×

Fonds op naam oprichten bij CliniClowns

Met een fonds op naam draag je op een persoonlijke manier bij aan het werk van CliniClowns. Je weet precies wat er met jouw geld gebeurt en waaraan je precies bijdraagt.

Wat is een fonds op naam?

Eigenlijk kun je een fonds op naam beschrijven als een goed doel binnen een goed doel. Het is een schenking met een bepaalde doelstelling, zolang die maar binnen de hoofddoelstellingen van de organisatie past. Zo weet je zeker dat jouw bijdrage ook echt wordt gebruikt voor een project of deel van het werk dat jij belangrijk vindt.

Je bepaalt zelf de naam van jouw fonds op naam. Dat kan je eigen (familie)naam zijn, maar bijvoorbeeld ook de naam van een dierbare, ter nagedachtenis aan diegene. Een fonds op naam stel je in bij leven of via je testament.

Een fonds op naam bij CliniClowns

Als je overweegt om een fonds op naam bij CliniClowns op te zetten, kijken we samen naar een mooie bestemming voor jouw bijdrage. Denk aan het mogelijk maken van bezoeken aan ziekenhuizen of verpleeghuizen, of het opleiden van nieuwe clowns. Zolang het maar binnen onze doelstelling past én het mogelijk is om dit te realiseren binnen de periode die ervoor staat.

Jouw wensen en doelstellingen worden vervolgens in een overeenkomst vastgelegd. Ieder jaar houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom jouw fonds op naam. Ook laten we je uitgebreid kennismaken met ons werk.

De voordelen van een fonds op naam

Een fonds op naam instellen bij CliniClowns heeft meerdere voordelen:

  • je maakt een aantoonbaar verschil in het leven van zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie;
  • je ziet en bepaalt waar jouw schenking naartoe gaat;
  • je profiteert van fiscaal voordeel;
  • je blijft betrokken bij ons werk op een manier die bij jou past;
  • op verzoek kunnen we je fonds op naam zichtbaarheid geven of juist anoniem houden.

Belastingvoordeel

Het is fiscaal aantrekkelijk om een fonds op naam af te sluiten als een periodieke schenkingsovereenkomst. Een periodieke schenking is altijd aftrekbaar van de belasting, omdat het bedrag ten goede komt aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Je maakt dan minimaal vijf jaar lang ieder jaar hetzelfde bedrag over naar jouw fonds op naam.

Je totale schenking via het fonds op naam is minimaal € 50.000,- met een looptijd van vijf of tien jaar. Je kunt bij CliniClowns ook een fonds op naam instellen in combinatie met een nalatenschap. Dit kan in verschillende delen worden onttrokken aan het fonds op naam.

Met een fonds op naam bij CliniClowns maak je op een persoonlijke manier een lach mogelijk voor zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie.

Meer weten?

Overweeg je een fonds op naam bij CliniClowns op te zetten? We informeren en adviseren je graag (vrijblijvend) over onze projecten. Ook horen we graag wat jij belangrijk vindt. Wij zijn te bereiken op 033 - 330 29 88 of via giften@cliniclowns.nl.