×

Statiegeld doneren

Verkoopt jouw school of bedrijf plastic flessen of blikjes? Meld je dan aan als inzamelpunt en doneer het statiegeld aan CliniClowns. Zo denk je niet alleen aan het milieu, je steunt ook het goede doel!

Statiegeld plastic flessen en blikjes

Op grote flessen met een inhoud van minimaal 1 liter zit 25 cent statiegeld. Sinds juli 2021 zit er ook statiegeld op kleine plastic flesjes (15 cent). Dit moet ervoor zorgen dat er minder plastic in het zwerfafval terechtkomt. Ieder jaar belanden er zo'n 90 miljoen plastic flesjes in de natuur. Sinds 1 april zit er ook statiegeld op blikjes (15 cent).

Hoe kan ik statiegeld doneren aan CliniClowns?

Je kunt jouw school of bedrijf eenvoudig (online) registreren als inzamelpunt van statiegeldflessen op de website van Statiegeld Nederland. In het opmerkingenveld onderaan het formulier hoef je alleen nog aan te geven dat je wilt inzamelen voor CliniClowns. Je kunt je aanmelden als je plastic flesjes of blikjes verkoopt, maar ook als je deze inkoopt voor eigen gebruik of uitschenkt. Als je dat wilt, biedt Statiegeld Nederland bij aanmelding gratis campagnepakketten en donatiebakken aan. Stuur hiervoor een mailtje naar info@statiegeldnederland.nl.

De statiegeldflessen en blikjes verzamel je in de hiervoor bestemde zak of inzamelboxen. Die zijn via de grossier te bestellen. Op het label staat een barcode die correspondeert met jouw locatie. Wanneer de leverancier producten komt afleveren, neemt hij de zak mee naar het telcentrum. Zodra alles geteld is, wordt het statiegeld overgemaakt naar CliniClowns.

Waarom zou ik statiegeld doneren aan CliniClowns?

Dankzij donaties via statiegeld kunnen CliniClowns zieke kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn

Wij willen er zijn voor iedereen die eenzaam, bang, onzeker of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Dankzij donaties, bijvoorbeeld via statiegeld, kunnen wij er voor meer zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie zijn. Lees meer over het effect van ons werk.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek? Neem contact op met onze relatiemanager Diane van Hesteren via zakelijk@cliniclowns.nl of 033-330 2988.