search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Improvisatie 'Speel je mee?!'

De CliniClowns trekken langs scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs met de improvisatie 'Speel je mee?!'. Zeer moeilijk lerende kinderen maken én beleven hun eigen verhaal met de CliniClowns.

De spelvorm 'Speel je mee?!' is een improvisatie en daagt kinderen op een laagdrempelige en zintuiglijke manier uit om met de CliniClowns op avontuur te gaan. De clowns creëren ter plekke met en voor de kinderen een verhaal, een belevenis. De kinderen worden uitgenodigd om het spel mee vorm te geven en mee te spelen. 

'Speel je mee?!' is gratis en we spelen door heel Nederland. Meld je school dus snel aan via speeljemee@cliniclowns.nl.

Samen beleven

In een zelfverzonnen verhaal krijgen zeer moeilijk lerende kinderen de mogelijkheid om mee te spelen. In momenten van verwondering, verbeelding en magie komen kinderen even los van hun alledaagse situatie. Er zijn clowns, attributen en natuurlijk de leerlingen om samen spel te maken. De fantasie van de kinderen en clowns laten het verhaal ter plekke tot leven komen. 

Voor wie?

'Speel je mee?!' is voor het speciaal onderwijs ontwikkeld. In het spel doen we een beroep op het associatieve vermogen van de kinderen. Hierdoor sluit de spelvorm het beste aan bij kinderen met een sociaal-emotionele leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. 

De spelvorm ‘Speel je mee?!’ is geschikt voor kinderen die:

  • kunnen luisteren (een luisterhouding hebben)
  • in staat zijn tot (inter)actie
  • aan kunnen sluiten bij een kort verhaal
  • enige mate van taalbegrip hebben
  • inlevingsvermogen in een verhaal hebben
  • een spanningsboog aan kunnen van een improvisatie die minimaal 30 minuten duurt
  • fantasie hebben, mee kunnen in de beleving
We spelen voor groepen van 15 leerlingen en maximaal 3 keer per dag.

Gratis en overal

We bieden de spelvorm 'Speel je mee?!' gratis aan. Voor veel scholen is de spelvorm goed in te passen in het leerplankader 'kunstzinnige oriëntatie' of 'cultuur en educatie'. We spelen het hele jaar door in heel Nederland. Na aanmelding stemmen we altijd af met de school af wat het meest geschikte moment is om langs te komen.

Meld jouw school aan

Scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar speeljemee@cliniclowns.nl. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 033 469 90 44. 

Mocht 'Speel je mee?!' niet geschikt zijn voor het niveau van de kinderen, laat het ons ook weten. Zo kunnen we samen kijken of bijvoorbeeld een bezoek van het Klein Zintuigen Orkest geschikter is. 

Een indruk krijgen van 'Speel je mee?!'? Bekijk onze video!

Zeer moeilijk lerende kinderen maken én beleven hun eigen verhaal met de CliniClowns.

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk