×

‘We gunnen ieder kind een lach’

Hans (76) en Ellen Willemsen (75) zijn al jaren vaste donateurs en hebben CliniClowns opgenomen in hun testament. Ellen: “CliniClowns laat kinderen even hun ziekte vergeten.”

Hans en Ellen werkten veertig jaar met veel plezier als docenten Nederlands. “In onze lessen werd behalve hard gewerkt ook vaak gelachen. Kinderen kunnen heerlijk onverwacht uit de hoek komen”, zegt Hans. Via haar leerlingen maakte Ellen kennis met CliniClowns. Die eerste ontmoeting was ontzettend indrukwekkend. “Een van mijn leerlingen was ernstig ziek. Ze lag in het Sophia Kinderziekenhuis en ik ging geregeld bij haar op bezoek. Elke keer was het een trieste bedoening. Tot de dag waarop ik haar blij aantrof. Ze had bezoek gehad van twee CliniClowns en zo ontzettend gelachen. Heerlijk om te zien! Nu ik erover vertel, ontroert het me weer. Het effect van dat ene CliniClowns-bezoek was zo indrukwekkend.”

Kinderen krijgen regie

CliniClowns halen bij kinderen die ziek zijn iets naar boven dat soms heel diep verborgen zit. Even kunnen ze hun ziekte vergeten en zijn ze weer gewoon een levenslustig kind. Ellen: “Zieke kinderen moeten veel van een normaal kinderleven missen. We gunnen hun ook een lach. Het mooie van de CliniClowns is dat ze kinderen even de regie geven. In het ziekenhuis wordt al zoveel voor deze kinderen bepaald.”

Nalatenschap regelen

Omdat Ellen en Hans de impact van de CliniClowns met eigen ogen hebben gezien, besloten ze in 2007 CliniClowns op te nemen in hun testament. Hans: “Wij vinden het fijn om te weten wat er na ons leven met ons geld gebeurt. Bij CliniClowns is het in goede handen.

Dankbaar

Sinds 2013 is het koppel ook periodiek schenker en doneren ze jaarlijks 250 euro. Hans: “Met onze steun leveren we een bijdrage aan mooie momenten voor zieke kinderen en hun familieleden. Even de ellende vergeten, even samen lachen. Die positieve energie hebben ze allemaal zo hard nodig. We voelen ons dankbaar dat wij hieraan kunnen bijdragen.” Ellen: “Het is een van de dingen die ons leven zin geeft. Want wat is er nou mooier dan een kinderlach?”

MEER INFORMATIE OVER NALATEN

Meer weten over nalaten aan CliniClowns? Vraag onze brochure aan, plan een oriënterend gesprek met onze relatiemanager in of een adviesgesprek met de notaris.