×

‘CliniClowns halen een kind even uit de ellende’

Richard Wijngaard (51) is als donateur en vrijwilliger nauw betrokken bij CliniClowns. Toen zijn beide kinderen ernstig ziek waren, ervaarde hij zelf de kracht van CliniClowns. “Ze toverden niet alleen een lach op het gezicht van Daan en Floor, maar ook op dat van mij.”

Richard vertelt waarom hij donateur is van CliniClowns en CliniClowns heeft opgenomen in zijn testament.

“Toen mijn zoon Daan anderhalf jaar oud was, werd bij hem een hersentumor geconstateerd”, vertelt Richard. “Als hij in het ziekenhuis lag en ik de CliniClowns op de gang hoorde, hoopte ik soms dat ze onze kamer voorbij zouden lopen. Ik had helemaal geen zin om te lachen. Maar kwamen ze toch binnen, dan werd het altijd een bijzonder bezoek voor ons allebei. De CliniClowns nemen een kind even mee uit de ellende van het ziek zijn. Ik zag de vrolijke jongen die Daan was voor hij ziek werd even terug. Ook voor mij als vader waren dat prachtige momenten.”

Bijzondere herinnering

Toen Daans zusje Floor zeven jaar was, bleek ook zij een hersentumor te hebben. Richard: “We gingen opnieuw een zwaar ziekenhuistraject in. Na een hersenoperatie lag Floor in bed, versuft door de medicijnen en met een tulbandverband waardoor ze niet goed kon kijken. Zelfs toen lukte het de CliniClowns om haar te bereiken. Dat vond ik zo knap. Ik zag dat CliniClowns iets kunnen betekenen voor alle kinderen, ook al zijn ze nog zo ziek. Doordat ik zelf heb ervaren hoe waardevol die speciale bezoeken van CliniClowns zijn, besloot ik donateur te worden.”

"Ik heb zelf ervaren hoe waardevol die speciale bezoekjes van CliniClowns zijn"

Nalatenschap geregeld

Inmiddels zijn Daan en Floor zestien en vijftien jaar. Ze hebben nog wel last van restverschijnselen, maar verder gaat het gelukkig goed met hen. Richard: “Ik doneerde al jaren aan CliniClowns, maar vond het tijd om meer te doen. Als vrijwilliger geef ik voorlichting en ben ik aanwezig tijdens donateursavonden en inzamelingsacties. Bovendien heb ik CliniClowns opgenomen in mijn testament. Eenmaal bij de notaris was dat snel en gemakkelijk geregeld. Dat geeft me rust en een goed gevoel. Want hoe meer CliniClowns, hoe beter. Daar draag ik graag op alle mogelijke manieren aan bij.”

Richard heeft met eigen ogen meegemaakt hoe belangrijk de clowns waren voor zijn kinderen. Daarom heeft hij CliniClowns opgenomen in zijn testament. Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden van nalaten aan een goed doel? Download dan vrijblijvend onze brochure.

NALATEN AAN CLINICLOWNS

Richard vertelt waarom hij CliniClowns in zijn testament heeft opgenomen. “Als de clowns in de kamer zijn, komt dat spelende kind weer naar boven. Je hebt je eigen kind weer terug. Als vader is dat prachtig.”