×

Wat is het CliniClowns College?

Het CliniClowns College is een unieke theaterbelevenis voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Juist op het moment dat het extra hard nodig is. Het College is het meest geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd vanaf 3 jaar. 

Marloes Ballemans, moeder van Femm: "Bij Femm werd drie jaar geleden diabetes type 1 vastgesteld. Je ziet je kleine meisje worstelen en staat hulpeloos aan de kant. Ik vond het tijd voor iets leuks voor ons allemaal, iets wat Femm speciaal maakte. Nog steeds lichten Femms ogen helemaal op als ik foto’s laat zien van het College”

Tijdens het twee uur durende bezoek kunnen jullie onbezorgd en uitbundig lachen, ontspannen en meedoen. Dat is de kracht van het CliniClowns College. Vanaf het moment dat de deuren van het CliniClowns College openzwaaien, gebeuren er vreemde dingen en neemt de CliniClown jullie mee in een wonderlijk avontuur. We sluiten af met overheerlijke, versgebakken pannenkoeken. Het belooft een dag te worden die jullie niet snel zullen vergeten.

Op maat gemaakt
Iedereen is uniek. Alles in het College is dan ook afgestemd op de wensen, dromen en mogelijkheden van jouw kind. Om dit te kunnen waarmaken doen wij vooraf goed ons huiswerk, zoals: wat is de lievelingskleur en de favoriete artiest van het kind? Door het bijstellen van licht, geluid en spel creëren we bovendien een zintuiglijke belevenis die het beste bij jouw kind past. Variërend van zacht tot spannend en avontuurlijk. Het College is het meest geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd vanaf 3 jaar. 

Een aantal praktische zaken:

  • Een bezoek aan het CliniClowns College is geheel kosteloos.
  • Je bepaalt zelf wanneer een bezoek het beste uitkomt.
  • Het CliniClowns College is ook geopend in het weekend en in de schoolvakanties.
  • Het gebouw is volledig rolstoelvriendelijk en voorzien van faciliteiten, zoals een verschoningsruimte, invalidentoilet en een hoog-laag-bed.
  • Het CliniClowns College is te bezoeken met maximaal 6 personen tegelijkertijd.
  • Een bezoek duurt maximaal twee uur en wordt afgesloten met pannenkoeken.

Een indruk van het CliniClowns College