×

Donatie maken aan een goed doel: CliniClowns

Overweeg jij om een donatie te geven aan een goed doel? Iedereen heeft daarbij zijn eigen motivatie. Of je nu iets wil bijdragen aan een betere wereld, of aan een belang dicht bij jou in de buurt. Of misschien aan zieke kinderen, of andere mensen in een kwetsbare situatie.

Een donatie maken aan CliniClowns

Als je CliniClowns steunt draag je bij aan afleiding en plezier voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. En help je zo zorgen, angst en stress naar de achtergrond te verdwijnen.

Waarom doneren aan een goed doel zoals CliniClowns?

CliniClowns ontvangt geen subsidies en is afhankelijk van steun uit de samenleving. Dankzij donaties kunnen de CliniClowns zieke kinderen en kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier bieden. De clowns spelen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, de psychiatrie, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven, online in de app en in zorginstellingen voor mensen met dementie. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst: wat is een donatie precies? Een donatie is een geldbedrag dat je schenkt aan een goed doel zoals bijvoorbeeld CliniClowns. Een donatie aan CliniClowns kun je doen via je computer of mobiele telefoon. Dat kan eenmalig, maar ook maandelijks. Besluit je maandelijks donateur te worden, dan machtig je CliniClowns het door jou bepaalde bedrag elke maand van je rekening af te schrijven.

Wanneer doneren?

Een donatie doen of geven aan CliniClowns kan altijd. Zomaar, omdat je een goed doel wil steunen, of omdat er een aanleiding is in de vorm van een jubileum, verjaardag of andere gebeurtenis. Zo kan een verjaardag in het teken staan van een goed doel, waarbij je een donatie als cadeau geeft of krijgt.
 
Er zijn verschillende manieren om een donatie te doen. Je kunt eenmalig een donatie overmaken, of structureel elke maand steunen en vaste donateur worden. Ook kun je een erfenis schenken of een fonds op naam oprichten.

Is een donatie aan een goed doel aftrekbaar?

Sponsoring en giften kunnen aftrekbaar zijn, als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. De gift dient aan een doel met ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) te worden toegekend. Deze donatie is dan vrijgesteld van BTW, terwijl er bij sponsoring wel BTW wordt geheven. CliniClowns heeft een ANBI status. Lees meer over fiscale voordelen en belastingvrij schenken of neem een kijkje op de site van de belastingdienst.

Periodieke donatie aan CliniClowns opzeggen

Je kunt je maandelijkse steun aan CliniClowns uiteraard ook opzeggen. Maar je zou je donatie natuurlijk ook kunnen verlagen. Elke vorm van steun, groot of klein, is voor CliniClowns ontzettend waardevol. Daarmee kunnen we samen nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier bieden!

Ontdek alles over doneren

Doneer

Eenmalig schenken

Grote schenking

Belastingvrij schenken

Periodieke giften

Nalaten (erfenis)

Fonds op naam