Chat via Whatsapp
×

Onze selectieprocedure

Voor clowns die bij ons solliciteren hanteren wij een vaste selectieprocedure. Deze bestaat uit een selectie uit de binnengekomen aanmeldingen met beeldmateriaal, een of meer audities en een gesprek. Na positieve afronding van de selectieprocedure word je on the job verder opgeleid tot CliniClown.
 

Bij het maken van de eerste selectie neemt een beoordeling van het ingestuurde filmpje een belangrijke plaats in. Het filmpje moet ons een goede indruk geven van je clownspersonage en je spelvaardigheden.
Het hoeft geen lang filmpje te zijn, maximaal drie minuten is voldoende. Zorg er wel voor dat je goed te zien bent. Let dus bijvoorbeeld op voldoende licht en dat de opname dichtbij genoeg is om mimiek te zien.

Tijdens de eerste auditie ligt het accent op specifieke (vakinhoudelijke) competenties en de houding van de kandidaat. Zo wordt er gelet op spelvaardigheid, het clownspersonage en hoe de kandidaat door middel van spel contact maakt met kinderen of mensen met dementie.
Bij de tweede auditie wordt meer gelet op het samenspel en improvisatievermogen. Ook wordt tijdens deze ronde gekeken naar hoe de kandidaat omgaat met feedback en of hij of zij in staat is aanwijzingen op te pakken en toe te passen.

Wanneer de audities met succes zijn doorlopen, volgt een gesprek met de HR adviseur en de beoogd leidinggevenden. In dit gesprek wordt nader ingegaan op de motivatie van de kandidaat en zijn/haar relevante ervaring aan de hand van de motivatiebrief en het CV en wordt gekeken of de kandidaat bij de organisatie en in het team past.

Na dit gesprek volgt het arbeidsvoorwaardengesprek.