Als Online Redactie stagiair(e) bij CliniClowns kan je jouw creativiteit kwijt in het delen van verhalen, social posts en het afnemen van interviews.

Veelgestelde vragen over werving

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over werving? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

Door-to-door

Onze enthousiaste wervers gaan dagelijks de straat op om voorlichting te geven over ons werk en daarmee nieuwe donateurs te werven. Zij werven tot maximaal 21.00 uur ’s avonds

Wij werven donateurs aan de deur en op straat (straatwerving wordt dit ook wel genoemd). Hierbij vragen wij voorbijgangers om donateur te worden van CliniClowns. Dit doen wij door het hele land bijv. bij supermarkten, stations, op pleinen in te stad, etc. Dit verschilt per gemeente waar wij mogen werven

We krijgen veel vragen over verkopers die langs de deuren gaan met wenskaarten voor CliniClowns. Het verkopen van wenskaarten aan de deur is geen wervingsmethode van CliniClowns. Wij ondersteunen ook geen acties van derden die wenskaarten aan de deur verkopen. Daarom adviseren wij de wenskaarten niet te kopen; het geld komt niet bij ons terecht. CliniClowns verkoopt wel loten aan de deur en werft daarnaast aan de deur voor structurele donaties middels machtiging.

Momenteel worden er geen loten verkocht aan de deur. Dit hebben wij in het verleden wel gedaan in samenwerking met Lot of Happiness. Het kan dus zijn dat donateurs nog in het bezet zijn van een lot/of loten. Maar, verkopen hiervan doet CliniClowns niet meer.

Als goed doel kunnen we ons werk alleen doen dankzij de steun van de samenleving. Daarom vertellen we graag over ons werk en vragen mensen of ze donateur willen worden. We werken hierin samen met wervers, die deur-aan-deur langskomen. Lees meer over onze deur-aan-deurwerving. 

Wil je weten of we bij jou in de buurt langskomen en waaraan je onze wervers kunt herkennen? Lees alles over onze wervingsmethoden. 

Het werven van donateurs is een groot verschil met collectes. Bij collectes wordt er direct om een financiële bijdrage gevraagd die je in een collectebus kunt stoppen. Onze wervers vragen niet om contant geld. Zij vragen je om ons werk structureel te steunen middels een incasso machtiging. 

CliniClowns werft alleen voor structurele donaties. Wij hebben namelijk geen vergunning voor het collecteren in de openbare ruimte. Het klopt dat je via de wervers eenmalig kan doneren, door de maandelijkse donatie meteen weer stop te zetten. Maar dit kost aan de achterkant veel geld. Wil je toch eenmalig betalen? Dan vragen wij jou via de website een donatie te doen.

Onze wervers zijn te herkennen aan een rode jas of polo, voorzien van het CliniClowns-logo. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, ook voorzien van ons logo. Om je te kunnen inschrijven, gebruiken zij een tablet of een telefoon. Hiermee worden je gegevens direct in ons donateurssysteem opgeslagen. Zij dragen soms ook een rode neus, als zij aan de deur staan. Op onze website maken we bekend waar zij op dit moment werven (let op: dit geldt alleen voor huis-aan-huis werving)

Onze wervers zijn te herkennen aan een rode jas of polo, voorzien van het CliniClowns-logo. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, ook voorzien van ons logo. Om je te kunnen inschrijven, gebruiken zij een tablet of een telefoon. Hiermee worden je gegevens direct in ons donateurssysteem opgeslagen. Zij dragen soms ook een rode neus, als zij aan de deur staan. 

Bekijk onze actuele locaties, om te zien waar onze wervers staan (let op: dit geldt alleen voor huis-aan-huis werving)

De werving voor CliniClowns wordt verzorgd door Activate Nederland en XS Direct. Deze bedrijven hebben de nodige vergunningen om dit te doen. Onze enthousiaste wervers, over het algemeen studenten, gaan dagelijks de straat op om voorlichting te geven over ons werk en daarmee nieuwe donateurs te werven. Zij werven tot maximaal 21 uur ’s avonds. 

Onze wervers zijn te herkennen aan een rode jas of polo, voorzien van het CliniClowns-logo. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, ook voorzien van ons logo. Om je te kunnen inschrijven, gebruiken zij een tablet of een telefoon. Hiermee worden je gegevens direct in ons donateurssysteem opgeslagen. 

Zij dragen soms ook een rode neus, als zij aan de deur staan. Bekijk onze actuele locaties, om te zien waar onze wervers staan. 

Wij werven zowel huis-aan-huis als op straat. Voor huis-aan-huis werving kan je onze actuele locaties hier zien. Helaas is dit voor straatwerving niet beschikbaar. Vertrouw je de werving op straat niet of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 033 - 330 29 88.

Collecteren

CliniClowns heeft geen plek in het landelijke collecterooster. Daarom zetten wij vanuit CliniClowns geen collectes in de openbare ruimte (op straat) in. Wij geloven daarnaast ook meer in werven voor structurele donaties en willen graag onze donateur aan ons binden voor langere tijd.

CliniClowns werft alleen voor structurele donaties. Wij hebben namelijk geen vergunning voor het collecteren in de openbare ruimte. Daarnaast geloven wij ook meer in werven voor structurele donaties en willen graag onze donateur aan ons binden voor langere tijd. 

Het kan zijn dat je op straat iemand tegenkomt die voor ons collecteert. Die persoon heeft daar zelf toestemming voor geregeld en moet deze ook kunnen overleggen en zich tevens kunnen legitimeren.