×

Fonds op naam oprichten bij CliniClowns

Een fonds op naam is een bijzondere manier van schenken. Uw (notariële) schenking, legaat of erfstelling kan op deze manier vastgelegd worden in een fonds, waarvan u zelf de naam bepaalt.

Dit kan een (familie)naam zijn, maar u kunt het fonds ook op naam zetten ter nagedachtenis aan iemand. Met het instellen kunt u op deze manier een familienaam in stand houden of een dierbare eren. Hierdoor is het een eerbetoon en schenkingsvorm ineen.

Fiscaal voordeel

Een periodieke schenking (minimaal vijf jaar voor hetzelfde bedrag per jaar) is altijd aftrekbaar. Voor beide gevallen geldt wel dat de schenking terecht moet komen bij een ANBI. CliniClowns beschikt over deze ANBI-status. Een fonds op naam oprichten is geschikt voor (vermogende) particulieren, stichtingen of bedrijven die een specifiek doel willen realiseren binnen de doelstellingen van CliniClowns.

Met welke (juridische) zaken moet ik rekening houden?

Het fonds op naam wordt bij leven of door een testament ingesteld. Voorwaarde is wel dat u uw eigen stichting notarieel laat vastleggen. CliniClowns kan dit ook voor u doen. De wensen en doelen worden in een overeenkomst vastgelegd.

Samen met u kijken we graag naar een mooie bestemming voor uw bijdrage, dat kan bijvoorbeeld het steunen van ziekenhuisbezoeken of verpleeghuizen in de regio zijn. Maar ook het opleiden van nieuwe CliniClowns behoort daartoe. Zolang het maar binnen de doelstelling van CliniClowns past en er de mogelijkheid is om dit binnen de periode die daarvoor staat te realiseren. Dit doen we altijd in gezamenlijk overleg.

Uiteraard houden we u graag jaarlijks op de hoogte van de ontwikkelingen en behoort een (verdere) kennismaking met het werk daar ook toe.

Minimumbedrag

Uw schenking via het fonds op naam dient in totaal minimaal € 50.000 te zijn. U kunt ook een fonds op naam instellen in combinatie met een nalatenschap voor CliniClowns. Dit kan in verschillende delen worden onttrokken aan het fonds op naam. De looptijd is vijf of tien jaar. Ieder jaar wordt een bedrag onttrokken aan het fonds op naam om te besteden aan het vooraf bepaalde doel. Stel dat u 50.000 euro inlegt, dan wordt jaarlijks 10.000 euro besteed aan het door u gekozen project.

De voordelen van een fonds op naam op een rij

Een fonds op naam biedt diverse voordelen:

  • U kunt jarenlang uw naam, of de naam van een dierbare, aan het werk van ons verbinden. 
  • U heeft zicht en invloed op waar uw schenkingen naar toe gaan. U profiteert van onze expertise bij het beheer en de besteding.
  • Het levert u fiscaal voordeel op.
  • We houden u graag persoonlijk betrokken bij ons werk op een voor u passende manier.
  • Op verzoek kunnen we de schenking uit een fonds op naam zichtbaarheid geven. Het is ook mogelijk in anonimiteit te schenken.

Neem contact met ons op

We informeren en adviseren u graag over onze projecten. Ook horen we graag wat u belangrijk vindt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons bellen op 033 - 330 29 88 of mailen via giften@cliniclowns.nl.

Het is ook mogelijk om CliniClowns op te nemen in een testament. Lees meer over nalaten aan CliniClowns.

Kinderarts Ines von Rosentiel vertelt:

Kinderarts Ines von Rosentiel ziet van dichtbij het effect van de CliniClowns op het genezingsproces van een ziek kind

''Als kinderarts zie ik van dichtbij wat een fantastisch effect de CliniClowns op zieke kinderen hebben. Ze zijn voor mij dan ook niet weg te denken! De clowns dragen écht bij aan het ziekteherstel van kinderen. Humor en een lach helpen pijn, stress en angst te verminderen. Natuurlijk blijven medicijnen en operaties belangrijk, maar ik zou willen dat ik soms ook een CliniClown kon voorschrijven. Want ook aandacht en menselijk, warm contact zijn belangrijk in het genezingsproces.''