Veelgestelde vragen over acties

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over actie voeren voor CliniClowns? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

Een actie starten voor CliniClowns

Voor meer informatie of een afspraak kunnen jullie bellen naar 033 4699055 en vragen naar Diane van Hesteren of Jenny de Leth.  

Het is op diverse manieren mogelijk om als club in actie te komen voor CliniClowns. Denk bijvoorbeeld eens aan een sport evenement, een rode neuzen auto rally, onze knuffel Toet & sleutelhangers verkopen of nog veel meer. 

Natuurlijk zijn alle ideeën mogelijk! Nog geen actie in gedachten? Neem contact met ons op via acties@cliniclowns.nl  of 033-469 9055. Wij denken graag met jullie mee.

Wij ondersteunen jouw actie graag met een gratis actiepakket. Het pakket bevat diverse promotiematerialen zoals posters, een sticker, collectedoos, brochures. Wil je dit gratis actiepakket ontvangen? Meld je actie dan eerst aan op ons actieplatform

Wil je naast het actiepakket nog extra rode neuzen, stickers of ballonnen? Dan kun je die via onze webshop bestellen. Ook hebben we nog vlaggen(lijnen) in bruikleen, neem hiervoor contact op met ons actieteam op acties@cliniclowns.nl.

Bij jouw actie kun je ons actielogo gebruiken. Wel hebben we een aantal richtlijnen voor logogebruik en willen we graag wat meer weten over de organisatie en de inhoud van je actie. Dit kun je aan ons doorgeven door je actie aan te melden via het actieplatform. Vervolgens kun je een actiepakket en ons logo aanvragen. 

Speciaal voor jou hebben we ook een aantal foto’s beschikbaar die je als actievoerder mag gebruiken. Deze vind je op onze tips & toolspagina.

Voor het in ontvangst nemen van cheques en het geven van bijvoorbeeld een startschot hebben wij onze vrijwilligers die ons overal representeren. Vraag dit wel uiterlijk 3 weken van tevoren aan zodat we dit kunnen inplannen. 

Afspraken met een vrijwilliger worden altijd onder voorbehoud gemaakt. Wil je graag een vrijwilliger aanvragen, doe dit dan via de accountpagina van je actiepagina.

Als je je actie hebt aangemaakt op ons actieplatform, kun je je ingezamelde geld afstorten via je eigen actiepagina. Je kunt bij de omschrijving aangeven dat het om het contant ingezamelde geld gaat, dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk voor alle mensen die hebben geholpen om terug te zien. 

Als je actie niet is aangemaakt op ons actieplatform, maar "offline" via afdeling acties, dan kun je je ingezamelde bedrag overmaken op ons bankrekeningnummer NL 17 INGB 000 000 5534 onder vermelding van je persoonlijke actienummer.

Sporten voor CliniClowns

Ben jij van plan om je in te schrijven voor een fietsevenement? Laat je dan ook sponsoren voor CliniClowns. Denk bijvoorbeeld aan deze evenementen: 

  • Alpentocht 
  • Joop Zoetemelk Classic 
  • De Ronde van Vlaanderen 
  • Amstel Gold Race 
  • Ronde van Nijmegen 
  • Fietselfstedentocht 
  • Cycle Tour Amsterdam 
  • Dam tot Dam Fietsclassic

Naast (hard)lopen en fietsen kan je nog op diverse sportieve manieren in actie komen. Denk aan de Nijmeegse Vierdaagse, een spinning marathon of organiseer een Sponsorloop met je school. Maar je kunt ook gaan zwemmen of deelnemen aan bootcamps of collorruns. In het buitenland kun je ook voor CliniClowns sporten, denk aan de Alpentocht, de Chicago Marathon of de New York Marathon. Je kunt het zo gek niet bedenken. Elke sportieve prestatie is er een waarvoor je je kunt laten sponsoren voor CliniClowns!

Je kan zeker mee doen aan evenementen in het buitenland. Doe bijvoorbeeld mee aan onze eigen Alpentocht of doe mee aan de New York marathon en laat je sponsoren voor CliniClowns.

Thema acties

CliniClowns heeft een aantal vrijwilligers die geregeld kosteloos en met heel veel enthousiasme het verhaal van CliniClowns vertellen!

Helaas is het niet mogelijk om een CliniClown in te zetten bij acties. Zij concentreren zich volledig op de kinderen die zij bezoeken. Het bieden van afleiding en plezier aan kinderen is onze doelstelling en de reden waarom velen ons steunen. Dat vertrouwen willen we niet beschamen. 

