×

Hoe kan ik geld inzamelen voor CliniClowns?

Je kunt op diverse manieren geld inzamelen voor een goed doel als CliniClowns. Zo lever je een bijdrage aan het bezorgen van waardevolle geluksmomenten voor zieke kinderen en mensen met dementie!

Start je eigen actie

Zelf in actie komen werkt simpel in drie stappen. Daarover lees je meer op het actieplatform.

  1. Bedenk een leuke actie om geld in te zamelen. 
  2. Schrijf je in via het formulier.
  3. Benader zoveel mogelijk mensen om jouw actie te steunen, via social media bijvoorbeeld.

Wat voor actie zal ik starten?

Er zijn veel verschillende acties te bedenken. Iets te vieren? Steeds vaker vragen mensen (online) geld voor hun verjaardag of jubileum, in plaats van cadeaus. Dit kun je via Facebook doen, of door je eigen actiepagina te maken.

Je kunt ook oude mobiele telefoons inzamelen en doneren. Of wat lekkers bakken en per stuk verkopen. Elke actie draagt bij aan ons doel om zoveel mogelijk zieke kinderen en mensen met dementie een lach en ontspanning te bieden.

Ben je nog steeds op zoek naar een goed idee? Bekijk dan wat anderen doen.

Tips om meer geld in te zamelen

Ben je benieuwd naar meer manieren om potentiële donateurs te vinden voor jouw actie? We hebben wat handige promotiematerialen online beschikbaar gesteld, zoals posters en standaard teksten. Bekijk de tips en tools pagina.

Geld inzamelen als bedrijf

Niet alleen particulieren zetten zich in om geld op te halen. Ook bedrijven zorgen ervoor dat ze een steentje bijdragen. Lees hier meer over.

Steun een bestaande actie

In plaats van zelf een actie organiseren, kun je ook een ander steunen bij zijn actie. Neem een kijkje op het actieplatform van CliniClowns en zie welke acties er allemaal zijn. Elke actie heeft een eigen actiepagina en daarop kun je een donatie overmaken. Zo help je de actievoerder een stap dichter bij zijn streefbedrag. Én help je CliniClowns nog meer zieke kinderen en mensen met dementie te bereiken.

Besteding van onze donaties

In ons jaarverslag kun je precies lezen hoe we met de besteding van ons geld omgaan. Hoeveel geld er van elke euro naar zieke kinderen en mensen met dementie gaat, hoeveel we besteden aan fondsenwerving en de besteding aan onze beheer en administratie. Voor 2018 geldt dat we 74 cent hebben besteed aan doelstellingswerk, 22 cent aan fondsenwerving en 4 cent aan beheer en administratie. Dit is conform de norm van het CBF, de toezichthouder van goede doelen. Voor verdieping in kosten en inkomsten is de jaarrekening is ook te bekijken.