search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Word jij onze stagiair(e) Communicatie?

Zoek je een leuke stageplaats in een dynamische omgeving, waarbij je te maken krijgt met alle facetten van het communicatievak die binnen een organisatie aan bod komen? Dan hebben wij wat je zoekt! Een stageplaats bij de unit Communicatie van de afdeling Marketing vanaf juni of september 2017.
 

CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Want samen spelen en weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en emoties de ruimte geven. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen en weer op jezelf te kunnen vertrouwen. Kortom: beter voelen helpt beter worden. CliniClowns. Geen kinderachtig effect.

De Marketingmissie

De afdeling Marketing heeft als doel om het contact tussen clown en kind mogelijk te maken door de samenleving op verrassende, eigen wijze met het werk van CliniClowns te verbinden.Om zo draagvlak in de Nederlandse samenleving te creëren en het doelstellingswerk mogelijk te maken.

De unit Communicatie maakt, net als de units Fondsenwerving en Vrijwilligers, onderdeel uit van de afdeling Marketing. Vier communicatiecollega’s werken samen aan het merkimago, de reputatie, de naamsbekendheid en de positionering van CliniClowns. Ook de interne communicatie is binnen deze unit belegd. Daarnaast maakt het informeren en werven van de speeldoelgroepen voor de verschillende CliniClownsproducties onderdeel uit van de taken en verantwoordelijkheden van Communicatie.

Wat ga je doen?

Als stagiair communicatie werk je mee in alle facetten van het vak die binnen de organisatie aan bod komen. Het zwaartepunt van de stage ligt daarbij vooral op het meewerken aan campagnes. Zowel merkcampagnes als fondsenwervende campagnes. Landelijk en regionaal. Ter inspiratie verzamel je opvallende en goed scorende campagnecases in binnen- en buitenland.
Op het gebied van PR schrijf je persberichten en monitor je de artikelen die verschijnen over CliniClowns. Ook help je bij het uitzetten en monitoren van stoppercampagnes en het optimaliseren hiervan.
Op het vlak van interne communicatie schrijf, redigeer en plaats je nieuwsberichten op het sociaal platform en ontwikkel je communicatiemiddelen die bijdragen aan de doorvertaling van de identiteit en ambitie binnen de organisatie. Voor onze producties coördineer je mailings (zowel in print als online).
Het uitvoeren van een onderzoeksopdracht, gekoppeld aan de stage, is bespreekbaar.

Wie ben jij?

Je studeert een relevante studie zoals Communicatie op minimaal HBO- niveau en je bent minstens vijf maanden beschikbaar voor minimaal vier dagen per week. Je kunt zowel samenwerken als zelfstandig werken. Je hebt een vlotte pen, kunt goed organiseren en hebt lef. Uiteraard heb je affiniteit met het werk van CliniClowns.

Wat krijg je ervoor terug?

Een uitdagende stageplek per juni of september 2017 in een team van enthousiaste collega’s op ons kantoor op tien minuten loopafstand van station Amersfoort. De stagevergoeding is € 250,00 bruto per maand bij vijf dagen stage per week. De exacte duur en aanvangsdatum van de stage zullen in overleg worden vastgesteld.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl ter attentie van Karina Gutter, Human resource adviseur. Graag ontvangen wij je sollicitatie zo spoedig mogelijk.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ilja van Alten, Coördinator communicatie, via ilja.van.alten@cliniclowns.nl.

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk