Veelgestelde vragen over bedrijven

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over de samenwerking tussen bedrijven en CliniClowns? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

Belastingvrij schenken

Jouw gift en/of sponsoring aan CliniClowns is aftrekbaar als deze aan een aantal voorwaarden voldoet.

Bij sponsoring is er meestal sprake van financiële steun in ruil voor bijvoorbeeld naamsbekendheid. Bij een gift vindt er geen tegenprestatie plaats, maar is er sprake van vrijgevigheid.

Sponsor CliniClowns

Er zijn verschillende redenen waarom het voor jouw bedrijf interessant en voordelig zou zijn om een goed doel zoals CliniClowns te sponsoren. Zo verhoogt het je naamsbekendheid en je merktrouw. Je onderscheidt jouw merk op een positieve manier van andere bedrijven en het vergroot bewustwording en zichtbaarheid. Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen verbonden aan het doneren aan CliniClowns.

Er is van alles nodig om onze voorstellingen voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie draaiende te houden. En daar kun jij bij helpen! Bekijk het overzicht van de benodigdheden in natura. Bij giften in natura is in de regel de waarde in het economische verkeer op het moment dat de schenking wordt gedaan bepalend.

Een financiële sponsoring is op verschillende manieren mogelijk als bedrijf. Je kunt een deel van de omzet doneren of maatschappelijk partner worden. Wij helpen je graag met het uitdragen van jouw steun!

Bedrijf in actie

Wat leuk dat je een actie wilt organiseren! Met de opbrengsten van jouw actie kunnen wij nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie ontspanning en plezier brengen. Inspiratie nodig? Je kunt ook met meerdere mensen een actie opzetten.

Bijvoorbeeld met je bedrijf en/of afdeling of met je school of sportvereniging. Je kunt je actie aanmelden via het actieplatform. Wij wensen je alvast heel veel plezier met je actie! En we denken graag met je mee. Laat je inspireren of bekijk verschillende voorbeeldacties

Bij jouw actie kun je ons actielogo gebruiken. Wel hebben we een aantal richtlijnen voor logogebruik en willen we graag wat meer weten over de organisatie en de inhoud van je actie. Dit kun je aan ons doorgeven door je actie aan te melden via het actieplatform. Vervolgens kun je een actiepakket en ons logo aanvragen. 

Speciaal voor jou hebben we ook een aantal foto’s beschikbaar die je als actievoerder mag gebruiken. Deze vind je op onze tips & toolspagina.

Voor het in ontvangst nemen van cheques en het geven van bijvoorbeeld een startschot hebben wij onze vrijwilligers die ons overal representeren. Vraag dit wel uiterlijk 3 weken van tevoren aan zodat we dit kunnen inplannen. 

Afspraken met een vrijwilliger worden altijd onder voorbehoud gemaakt. Wil je graag een vrijwilliger aanvragen, doe dit dan via de accountpagina van je actiepagina.

Als je je actie hebt aangemaakt op ons actieplatform, kun je je ingezamelde geld afstorten via je eigen actiepagina. Je kunt bij de omschrijving aangeven dat het om het contant ingezamelde geld gaat, dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk voor alle mensen die hebben geholpen om terug te zien. 

Als je actie niet is aangemaakt op ons actieplatform, maar "offline" via afdeling acties, dan kun je je ingezamelde bedrag overmaken op ons bankrekeningnummer NL 17 INGB 000 000 5534 onder vermelding van je persoonlijke actienummer.

Voor meer informatie of een afspraak kunnen jullie bellen naar 033 4699055 en vragen naar Diane van Hesteren of Jenny de Leth.  

Salarisdonatieprogramma

Bij het salarisdonatieprogramma wordt de gift bepaald door de donatie van een vast deel, of een percentage, van het nettoloon van de medewerkers. Ook is het mogelijk om een donatie in salarisuren te doen of verlofdagen te schenken. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om de donaties van de medewerkers te verdubbelen of aan te vullen.

