×

Fietsen voor een goed doel

Ben jij sportief en fiets jij graag voor een goed doel? Dat kan! Je kan namelijk fietsen voor CliniClowns. Zet naast je sportieve prestatie ook nog een prestatie voor CliniClowns neer door sponsorgeld in te zamelen!

Doorzettingsvermogen, dat is van belang bij het leveren van sportieve prestaties. En juist over heel wat van dat doorzettingsvermogen moeten zieke kinderen overal in Nederland beschikken. Jij kunt hen steun bieden door je te laten sponsoren voor je sportieve actie.

Het effect van fietsen voor CliniClowns

CliniClowns zorgen ervoor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Onze CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen. Daar draag jij met jouw sponsorbijdrage aan bij!

Fiets de Alpentocht voor CliniClowns

Wil jij op een sportieve manier geld ophalen voor het goede doel? Doe mee aan de jaarlijkse Alpentocht! De Alpentocht is een fiets-, wandel- en hardloopevenement in de Alpen waarbij je geld ophaalt voor CliniClowns. Meer weten of zelf meedoen? Lees meer over de Alpentocht.

Welke tours kun je ook fietsen voor een goed doel?

Ben jij van plan om je in te schrijven voor een fietsevenement? Laat je dan ook sponsoren voor CliniClowns. Denk bijvoorbeeld aan deze evenementen:

  • Joop Zoetemelk Classic 
  • De Ronde van Vlaanderen 
  • Amstel Gold Race 
  • Ronde van Nijmegen 
  • Fietselfstedentocht 
  • Cycle Tour Amsterdam 
  • Dam tot Dam Fietsclassic 

Grenzen verleggen

Sommige actievoerders verleggen hun grenzen voor CliniClowns. Dirk Raams deed dat letterlijk, want hij fietste in 48 dagen heen én terug naar de Noordkaap. Een route van 7100 km door weer en wind. En dat allemaal voor CliniClowns. 

"Ik at soms wel 4 warme maaltijden binnen 2 uur en daar dronk ik 4 liter cola bij. En dan nog werd ik elke nacht wakker van de honger. Kun je nagaan hoeveel energie zo’n fietstocht kost."

Lees het verhaal van Dirk. 

Liever hardlopen dan fietsen voor een goed doel?

Dat kan natuurlijk ook! Neem een kijkje op onze pagina over hardlopen voor een goed doel. Denk hierbij niet alleen aan marathons, maar bijvoorbeeld ook aan de wandelvierdaagse in Nijmegen.

Want of je nu rent, loopt of wandelt; op diverse sportieve manieren kun je in actie komen voor een goed doel als CliniClowns!