Veelgestelde vragen over scholen

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over de samenwerking tussen scholen en CliniClowns? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

Iets doen voor of met CliniClowns op school

Leuk dat je een spreekbeurt wilt houden! Het CliniClowns-spreekbeurtpakket bestaat uit: 

  • Superveel informatie, tips, spiekbriefjes en de coole CliniClowns Quiz 
  • Een map met mooie foto’s om je werkstuk of spreekbeurt op te leuken 
  • Een PowerPoint in de stijl van CliniClowns

Het spreekbeurtpakket is helemaal gratis en kun je hier aanvragen. 

Na het aanvragen van het spreekbeurtpakket ontvang je dit direct in je inbox. Let op: het kan voorkomen dat de e-mail in je spambox belandt! 

Bij een Art4CliniClowns-actie gaan we standaard uit van een winstpercentage van 25%. De prijzen in de webwinkels zijn dan (incl. jullie winstmarge oftewel donatie aan CliniClowns) vergelijkbaar met die van soortgelijke aanbieders. Wil je 5%, 15% of 33% marge, dan is dat ook mogelijk. Bij de start van de actie kunt je het gewenste percentage eenvoudig aangeven.

De school hoeft geen geld over te maken. Alle betalingen voor Art4CliniClowns lopen via de individuele webwinkel van het kind. Onze partner Tekenfund maakt binnen 5 werkdagen na afloop van de actie jullie opbrengst over naar CliniClowns.

Ja, Art4CliniClowns kan ook door BSO's, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en andere onderwijs gerelateerde organisaties georganiseerd worden. Wel zijn er minimaal 25 kinderen nodig om deel te nemen.

a, iedere school kan meedoen aan Art4CliniClowns. Wel zijn er minimaal 25 kinderen nodig om deel te nemen.

Als je je actie hebt aangemaakt op ons actieplatform, kun je je ingezamelde geld overmaken via je eigen actiepagina. Je kunt bij de omschrijving aangeven dat het om het contant ingezamelde geld gaat, dit is uiteraard niet verplicht maar wel leuk voor alle mensen die hebben geholpen om terug te zien.

Als je actie niet is aangemaakt op ons actieplatform, maar "offline" via afdeling acties, dan kun je je ingezamelde bedrag overmaken op ons bankrekeningnummer NL 17 INGB 000 000 5534 onder vermelding van je persoonlijke actienummer. Het actienummer krijg je via de mail van het actieteam.

Omdat we graag meehelpen om de actie tot een succes te maken kan één van de CliniClowns ambassadeurs langskomen om bijv. voorafgaand aan de actie de gastles te geven, voor het geven van het startsein of na de actiedag voor een symbolisch cheque moment om de opbrengst te vieren. 

Omdat onze ambassadeurs vrijwilligers zijn, kunnen we een bezoek helaas niet garanderen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om iemand te vinden. Het aanvragen van een vrijwilligersbezoek kan via acties@cliniclowns.nl Wees er wel bijtijds bij! Het liefst ontvangen we een aanvraag 2 weken vantevoren. 

We hebben een gratis actiepakket met o.a. ballonnen, posters, stickers, brochures, inclusief vlag en vlaggenlijn (in bruikleen). Dit kun je aanvragen bij acties@cliniclowns.nl. 

Daarnaast kun je als actievoerder éxtra promotiemateriaal bestellen in de CliniClowns webshop. Als je ons een mailt stuurt nadat je een account hebt aangemaakt, dan plaatsen wij je in de kortingsgroep.

*Promotiemateriaal in bruikleen willen we graag retour, maar mocht dit kapot gaan of kwijt raken, moeten we dit helaas in rekening brengen.*

En met de opbrengst hiervan kunnen de CliniClowns meer zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een zorgeloos moment geven.

Het kant-en-klaar sponsorlooppakket bestaat uit: 

  • Een simpel stappenplan voor de voorbereiding, inclusief een draaiboek voor de dag zelf 
  • Een stempelkaart en een sponsorkaart die je zo kunt uitprinten 
  • Brieven voor de ouders, een persbericht voor de lokale pers 
  • Een poster, tips en trucs 
  • Het sponsorlooppakket is helemaal gratis en kun je hier downloaden. Wil je daarnaast promotiemateriaal ontvangen dan kun je dit aanvragen via acties@cliniclowns.nl.

Je ontvangt het sponsorlooppakket meteen na het downloaden in je inbox. Let op: het kan voorkomen dat de e-mail in je spambox belandt.

De sponsorloop kun je aanmelden via het actieplatform. Wil je daarnaast ook een vrijwilliger uitnodigen voor het geven van de gastles of geven van het startsein? Neem dan contact op met acties@cliniclowns.nl.

Wil je er eerst meer over lezen of ter inspiratie een sponsorlooppakket downloaden? Dat kan hier. Wij wensen je alvast heel veel plezier met je actie en we helpen je graag om er een succes van te maken!

Helaas hebben we geen informatiepakket voor het voortgezet onderwijs. Je kunt wel altijd het spreekbeurtpakket downloaden.

Het pret-aankleed-pakket kun je direct bestellen bij het aanvragen van het spreekbeurtpakket en wordt kosteloos binnen 10 werkdagen naar je toegestuurd. 

In het pret-aankleed-pakket zit een clownsneus, poster, ballonnen en neuzenstickervel. 

Aan iedere Art4CliniClowns-actie is een einddatum gekoppeld. Deze datum is door de organisatie zelf bepaald. Twee weken na deze datum worden de bestelde artikelen op school geleverd. Deze zijn per kind verpakt in een plastic tasje. Levering van de bestelling aan kopers vindt dus plaats via het kind en niet via de post of een pakketdienst.