Oude inktcartridges inleveren voor het goede doel

Heb je op het werk nog lege inktcartridges of toners liggen? Gooi deze niet weg. Je kunt de cartridges inleveren en inzamelen voor het goede doel. Zo steun je CliniClowns!

Voor elke bruikbare inktcartridge of lege toner ontvangen wij een vergoeding van onze inzamelpartner Eeko. Ieder jaar worden er zo'n 30.000 cartridges ingeleverd voor CliniClowns. Dankzij dit soort inzamelacties kunnen wij nog meer zieke kinderen laten vergeten dat ze ziek zijn en voelen mensen met een beperking of dementie zich begrepen en gezien.

Wat gebeurt er met de lege inktcartridges?

De bruikbare inktcartridges of toners worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten, waarna ze uiteindelijk weer bij de gebruiker in de printer terechtkomen. Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven waar ze worden verschredderd. De edelmetalen worden gescheiden en het overige materiaal (afval) wordt afgevoerd.

Waar kan ik de inktcartridges inleveren?

Liggen er bij jou op het werk nog lege inktcartridges of toners die je niet wil weggooien, maar inleveren voor CliniClowns? Vraag dan hier een gratis inzamelbox aan! Als de box 20 of meer cartridges bevat, komen wij deze kosteloos bij je ophalen. Geef hier jouw afhaling aan ons door.

Je kunt de lege inktcartridges of toners ook inleveren bij een inleverpunt. Raadpleeg hier de zoekmodule met alle openbare inzamelpunten van Eeko.

Wil je een inzamelpunt worden voor lege cartridges?

Is jouw bedrijf openbaar toegankelijk en wil je mensen de mogelijkheid bieden om hun cartridges bij jullie op locatie in te leveren en zo CliniClowns te steunen? Meld je hier aan als openbaar inzamelpunt! Jouw bedrijfsgegevens worden dan gepubliceerd op de website van Eeko.

“Door cartridges in te zamelen, kan ik iets terugdoen voor CliniClowns. Al weegt het niet op tegen wat ze voor mijn kind hebben gedaan. Het is gewoon een onwijs goed doel.” In 2020 leverde John van de Sande met zijn bedrijf GSM Westland maar liefst tien inzamelboxen in, tot de rand toe gevuld met gebruikte cartridges en mobieltjes.

Stichting CliniClowns Nederland werkt samen met Eeko ccc B.V. Kijk voor meer informatie op www.eeko.nl

Wist je dat je als bedrijf ook oude kleding en IT-apparatuur kunt doneren? Ook kun je een salarisdonatieprogramma opstarten.