×

Statiegeld doneren

Verkoopt jouw bedrijf of vereniging plastic flessen? Meld je aan als inzamelpunt en doneer het statiegeld aan CliniClowns. Zo denk je niet alleen aan het milieu, maar steun je ook het goede doel!

Statiegeld plastic flessen

Op grote flessen met een inhoud van minimaal 1 liter zit 25 cent statiegeld. Sinds juli 2021 zit er ook statiegeld op kleine plastic flesjes: 15 cent. Dit moet ervoor zorgen dat er minder plastic in het zwerfafval terechtkomt. Ieder jaar belanden er zo'n 90 miljoen plastic flesjes in de natuur.

Statiegeld op blikjes

Vanaf 1 april 2023 komt er ook statiegeld op blikjes. Net als bij plastic flesjes gaat het om 15 cent aan statiegeld. Blikjes kunnen straks worden ingeleverd bij onder andere supermarkten en tankstations.

Hoe kan ik statiegeld doneren aan CliniClowns?

Je kunt jouw bedrijf of vereniging registreren als inzamelpunt van statiegeldflessen op de website van Statiegeld Nederland. In het opmerkingenveld onderaan het registratieformulier hoef je dan alleen nog aan te geven dat je wilt inzamelen voor CliniClowns. Je kunt je aanmelden als jouw bedrijf plastic flesjes verkoopt, maar ook als je statiegeldflessen inkoopt voor eigen gebruik of uitschenkt.

De statiegeldflessen verzamel je in de hiervoor bestemde zak of inzamelboxen. Die zijn via de grossier te bestellen. Op het label staat een barcode die correspondeert met jouw locatie. Wanneer de leverancier producten komt afleveren, neemt hij de zak mee naar het telcentrum. Zodra alles geteld is, wordt het statiegeld overgemaakt naar CliniClowns.

Waarom zou ik statiegeld doneren aan CliniClowns?

Dankzij donaties via bijvoorbeeld statiegeld kunnen CliniClowns zieke kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn

Wij willen er zijn voor iedereen die eenzaam, bang, onzeker of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Een zorgeloos moment met de CliniClowns zorgt ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen. Dankzij donaties, bijvoorbeeld statiegeld, kunnen wij er voor meer mensen zijn. Lees meer over het effect van ons werk.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek? Neem contact op met onze relatiemanager Diane van Hesteren via zakelijk@cliniclowns.nl of 033-330 2988.