Als bedrijf is het mogelijk om een salarisdonatieprogramma te starten voor CliniClowns. De gift wordt bepaald door de donatie van een vast deel, of een percentage, van het nettoloon van de medewerkers. Ook is het mogelijk om een donatie in salarisuren te doen of verlofdagen te schenken. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om de donaties van de medewerkers te verdubbelen of aan te vullen.

Interesse? Bel naar 033 469 90 40 en vraag naar Diane van Hesteren. Zij helpt je graag verder!

Oude mobiele telefoons inzamelen

Het is handiger als je hiervoor direct contact opneemt met Eeko Customer Support: 

Telefoon: 0570 85 85 85 
Fax: 0570 85 85 25 
E-mail: info@eeko.nl

Je kunt alle merken en typen mobiele telefoons inzamelen. I.v.m. een mogelijke vergoeding voor CliniClowns zijn de volgende merken het meest interessant: Apple, Blackberry, Ericsson/Sony, HP, HTC, Imate, LG, MDA, Nokia, Palm, Qteq, Sharp, Samsung, SPV/Orange, Toshiba, Vodafone en XDA. 

Mobieltjes mogen met en zonder batterij ingeleverd worden. Ook kapotte mobiele telefoons mogen ingeleverd worden. Hier ontvangt CliniClowns een minimale vergoeding voor.

Je kunt oude mobieltjes of cartridges inleveren bij een openbaar inzamelpunt voor CliniClowns. Ook kun je een inzamelbox aanvragen. Als deze 20 of meer mobiele telefoons/ cartridges bevat wordt deze kosteloos opgehaald. 

Voor een grote hoeveelheid oude mobiele telefoons/cartridges of wijzigingen in een ophaalopdracht, kan er direct contact worden opgenomen met Eeko Customer Support: 

Telefoon: 0570 85 85 85 
Fax: 0570 85 85 25 
E-mail:info@eeko.nl

CliniClowns ontvangt voor elke mobiel een vergoeding van €3.

Oude cartridges inzamelen

CliniClowns ontvangt voor elke cartridge een vergoeding van €0,40.

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in bij het CliniClowns Collection Centre! Voor elke bruikbare cartridge ontvangen wij een vergoeding van €0,40. Bekijk snel meer informatie over het inleveren van oude cartridges

Het is handiger als je hiervoor direct contact opneemt met Eeko Customer Support: 

Telefoon: 0570 85 85 85 
Fax: 0570 85 85 25 
E-mail: info@eeko.nl

Je kunt oude mobieltjes of cartridges inleveren bij een openbaar inzamelpunt voor CliniClowns. Ook kun je een inzamelbox aanvragen. Als deze 20 of meer mobiele telefoons/ cartridges bevat wordt deze kosteloos opgehaald. 

Voor een grote hoeveelheid oude mobiele telefoons/cartridges of wijzigingen in een ophaalopdracht, kan er direct contact worden opgenomen met Eeko Customer Support: 

Telefoon: 0570 85 85 85 
Fax: 0570 85 85 25 
E-mail:info@eeko.nl

Kleding inzamelen met je bedrijf

Wil jij zelf of met je bedrijf, vereniging of school kleding inzamelen voor het goede doel? Dat kan bij CliniClowns! Wij werken hierin samen met Climpex. Climpex zorgt voor huis-aan-huis-textielinzamelingen en een deel van de opbrengst daarvan gaat naar CliniClowns. Jouw kledingdonatie maakt meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. 

Lees meer over kleding doneren aan CliniClowns.

Voor het aanmelden van een inzamelactie kan je contact opnemen met Trees Wierenga van Sympany door te bellen naar 030 656 87 43 of stuur een mail naar t.wierenga@sympany.nl

Bedrijven, verenigingen en scholen kunnen een textielcontainer aanvragen bij Climpex, door te bellen naar 079-3620132 of te mailen naar info@climpex.nl. Vanaf 50 kilo aan textiel komt Climpex de zakken textiel gratis ophalen. 

Van de opbrengst ontvangt CliniClowns € 0,10 per ingezamelde kilo textiel.