×

Word jij onze nieuwe Artistiek teamleider (m/v) voor team Oost?

Heb jij passie voor het ontwikkelen van ‘spelers’ en haal jij het beste uit de ander en jezelf? Dan hebben wij dé artistieke functie voor jou.

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie voelen zich er weer toe doen.
 
Onze clowns ontmoeten kinderen in kwetsbare situaties door middel van verschillende spelvormen, waar improvisatie veelal de basis is. Deze ontmoeting vindt plaats in instellingen maar soms ook op andere locaties of online. De clowns maken onderdeel uit van de afdeling ‘Clowns’ en zijn verdeeld over een aantal regioteams met ieder een Artistiek teamleider (verantwoordelijk voor het artistieke aspect) en een Organisatorisch teamleider (verantwoordelijk voor het organisatorische/zakelijke aspect). Zij zijn samen vanuit duaal leiderschap verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen van de teams. Voor ons team Oost zijn wij op zoek naar een Artistiek teamleider.

Wie ben jij?

Je hebt passie voor het ontwikkelen van ‘spelers’ waarbij je het beste uit de ander en jezelf wilt halen en daarbij goed kunt waarnemen en reflecteren. Artistieke bagage is voor deze functie erg belangrijk. Je bezit daarom kennis van ‘spelen’ en het theatervak. Daarnaast is kennis van het clownsvak een grote pré. Je bent iemand die ervaren is in leidinggeven en ervaring heeft met groepsdynamische processen met aandacht voor het individu. Je bent in staat om goed te luisteren, waar nodig duidelijke keuzes te maken en bent helder in je communicatie. Je functioneert op Hbo werk- en denkniveau. Je hebt passie en affiniteit met waar CliniClowns voor staat.
Wij hechten groot belang aan het optimaal functioneren van het duaal leiderschap in deze functie. De match tussen de kandidaat en de Organisatorisch teamleider zal nadrukkelijk worden meegewogen bij de keuze van de kandidaat.

Wat ga je doen?

Samen met de Organisatorisch teamleider ben je verantwoordelijk voor regioteam Oost, waarbij jij de hiërarchisch leidinggevende van de clowns bent.

  • Je realiseert de optimale artistieke prestatie in de ontmoeting met onze clowns en de kwaliteit en de ontwikkeling van de spelvormen in de regio.
  • Je zorgt voor een optimale inzet van coaches en consequente toepassing van onze methodiek.
  • Je motiveert en inspireert het regioteam en de individuele clowns.
  • Je levert samen met de Organisatorisch teamleider een bijdrage aan de vertaling van het strategische beleid naar doelstellingen en concrete (beleids)plannen voor de afdeling en in het bijzonder voor de regio.
  • Je bevordert samen met de Organisatorisch teamleider een professionele manier van werken van clowns, zowel als team als individueel.
  • Je bevordert samen met de Organisatorisch teamleider de samenhang tussen de verschillende activiteiten van het team en hebt een sturende rol met betrekking tot knelpunten in de organisatie van het werk. 
Op dit moment ligt de focus op de ontwikkeling van de regioteams, waarbij de basis wordt verstevigd voor samenwerken en meer eigen verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het werk in de regio. Belangrijk is daarbij de artistiek inhoudelijke kwaliteit, inspiratie en training van de clowns als ook het spelen waar de clowns van toegevoegde waarde zijn.

Wat krijg je ervoor terug?

CliniClowns biedt je een aanstelling van minimaal 0,8 Fte in een bijzondere werkomgeving. Het aanvangssalaris ligt tussen de 4.400 en 4.650 euro op voltijdbasis, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring. Dit is conform de CAO van CliniClowns. Daarnaast kent CliniClowns goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl ter attentie van Judith Wiersma, Senior human resource adviseur. Graag ontvangen wij je sollicitatie uiterlijk 26 januari 2018.
Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem gerust contact op met Jacqueline Kaptein, Artistiek leider. Zij is daarvoor te bereiken op 06 106 341 04.
 
De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 5 en 6 februari 2018.
Een online analyse is onderdeel van de selectieprocedure.

Klik hier voor het volledige wervingsprofiel.