×

​Bedtijdbezoeken voor een zorgeloze nacht

Vanaf deze winter spelen de CliniClowns ook ’s avonds in het ziekenhuis. Met deze speciale bedtijdbezoeken creëren we een lichtpuntje voor het slapengaan.

Voor de meeste mensen staan de donkere decemberdagen voor warmte en gezelligheid. Dit geldt niet voor alle kinderen die op dit moment in het ziekenhuis liggen. In een vreemd bed liggen ze ’s avonds wakker van zorgen of angst. Een bedtijdbezoek van CliniClowns is dan een lichtpuntje in het donker. Met hun spel creëren ze een zorgeloos moment voor het slapengaan. Voor een goede nachtrust, die deze kinderen zo hard nodig hebben.

Geef zieke kinderen een zorgeloze nacht

Wil jij graag een bedtijdbezoek mogelijk maken? Doneer nu of start je eigen actie. Met deze makkelijke online actie kun je familie, vrienden en collega's om donaties vragen aan CliniClowns. Voor €15 maak je al een bedtijdbezoek mogelijk.

Een zorgeloze nacht voor Émiely

Een van deze kinderen is Émiely (1). Ze is ter observatie in Ziekenhuis Rijnstate, omdat ze moeite heeft met slapen. Ze sleept met haar beentje, heeft driftbuien en raakt regelmatig 'weg'. “De uren tussen het eten en slapen zijn het zwaarst”, vertelt haar moeder Sylvana. “Dan wil ze niets en vindt ze niks leuk. Ze kijkt dan opeens met een glazige blik voor zich uit.”

Gelukkig zijn CliniClowns Sok en Pom op de afdeling voor een bedtijdbezoek. Zachtjes zingend stappen ze Émiely's kamer binnen. Die kijkt eerst de kat uit de boom, maar gaat al snel mee in hun spel. Ze straalt! Dan brengen de clowns rust in hun spel en zingen ze een slaapliedje. Sylvana: “Gisteravond liep ik nog met mijn ziel onder de arm. Het bezoek is een fijne onderbreking. Heerlijk om mijn meisje zo te zien.”

Laat je inspireren:

Een bedtijdbezoek van CliniClowns zorgt voor een goede nachtrust, die kinderen in het ziekenhuis zo hard nodig hebben.
Lees het verhaal »

Maris (11) ligt in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Met de CliniClowns eindigt haar lange dag toch nog met een grote glimlach.
Lees het verhaal »

Kinderverpleegkundige Mirjam Wicherink ziet wat een bedtijdbezoek betekent voor kinderen: “Ze kunnen met een lach gaan slapen.”
Lees het verhaal »

Als CliniClown Sok brengt Marja van Rijn sinds kort bedtijdbezoeken aan zieke kinderen. “Een fijn moment van afleiding.”
Lees het verhaal »