×

11 tips om sponsors te zoeken voor het goede doel

Als je in actie komt voor het goede doel, wil je natuurlijk zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen. Wij geven je tips & tricks om sponsors te werven, zodat jouw actie voor CliniClowns een succes wordt!

1. Zie het als een extra uitdaging

Neem het sponsorwerven net zo serieus als bijvoorbeeld de voorbereidingen voor de Vierdaagse. Stel jezelf van te voren een doel en wees enthousiast in het behalen van dit doel. Dit zul je uitstralen tegenover je sponsors. Wanneer je het gestelde doel hebt gehaald, dan kun je jezelf een nieuw doel stellen. Op deze manier blijf je jezelf uitdagen en kun je het optimale resultaat uit jezelf halen! Het beste resultaat krijg je als je van tevoren een plan maakt en uitschrijft wat je strategie wordt.

2. Sponsors zoeken

Het kan spannend zijn om sponsors te zoeken, om mensen en bedrijven om geld te vragen. Je vraagt het geld niet voor jezelf, maar voor een goed doel. Leg hierbij ook uit waar iemand aan bijdraagt: onbezorgde momenten voor zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Vaak helpt het om een concreet bedrag voor te leggen. En wees slim bij het zoeken van sponsoren, durf vooral meer te vragen dan je in eerste instantie in gedachten had. Persoonlijk contact is bij sponsors zoeken het belangrijkste. Zo kun je ze het beste je doel uitleggen en ze misschien overtuigen om toch te sponsoren.

3. Gebruik je online netwerk

Zorg dat je gebruikmaakt van je online netwerk op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en LinkedIn. Op deze manier bereik je veel mensen, ook mensen die je niet zo vaak spreekt. Hiermee zorg je ervoor dat je online vriendenkring op de hoogte is van jouw actie. Bedrijven hebben ook vaak social media, dus kijk of je in je eigen netwerk bedrijven hebt die je nog kunt benaderen. Daarnaast bespaar je hiermee ook nog eens een hoop tijd, want het is waarschijnlijk de meest efficiënte manier van sponsors zoeken. Bonustip: schrijf een persoonlijke motivatie, dat werkt altijd!

4. Laat je succes zien

Mensen zijn gevoelig voor succes. Wanneer jij laat zien dat je al veel sponsoren hebt en het super goed met je gesponsorde bedrag gaat, zullen mensen hier vaak een bijdrage aan willen leveren. Wanneer je bijvoorbeeld door een bedrijf met een groot bedrag gesponsord wordt, kun je dit aankaarten bij andere bedrijven. Je kunt zeggen wat voor fantastisch bedrag bedrijf A heeft gesponsord en dat het geweldig zou zijn als bedrijf B meegaat in dat bedrag.

5. Statiegeld in de supermarkt

Vraag aan supermarkten of CliniClowns het goede doel mag zijn van statiegeldbonnen. Mocht er nu al een bus staan, probeer een afspraak te maken voor later in het jaar. Het enige werk dat je er aan hebt is eenmaal per maand de bus legen. Dit initiatief kan al gauw oplopen tot € 300,- per maand. Donatiebox nodig? Die kun je gratis aanvragen bij ons Actieteam via acties@cliniclowns.nl.

6. Vraag bedrijven mee te helpen

Als je bij een lokaal bedrijf in de buurt je collectebus mag zetten, bedenk er dan een extra actie bij zodat mensen meer geld zullen geven. Vraag bijvoorbeeld aan het bedrijf of zij als stunt op het einde je gecollecteerde bedrag willen verdubbelen. Dit spoort andere mensen aan om meer te doneren aan een goed doel en het bedrijf krijgt positieve publiciteit met zijn stunt om jou te helpen. Overigens is het niet onbelangrijk om de bedrijven te melden dat hun giften fiscaal aftrekbaar zijn als zij het bedrag overmaken als donatie aan CliniClowns.

7. Sponsoring in ruil voor...

Vraag een bedrijf om sponsoring voor bijvoorbeeld € 75,- in ruil voor zichtbaarheid. Jij zet dan bijvoorbeeld hun logo op je loopshirt als je een marathon gaat lopen. Of plaats hun logo met een tekstje erbij op je social media-kanalen. Dit kan je doen door een mail te sturen aan bedrijven. Maar nog beter is om het persoonlijk te vragen.

8. Vergeet de (lokale) pers niet

Als je een leuke actie hebt bedacht om geld in te zamelen, is het slim om hier informatie over te sturen naar de lokale krant of omroep. Vaak hebben deze media wel de mogelijkheid om een leuk berichtje over acties uit de buurt te plaatsen. Hierdoor kun je snel bekendheid krijgen voor je acties bij je buurtgenoten. Je kunt bij ons een voorbeeldpersbericht opvragen, via acties@cliniclowns.nl.

9. Bedenk creatieve acties

Natuurlijk kun je ook zelf creatieve acties bedenken en organiseren om geld op te halen. Denk hierbij aan het geld inzamelen door sportwedstrijden, garagesales of loterijen. Dit zijn leuke acties waarbij mensen zien dat jij je echt inzet voor CliniClowns. Hierdoor zul je extra sponsors kunnen werven.

10. Bedank áltijd

Vergeet nooit om je sponsors te bedanken voor hun bijdrage. Dat wordt altijd gewaardeerd. Zo voelen ze zich gewaardeerd en zullen ze de volgende keer sneller geneigd zijn om je weer te steunen!

11. Houd contact met je sponsors

Tot slot is het belangrijk dat je contact blijft houden met je sponsors. Houd ze op de hoogte van je behaalde sponsorbedrag, bijvoorbeeld via een Facebookpagina. Leuke acties die je organiseert om geld in te zamelen, vermeld je natuurlijk ook op je pagina. Zo creëer je meer betrokkenheid. Misschien komen mensen hierdoor wel met ideeën om nog meer sponsorgeld om te halen!

Zoek je inspiratie om een actie te starten voor het goede doel? Bekijk dan de leuke voorbeeldacties voor CliniClowns.