Belastingvrij schenken aan CliniClowns

Wil jij namens jouw bedrijf belastingvrij schenken aan een goed doel? Steun CliniClowns en profiteer van fiscaal voordeel.

Door CliniClowns te steunen, maak je meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. In bepaalde gevallen zijn giften aftrekbaar van de belasting. Zo profiteer je ook nog eens van belastingvoordeel. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Wanneer zijn giften aftrekbaar?

  • bij een zakelijke donatie: een donatie aan een goed doel die een positieve bijdrage levert aan jouw bedrijfsvoering. Dit betekent dat reclame, maar ook bijvoorbeeld donaties in manuren of sponsoring aftrekbaar zijn. Deze kostenpost is ook aftrekbaar als je in datzelfde jaar een fiscaal verlies lijdt, het verlies wordt dan vergroot;
  • bij een niet-zakelijke donatie of een donatie die zó hoog is, dat niet kan worden gesteld dat dit slechts ter promotie is van je bedrijf. Er gelden wel verschillende voorwaarden voor ondernemingen. Hieronder lees je wat geldt voor jouw onderneming.

Ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen

Betaal jij met je bedrijf vennootschapsbelasting? Dan is doneren aan CliniClowns fiscaal aantrekkelijk, want elke gift is aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare giften mag 50% van de winst zijn, tot maximaal € 100.000. Zo kun je dus belastingvrij doneren!

Ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen

Heb jij een eenmanszaak of vof? In hoeverre jouw giften aftrekbaar zijn, hangt dan af van het verzamelinkomen, de drempel die op basis daarvan wordt berekend en de maximering die voor jou geldt. Het inkomen van je fiscaal partner bepaalt mede de giftenaftrek.

Bereken jouw belastingvoordeel

Ben je benieuwd naar jouw belastingvoordeel als je CliniClowns steunt met je bedrijf? Het exacte bedrag van je teruggave is afhankelijk van de belastingschijf waarin je inkomen valt. Bereken jouw belastingvoordeel in deze handige rekenmodule.

Goede doelen steunen met je bedrijf

Overweeg je CliniClowns te steunen? Dat zou fantastisch zijn! Doneer eenmalig of maandelijks namens jouw bedrijf. Zo zorg je ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen. Maak jij een glimlach mogelijk?

Wil je meer weten over belastingvrij schenken?

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek om te kijken hoe jouw bedrijf CliniClowns kan steunen? Mail naar zakelijk@cliniclowns.nl of neem contact op met onze relatiemanager Diane van Hesteren via 033-469 90 40.

Wil je CliniClowns als particulier steunen met belastingvoordeel? Lees meer over periodiek schenken.