search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Aan de slag voor een lach rond kerst

Wil jij zelf, met je school, vereniging, kerk of werk rond kerst een goede doelen actie starten voor CliniClowns? En heb je nog geen idee op welke manier? Doe inspiratie op aan de hand van onderstaande voorbeelden en ga aan de slag voor een lach! 
 

Je kunt ook contact opnemen met ons actie team door te mailen naar acties@cliniclowns.nl of te bellen naar 033-3302988. Zij ondersteunen je graag bij je actie!

Ontvang een speciaal kerst-actiepakket!

Wist je al dat je een speciaal actiepakket van ons ontvangt als je met Kerst een actie doet? We doen er alles aan om jouw actie tot een succes te maken! 

In dit pakket zit:

  • Een kerstmuts 
  • Oorwarmers 
  • Kinderwanten 
  • En alles wat er in een normaal actiepakket zit: posters, ballonnen, collectebusje, stickers en informatiefolders!
De kerstmuts, oorwarmers en kinderwanten zitten in het pakket zolang de voorraad strekt. 

Voorbeelden om op een originele manier actie te voeren:

Geef een (kerst)knuffel

Verras je vrienden en familie met onze knuffel Toet en steun CliniClowns.

Rode neuzen boom

Versier een kerstboom met rode neuzen en laat mensen voor een klein bedrag raden hoeveel erin zitten.

Heerlijke kerstbaksels

Ga aan de slag in de keuken en maak lekkere cakejes, kerstkoekjes of andere zoetigheden. Verkoop ze in je omgeving voor CliniClowns.

Sneeuwpret

Maak de grootste sneeuwpop uit de buurt en zet er een rode neus op. Laat je sponsoren voor iedere 10 cm dat de sneeuwpop groot wordt.

Eigen kerstproducten maken

Wil je met jouw klas of school ook zelf kerstkaarten of andere creatieve producten maken waarmee je vrienden en familie kunt verrassen deze kerst? Teken mee met Art4CliniClowns!

Verkoop Toet met Kerst

Verkoop onze knuffel Toet en steun CliniClowns! Dit kan vanuit huis, op marktjes, maar ook op scholen. Het kan allemaal!

Organiseer een kerstmarkt

Organiseer een kerstmarkt: verkoop zelfgemaakte kerststukjes en knutselwerkjes, draai verzoeknummertjes voor een klein bedrag of bak oliebollen voor de verkoop. Alle bovenstaande voorbeelden kunnen natuurlijk ook voor op de kerstmarkt van toepassing zijn.

Kerstacties

Organiseer een kerstmusical, kerstgala of kerstfeest en doneer een gedeelte van de entreeprijs. Of plaats een piano of ander muziekinstrument in jouw winkel, school, kerk of op werk en doneer een bedrag aan CliniClowns voor ieder gespeeld kerstlied!

Winterse sponsortocht

Organiseer een alternatieve sponsorloop: laat je sponsoren voor ieder rondje schaatsen of sleeën. Je kunt ook denken aan een kerstwandeling waarbij je je laat sponsoren voor iedere kilometer. Meld je actie hier aan.

Doe mee aan een nieuwjaarsduik

Daag jezelf uit en doe op 1 januari mee met een nieuwjaarsduik. Vraag je familie en vrienden om je te sponsoren voor deze dappere actie en doneer de opbrengst aan CliniClowns.

Verboden woord of stopwoord pot

Heb je een stopwoord? Of zeg je wel eens woorden die niet gezegd mogen worden? Doe voor elk woord dat je niet mag zeggen een bijdrage in een pot en doneer de inhoud aan CliniClowns. Ook leuk om dit te doen tijdens het kerstdiner, probeer maar eens het hele diner geen ja of nee te zeggen... Succes!

Organiseer een Santa Run

Als een echte Kerstman rennen voor het goede doel? Dat kan! Doe je kerstmuts op of kom geheel in Kerstman stijl en laat je sponsoren voor elk rondje of elke kilometer die loopt en doneer dit bedrag aan CliniClowns. Of laat je deelnemers en startbewijs kopen en doneer een gedeelte aan CliniClowns.

CliniClowns kerstkaarten

Verstuur onze eigen CliniClowns collectie kerstkaarten via Kaartje2go naar je vrienden of familie.

Oliebollen en chocoladeletters voor CliniClowns

Tijdens de feestdagen genieten van lekkere oliebollen? Of chocoladeletters cadeau doen? Bij lekker en goed kun je deze bestellen en tegelijkertijd CliniClowns steunen. Voor elke oliebol of chocoladeletter doneren zij €0,20 aan CliniClowns.

Kerstbomen ophalen

Is het einde van kerst in zicht? Ga langs de deuren en vraag of je hun kerstboom mag wegbrengen voor een paar euro. Het geld kun je dan aan CliniClowns doneren.

Hulp nodig? CliniClowns denkt met je mee!

Wij ondersteunen je graag bij het opzetten van jouw actie. Mail naar acties@cliniclowns.nl of bel naar 033-3302988 en ons Actie team helpt je graag verder. Je ontvangt dan meer informatie over hoe wij jou ondersteuning kunnen bieden.

Wil je iemand verrassen met een mooi kerstgeschenk, waarmee je CliniClowns steunt? Lees hier meer over onze kerstgeschenken. 

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk