×

Over het CliniClowns College

De laatste maanden van het CliniClowns College gaan in. Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 december 2019 krijgt het werk voor kind en gezin van CliniClowns een andere vorm. 

De afgelopen 26 jaar hebben we verschillende manieren ontwikkeld om kinderen in een kwetsbare situatie te laten genieten van het werk van onze clowns. En om nog beter aan die behoefte te kunnen voldoen, werken we steeds meer regionaal en in een zorgomgeving. Door de verbinding met zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs te versterken, kunnen onze clowns nog beter aansluiten bij de  zorg- en leefomgeving van zieke en gehandicapte kinderen. Daarom sluit het College per 1 december 2019 haar deuren.

Van betekenis zijn
Dat betekent zeker niet dat we afscheid nemen van de kinderen en hun gezinnen, maar dat we andere vormen ontwikkelen om hen in de regio te blijven ontmoeten. Bijvoorbeeld door bij zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs bij het bezoek van de CliniClowns ook de gezinnen van kinderen met een ziekte of handicap te betrekken. 

Nog plekken beschikbaar
Voordat de deuren van het College in december gaan sluiten ontvangen we de komende maanden nog heel graag zieke en gehandicapte kinderen en hun gezinnen. Het gezin wordt in de verbeelding van de CliniClowns meegenomen in het College. Het is een geïmproviseerd bezoek dat elke keer weer anders is, omdat elk kind en gezin anders is. Het College sluit het best aan bij kinderen met een verstandelijke leeftijd van minimaal 3 jaar.

Een aantal praktische zaken:

  • Een bezoek aan het CliniClowns College is geheel kosteloos.
  • Je bepaalt zelf wanneer een bezoek het beste uitkomt.
  • Het CliniClowns College is ook geopend in het weekend en in de schoolvakanties.
  • Het gebouw is volledig rolstoelvriendelijk en voorzien van faciliteiten, zoals een verschoningsruimte, invalidentoilet en een hoog-laag-bed.
  • Het CliniClowns College is te bezoeken met maximaal 6 personen tegelijkertijd.
  • Een bezoek duurt maximaal twee uur en wordt afgesloten met pannenkoeken.

Een indruk van het CliniClowns College