×

Onze selectieprocedure

Voor clowns die bij ons solliciteren hanteren wij een vaste selectieprocedure. Deze bestaat uit een selectie uit de binnengekomen aanmeldingen met beeldmateriaal, een of meer audities en een gesprek. Na positieve afronding van de selectieprocedure word je on the job verder opgeleid tot CliniClown.
 

Bij het maken van de eerste selectie neemt een beoordeling van het ingestuurde filmpje een belangrijke plaats in.

Tijdens de eerste auditie ligt het accent op specifieke (vakinhoudelijke) competenties en de houding van de kandidaat. Zo wordt er gelet op spelvaardigheid, het clownspersonage en hoe de kandidaat door middel van spel contact maakt met het kind.
Bij de tweede auditie wordt meer gelet op het samenspel en improvisatievermogen. Ook wordt tijdens deze ronde gekeken naar hoe de kandidaat omgaat met feedback en of hij of zij in staat is aanwijzingen op te pakken en toe te passen.

Wanneer de audities met succes zijn doorlopen, volgt een gesprek met de HR adviseur en de beoogd leidinggevenden. In dit gesprek wordt nader ingegaan op de motivatie van de kandidaat en zijn/haar relevante ervaring aan de hand van de motivatiebrief en het CV en wordt gekeken of de kandidaat bij de organisatie en in het team past.

Na dit gesprek volgt het arbeidsvoorwaardengesprek.