×

Interactieve spelvorm 'Speel je mee?!'

De CliniClowns trekken langs scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs met de interactieve spelvorm Speel je mee?! Zeer moeilijk lerende kinderen maken én beleven hun eigen verhaal met de CliniClowns. Even reizen ze af naar een andere wereld; dát is wat een beetje verbeelding doet.  

Speel je mee?! daagt kinderen op een laagdrempelige en zintuigelijke manier uit om met de CliniClowns op avontuur te gaan. De clowns improviseren met wat de kinderen aanreiken, maar nodigen de kinderen ook uit om zelf mee te spelen. Hierdoor kan het spel alle kanten op gaan. 

Aan ons bezoek met 'Speel je mee?!' zijn geen kosten verbonden. Meld je school dus snel aan!

Voor wie?

In het spel doen we een beroep op het associatieve vermogen van de kinderen. Hierdoor sluit de spelvorm sluit het beste aan bij kinderen met een sociaal-emotionele leeftijd van 5 tot en met 12 jaar die:

  • kunnen luisteren (een luisterhouding aannemen)
  • deel kunnen nemen aan een interactieve groepsbeleving (individueel of als deelgenoot)
  • aan kunnen sluiten bij een kort verhaal
  • zich kunnen inleven in een verhaal en fantasie hebben
  • enige mate van taalbegrip hebben
  • een spanningsboog aan kunnen van 30 tot 45 minuten
Mocht 'Speel je mee?!' niet geschikt zijn voor het niveau van de kinderen, laat het ons ook weten. Zo kunnen we samen kijken of bijvoorbeeld een bezoek van het Klein Zintuigen Orkest geschikter is. 

Meld jouw school aan

Aan ons bezoek met de voorstelling Speel je mee?! zijn geen kosten verbonden. Voor veel scholen is de spelvorm goed in te passen in het leerplankader ‘kunstzinnige oriëntatie’ of ‘cultuur en educatie’. We spelen het hele jaar door.

Bekijk de video voor een indruk: