop aan via onze webshop.

7. Met hoeveel personen is een gezin welkom bij Circus CliniClowns?
In het aanmeldformulier kunnen gezinnen zich met maximaal 4 personen opgeven. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk kinderen met een handicap uitnodigen. Als ieder kind vrienden, grootouders etc. meeneemt, blijft er minder ruimte over voor de kinderen voor wie de voorstelling bedoeld is: kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap.
 
Bestaat je gezin uit méér dan 4 personen? Dan hoef je de overige gezinsleden niet thuis te laten! Het is uiteindelijk een uitje voor het hele gezin. Meld je aan voor 4 personen via het digitale aanmeldformulier op de site en stuur vervolgens een mailtje naar circus@cliniclowns.nl met de datum waarvoor je je hebt opgegeven, je postcode + huisnummer en de namen van de overige gezinsleden die meekomen.
 
Wil je toch een vriendje of kennis meenemen, dan is het mogelijk om een kaartje te kopen voor de voorstelling. De kaarten worden vanaf maart aangeboden in de webshop van CliniClowns.
 
8. Is de voorstelling ook leuk voor de broertjes en zusjes?
Ja, bij het samenstellen van het programma is nadrukkelijk rekening gehouden met de aanwezigheid van broertjes, zusjes, ouders en/of begeleiders. Ook voor hen is de voorstelling een bijzondere belevenis. Het is bedoeld als een uitje voor het hele gezin.
 
9. Hoeveel begeleiders moet je als instelling/school minimaal meenemen tijdens de voorstelling?
Het hangt ervan af of je met een groep kinderen komt met een meervoudige handicap of een groep kinderen met een (licht) verstandelijke handicap. Als je met meervoudig gehandicapte kinderen komt die in een rolstoel zitten, dan is 1 op 1 begeleiding vanuit het veiligheidsoogpunt verplicht. Voor kinderen met een (licht) verstandelijke handicap dien je minimaal met 1 op 2 begeleiding te komen.
 
10. Op welke manier wordt er rekening gehouden met de kinderen met een handicap?
Het hele terrein is rolstoeltoegankelijk. Er zijn twee speciale verschoningsruimten ingericht met tilliften, hoog/laagbedden en een po-stoel. Ook zijn er magnetrons aanwezig voor het verwarmen van sondevoeding. In de knuffeltent (bij binnenkomst) is het tijdens de gehele voorstelling mogelijk voor de kinderen om even tot rust te komen. Er is zowel verwarming als koeling in de tent aanwezig om de temperatuur zo aangenaam mogelijk te maken.
 
11. Hoe lang duurt een voorstelling en wat zijn de voorstellingstijden?
De voorstelling duurt ongeveer 2 uur.
 
Doordeweeks
Ochtendshow 09:30u tot 11:15u
Middagshow 12:15u tot 14:00u
 
Weekend
Ochtendshow 10:00u tot 11:45u
Middagshow 13:00u tot 14:45u
 
12. Is er medische zorg aanwezig tijdens de voorstellingen?
Gedurende Circus CliniClowns ben je als ouder(s)/verzorger(s) zelf verantwoordelijk voor de kinderen. Bij Circus CliniClowns zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig.
 
13. Mijn kind kan weinig prikkels en weinig contact aan, maar komt al jaren met veel plezier naar jullie tent. Mag hij nu niet meer komen?
De voorstelling vraagt van kinderen om een bepaalde mate van contact en prikkels aan te kunnen. Voor kinderen die slechts in geringe mate prikkels aankunnen en in geringe mate contact kunnen maken, adviseren wij een andere voorstelling die op de instelling langs komt, het Klein Zintuigen Orkest of het CliniClowns College waar je met het hele gezin naartoe kunt. Het is zeker niet zo dat uw kind niet meer mag komen. Je kunt daar zelf over beslissen en ons advies hierin mee laten wegen. We hebben twee typen voorstellingen waarvoor je je kunt aanmelden: hoger en lager niveau (zie vraag 2)
 
14. Heb je nog vragen?
Voor overige vragen met betrekking tot Circus CliniClowns kun je contact met ons opnemen per mail circus@cliniclowns.nl of per telefoon 033 469 90 44.

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk