Help jij mee om zoveel mogelijk kinderen een magisch moment te laten beleven?

Zoek je vrijwilligerswerk dat er toe doet in een creatieve omgeving? Dan hebben wij wat je zoekt! Wij zoeken per september 2016 tijdelijk twee Vrijwilligers voor ons Productiebureau van de afdeling Speellocaties.
 

CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Want samen spelen en weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en emoties de ruimte geven. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen en weer op jezelf te kunnen vertrouwen. Kortom: beter voelen helpt beter worden. CliniClowns. Geen kinderachtig effect.

Bij het Productiebureau van de afdeling Speellocaties worden alle diensten, evenementen en producties van CliniClowns gefaciliteerd. Voorbeelden daarvan zijn het CliniClowns College, Circus CliniClowns en de CliniClowns App. In het CliniClowns College ontvangen wij kinderen die ziek zijn - samen met het gezin - en dompelen hen onder in één groot zintuiglijk avontuur onder leiding van een Clown en de Conciërge. Circus CliniClowns laat kinderen met een handicap een dagje onbezorgd genieten samen met hun gezin of begeleiders met een voorstelling die speciaal is afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een handicap. CliniClowns App is een onlineomgeving speciaal voor kinderen met een langdurige ziekte en/of handicap die thuis of in een instelling/ziekenhuis worden verzorgd. Op deze veilig afgesloten app kunnen kinderen live webcammen en chatten met de clowns, filmpjes bekijken en chatten met andere kinderen.
 
In verband met de lancering van de CliniClowns App na de zomer en de tweede helft van het speelseizoen van de voorstelling Circus CliniClowns zoeken wij voor op ons kantoor twee Vrijwilligers ter tijdelijke ondersteuning van ons Productiebureau.

Wat wordt er van je verwacht als Vrijwilliger?

Je werkt samen met de medewerkers van het Productiebureau om de ontmoetingen tussen clowns en doelgroep te faciliteren en verzorgt het aanmeldingstraject van de doelgroep voor het CliniClowns College, Circus CliniClowns en de CliniClowns App:

  • je bent het aanspreekpunt voor de doelgroep en onderhoudt contact met ouders en kinderen;
  • je handelt aanmeldingen af;
  • je behandelt vragen en verzoeken en
  • je draagt zorg voor invoer en beheer van gegevens.

Wie ben jij?

Je hebt affiniteit met het werk van CliniClowns, bent twee à drie dagen per week beschikbaar, beheerst Excel en Word goed en bent communicatief vaardig en nauwkeurig. Het is mogelijk om een deel van de werkzaamheden vanuit huis te verrichten.

Wat krijg je ervoor terug?

CliniClowns biedt een bijzondere werkomgeving waarin plezier, zelfstandigheid, collegialiteit en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. Je wordt als vrijwilliger ingewerkt, begeleid en ondersteund. Tevens bieden wij een reiskostenvergoeding en hebben wij voor onze vrijwilligers een aansprakelijkheid- en risico-ongevallenverzekering afgesloten.

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl ter attentie van Karina Gutter, afdeling HRM. Graag ontvangen wij je sollicitatie zo spoedig mogelijk.
Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Mijke Das. Zij is te bereiken op e-mailadres Mijke.Das@cliniclowns.nl of telefoonnummer 06 106 407 76.