Je kunt wel een van onze vrijwilligers uitnodigen tijdens je actie om bijvoorbeeld een symbolische cheque in ontvangst te nemen of het startschot van een sponsorloop te geven.

Wil je een actie organiseren die in het teken staat van een bepaald thema? Bijvoorbeeld rond koningsdag, Kerst of Jubilea en verjaardagen? Dat kan natuurlijk. Meld je actie aan via ons actieplatform of neem contact om met ons actieteam via acties@cliniclowns.nl of 033-4699055.

Helaas is het niet mogelijk om afspraken te maken voor het overhandigen van je symbolische cheque in een ziekenhuis of aan de CliniClowns. Dit komt omdat CliniClowns Nederland te gast is in ziekenhuizen waar wij kinderen bezoeken. Wij willen geen misbruik maken van deze geboden gastvrijheid. 

Onze clowns nemen ook geen cheques in ontvangst. Zij concentreren zich volledig op de kinderen die zij bezoeken. Het bieden van afleiding en plezier aan kinderen is onze doelstelling en de reden waarom velen ons steunen. Dat vertrouwen willen we niet beschamen.

Kleding inzamelen

Van de opbrengst ontvangt CliniClowns € 0,10 per ingezamelde kilo textiel.

Het laten plaatsen van een textielcontainer is kosteloos. Het textiel kan in gesloten zakken in de container gedoneerd worden. In verband met hoge kosten voor het plaatsen en ophalen van een textielcontainer gaan we ervan uit dat de textielcontainer voor minimaal drie maanden geplaatst wordt.

Alle bewoners van de gemeentes waarop we op dat moment inzamelen ontvangen de week voorafgaand aan de inzameling een CliniClowns inzamelzak in de brievenbus met de vraag deze zak te vullen met oud textiel etc. en deze op straat te zetten op de datum die vermeld staat op de kledingzak. Bekijk meer informatie.

Ja, hier hebben we een vergunning voor gekregen van de desbetreffende gemeente. 

Alle gemeentes in Nederland zijn aangeschreven met het verzoek om kleding in te zamelen voor CliniClowns. De gemeentes bepalen echter zelf aan welke goede doelen zij hiervoor een vergunning verlenen.

Wil jij zelf of met je bedrijf, vereniging of school kleding inzamelen voor het goede doel? Dat kan bij CliniClowns! Wij werken hierin samen met Climpex. Climpex zorgt voor huis-aan-huis-textielinzamelingen en een deel van de opbrengst daarvan gaat naar CliniClowns. Jouw kledingdonatie maakt meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. 

Lees meer over kleding doneren aan CliniClowns.

Oude mobiel inleveren

CliniClowns ontvangt voor elke mobiel een vergoeding van €3.

Regel direct een afhaalopdracht voor je inzamelbox. Als je de afhaalopdracht vóór 13.30 uur bij ons aanmeldt. Dan komt Eeko deze doorgaans binnen twee werkdagen gratis bij je ophalen (via één van de transporteurs).

Een inzamelbox voor mobiele telefoons of cartridges kan je gratis aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vanaf 20 mobiele telefoons of cartridges wordt de inzamelbox kosteloos opgehaald. Regel hiervoor een ophaalopdracht. Als je de afhaalopdracht vóór 13.30 uur bij ons aanmeldt. Dan komt Eeko deze doorgaans binnen twee werkdagen bij je ophalen (via één van de transporteurs). 

Cartridges inleveren

Regel direct een afhaalopdracht voor je inzamelbox. Als je de afhaalopdracht vóór 13.30 uur bij ons aanmeldt. Dan komt Eeko deze doorgaans binnen twee werkdagen gratis bij je ophalen (via één van de transporteurs).

CliniClowns ontvangt voor elke cartridge een vergoeding van €0,40.

Een inzamelbox voor mobiele telefoons of cartridges kan je gratis aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vanaf 20 mobiele telefoons of cartridges wordt de inzamelbox kosteloos opgehaald. Regel hiervoor een ophaalopdracht. Als je de afhaalopdracht vóór 13.30 uur bij ons aanmeldt. Dan komt Eeko deze doorgaans binnen twee werkdagen bij je ophalen (via één van de transporteurs). 

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij het CliniClowns Collection Centre! Voor elke bruikbare cartridge ontvangen wij een vergoeding van €0,40. Bekijk snel meer informatie over het inleveren van oude cartridges