×

‘CliniClowns nemen een kind even mee uit de ellende’

Richard is als donateur en vrijwilliger nauw betrokken bij CliniClowns. Toen zijn beide kinderen ernstig ziek waren, ervaarde hij zelf de kracht van CliniClowns.

“Toen mijn zoon Daan anderhalf jaar oud was, werd bij hem een hersentumor geconstateerd. In de tijd dat Daan in het ziekenhuis lag en ik de CliniClowns op de gang hoorde, hoopte ik soms dat ze onze kamer voorbij zouden lopen. Ik had helemaal geen zin om te lachen. Als ze dan binnenkwamen, werd het toch elke keer bijzonder. De CliniClowns nemen een kind even mee uit de ellende van het ziek zijn. Ik zag de vrolijke jongen die Daan was voor hij ziek werd even terug. Ook voor mij als vader waren dat prachtige momenten.

Bijzondere herinnering

Toen Daans zusje Floor 7 jaar was, bleek ook zij een hersentumor te hebben. We moesten opnieuw een zwaar ziekenhuistraject in. Na een hersenoperatie lag Floor in bed, versuft door de medicijnen en met een tulbandverband waardoor ze niet goed kon kijken.
Zelfs toen lukte het de CliniClowns om haar te bereiken. Dat vond ik zo knap. Ik zag dat CliniClowns iets kunnen betekenen voor alle kinderen, ook al zijn ze nog zo ziek. Doordat ik zelf heb ervaren hoe waardevol die speciale bezoekjes van CliniClowns zijn, besloot ik donateur te worden.

"Ik heb zelf ervaren hoe waardevol die speciale bezoekjes van CliniClowns zijn"

Meer doen

Inmiddels zijn Daan en Floor 16 en 15 jaar. Ze hebben nog wel last van restverschijnselen, maar verder gaat het gelukkig goed met hen. Doneren deed ik al jaren, maar nu vond ik het tijd om meer te doen. Ik geef voorlichting en ben aanwezig tijdens donateursavonden en inzamelingsacties. Bovendien heb ik CliniClowns opgenomen in mijn testament. Hoe meer CliniClowns, hoe beter. Daar draag ik graag op alle mogelijke manieren aan bij.”

Wil jij ook bijdragen? Doneer nu!