×

Veelgestelde vragen over de actie Art4CliniClowns

Hieronder staan vragen over de actie Art4CliniClowns die ons vaak worden gesteld. Heb je een vraag? Kijk hieronder of jouw vraag ertussen staat. Wil je iets anders weten? Vul dan het contactformulier in en stel je vraag daar of neem contact op via 033-3302988.

Is er informatie die ik aan collega's kan laten zien?

Ja, je kunt een stappenplan en informatiekrant ontvangen. Neem daarvoor contact op via 033-3302988. 

Kunnen we te allen tijde een actie starten?

Ja, je kunt het hele jaar door een actie organiseren. Thema’s als kunst, dieren, bloemen, monsters, zelfportretten, landschappen etc. zijn bijvoorbeeld mooie onderwerpen voor tekeningen en resulteren in prachtige producten.

Wij zijn geen basisschool. Kunnen we toch meedoen met Art4CliniClowns?

Ja, Art4CliniClowns kan ook door BSO's, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en andere onderwijs gerelateerde organisaties georganiseerd worden. Wel zijn er minimaal 25 kinderen nodig om deel te nemen.

Kan iedere school meedoen?

Ja, iedere school kan meedoen. Wel zijn er minimaal 25 kinderen nodig om deel te nemen.

Hoe kunnen we de actie het best opstarten?

Je meld je aan via de site bij inschrijven. Na aanmelding ontvang je van ons een informatiepakket met daarin alles wat je nodig hebt om van jullie actie een succes te maken.

Ik heb producten in de persoonlijke webwinkel van leerling van organisatie X besteld. Hoe en wanneer krijg ik het geleverd?

Aan iedere Art4CliniClowns-actie is een einddatum gekoppeld. Deze datum is door de organisatie zelf bepaald. Twee weken na deze datum worden de bestelde artikelen op school geleverd. Deze zijn per kind verpakt in een plastic tasje. Levering van de bestelling aan kopers vindt dus plaats via het kind en niet via de post of een pakketdienst.

Hoe en wanneer moeten we de opbrengst overmaken?

De school hoeft geen geld over te maken. Alle betalingen voor Art4CliniClowns lopen via de individuele webwinkel van het kind. Onze partner Tekenfund maakt binnen 5 werkdagen na afloop van de actie jullie opbrengst over naar CliniClowns.

Wat gebeurt er met de tekeningen van de kinderen?

Door het insturen van de tekeningen draag je de auteursrechten over aan Tekenfund. Tekeningen kunnen op verzoek worden teruggestuurd. Na verloop van tijd worden de tekeningen vernietigd.

Hoe lang duurt het voordat wij het tekenpapier en de overige informatie ontvangen?

Zodra jullie school is aangemeld, sturen wij het tekenpapier en de overige informatie binnen 2 dagen naar je toe. 

Welke technieken mogen de kinderen gebruiken?

In principe zijn alle technieken toegestaan: krijt, wasco, verf, potlood, ecoline, etc. Alleen bij het opplakken van papier of gebruik van andere voorwerpen is het niet mogelijk om van de tekening een goede scan te maken, die toegepast wordt op de diverse producten.

Op welk papier mogen de kinderen tekenen?

De kinderen tekenen op papier dat onze partner Tekenfund gratis levert. Dit is 110 grams A4 papier waarop een kader gedrukt is waarbinnen de kinderen een tekening maken, aangevuld met tekst en uitleg.

Wanneer ik niet genoeg tekenpapier heb, moet ik dan bijbestellen?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt het gestuurde tekenpapier kopiëren maar zorg er wel voor dat het kader van ons tekenpapier op dezelfde hoogte staat na het kopiëren.

Wat moeten wij uiteindelijk overmaken?

De school hoeft geen geld over te maken. Alle betalingen voor Art4CliniClowns lopen via de individuele webwinkel van het kind. Onze partner Tekenfund maakt direct na afloop van de actie jullie opbrengst over naar CliniClowns.

Welk deel van de verkopen van de producten in de webwinkel gaat er naar CliniClowns en wat wordt er met het resterende gedeelte gedaan?

Bij een Art4CliniClowns-actie gaan we standaard uit van een winstpercentage van 25%. De prijzen in de webwinkels zijn dan (incl. jullie winstmarge oftewel donatie aan CliniClowns) vergelijkbaar met die van soortgelijke aanbieders. Wil je 5%, 15% of 33% marge, dan is dat ook mogelijk. Bij de start van de actie kunt je het gewenste percentage eenvoudig aangeven.

Hoe kunnen we als docent de actie stimuleren en monitoren per groep en/of school?

Iedere leerkracht krijgt met behulp van zijn persoonlijke inloggegevens toegang tot zijn eigen klassenwebsite. Hier vind je allerlei informatie om de kinderen te informeren en te stimuleren. Daarnaast geeft de klassenwebsite "realtime" inzage voor de leerkracht over het verloop van de actie in zijn klas.

Kunnen we een ambassadeur op school ontvangen aan wie we een cheque overhandigen?

CliniClowns heeft een aantal ambassadeurs die geregeld kosteloos en met heel veel enthousiasme het verhaal van CliniClowns vertellen. Of aan het einde van een actie een symbolische cheque in ontvangst nemen. Het is altijd mogelijk een afspraak te maken voor de komst van een ambassadeur. Deze worden altijd onder voorbehoud gemaakt, omdat we de komst van een ambassadeur helaas niet kunnen garanderen. 

Natuurlijk doen wij onze uiterste best om alle aanvragen te honoreren. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan hoor je dat zo snel mogelijk van ons. We maken dan graag een nieuwe afspraak voor een eventuele alternatieve datum. 

> Indien je graag een ambassadeur wil aanvragen, kun je dat aangeven bij de inschrijving van je school. Hier kan je ook aangeven wat jullie voorkeursdatum en tijd is of bel met 033-3302988

Is het mogelijk een lespakket te ontvangen?

Ons lespakket is te downloaden op onze website. Dit is een kant-en-klaar pakket met lesmateriaal over het werk van de CliniClowns.Er zijn drie pakketten speciaal ontworpen voor de onder-, midden- en bovenbouw. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

CliniClowns werkt voor de Art4CliniClowns actie samen met een externe partij, Tekenfund. CliniClowns en Tekenfund gaan zorgvuldig om met jouw gegevens, lees in het privacystatement van CliniClowns en Tekenfund hoe we dat doen.