Nalaten aan een goed doel: CliniClowns

Wil jij betekenis geven aan jouw nalatenschap? Door CliniClowns op te nemen in je testament en zo Lachdonor te worden, laat je de lach na aan iemand die 'm hard nodig heeft. Lees meer over nalaten aan CliniClowns.

Hoe werkt nalaten aan CliniClowns?

Je kunt een gift aan CliniClowns opnemen in je testament. CliniClowns heeft een ANBI-status en is, net als veel andere goede doelen, vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt jouw schenking volledig ten goede aan ons werk. Als Lachdonor zorg je ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen.

Wil je meer weten over nalaten aan CliniClowns? Vraag vrijblijvend onze brochure aan. Hierin lees je mooie verhalen en krijg je praktische informatie over de voorbereiding van het opstellen van een testament.

MEER INFORMATIE OVER NALATEN

Ook Lachdonor worden? Vraag onze gratis brochure over nalaten aan.

CliniClowns opnemen in mijn testament

Je kunt CliniClowns als een van de erfgenamen (of de enige) in jouw testament benoemen. Het is ook mogelijk iets specifieks te schenken, dat heet een legaat. Alle nalatenschappen betekenen steun voor het werk van CliniClowns en zorgen ervoor dat meer kwetsbare mensen een onbezorgd moment kunnen ervaren.

Meer informatie over nalaten

Wil je meer weten over een legaat, nalaten aan een goed doel of over het werk van CliniClowns? Vraag onze gratis brochure over nalaten aan of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over je testament en nalatenschap. Je kunt ons bereiken via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Heb je besloten wat je in je testament wilt vastleggen? CliniClowns werkt samen met NuNotariaat, waar je online eenvoudig jouw testament kunt regelen. Je vult je keuzes in en hoeft maar één keer naar de notaris voor het ondertekenen van de akte.

Wat is een legaat?

Een legaat is een bepaling in je testament die aangeeft dat je iets nalaat aan een persoon of goed doel. Dat kan een geldbedrag zijn, maar ook een schilderij of een ander item dat geveild wordt en waarvan de opbrengt naar CliniClowns gaat. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een bedrag als legaat nalaten aan CliniClowns. Zo geef je met een legaat betekenis aan jouw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere legaten op te nemen in je testament.

Laat je inspireren

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aletta vertelt waarom ze besloot Lachdonor te worden: “De gedachte dat ik de wereld iets mooier achterlaat, geeft me rust.”

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Richard vertelt waarom hij CliniClowns opnam in zijn testament: “CliniClowns halen een kind even uit de ellende.”

Veelgestelde vragen over nalaten

Elke gift, groot én klein, komt ten goede aan de bezoeken van de CliniClowns aan zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Je kunt CliniClowns als een van de erfgenamen in je testament benoemen. Het is ook mogelijk iets specifieks te schenken, dat heet een legaat. Dat kan een vast geldbedrag zijn of een percentage. Maar ook een schilderij of een ander item dat geveild kan worden en waarvan de opbrengt naar CliniClowns gaat. Alle nalatenschappen betekenen steun voor het werk van CliniClowns en zijn ontzettend belangrijk.

Dit is een bepaling in een testament, die aangeeft dat je een bepaald geldbedrag of een ander specifiek bezit nalaat aan een persoon of een goed doel. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een vastgesteld percentage of bedrag of (on)roerend goed als legaat aan CliniClowns nalaten. Je kunt meerdere legaten opnemen in een testament.

Dit is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van je nalatenschap. Je kunt iedereen tot erfgenaam benoemen, ook CliniClowns. Nadat alle kosten van de erfenis zijn afgetrokken (legaten, boedelkosten en overige schulden) is het bedrag dat overblijft voor de erfgenaam.

Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over een ontvangen erfenis. CliniClowns heeft deze ANBI-status. Dit betekent dat je nalatenschap, een legaat of erfenis, 100% ten goede komt aan CliniClowns. Is er een speciaal deel van het werk van CliniClowns dat je aanspreekt, dan kun je daarvoor een fonds op naam oprichten. Daarin wordt geregeld dat het bedrag dat je schenkt aan CliniClowns specifiek hieraan wordt besteed. Mocht je meer over deze onderwerpen willen weten, neem dan contact met ons op via 033 - 330 29 88 of kijk op de website van de Belastingdienst.

Ja, in een testament wordt vastgelegd wie de nalatenschap afwikkelt, dit is de testamentair executeur. Dat kan een familielid zijn of een goede vriend of kennis. Het is in de meeste gevallen mogelijk om CliniClowns als executeur testamentair in je testament op te nemen. Wij zijn gewend om efficiënt en op een persoonlijke manier te werken en zorgen ervoor dat de afhandeling van de nalatenschap volgens jouw wensen wordt uitgevoerd. Neem vrijblijvend contact met ons op via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Als je hebt besloten wat je wilt nalaten en aan wie, kun je een afspraak maken met de notaris bij jou in de buurt om een testament op te stellen. Wil je CliniClowns opnemen in je testament? Dan heeft de notaris in ieder geval de volgende informatie nodig:

Stichting CliniClowns Nederland ofwel zijn rechtsopvolger
Statutair gevestigd aan de Soesterweg 300A, 3812 HW BH Amersfoort
KvK nummer: 41212043

Het is ook mogelijk om je testament te regelen via www.NuNotariaat.nl. Je kunt online je keuzes invullen en je hoeft maar één keer naar de notaris voor het ondertekenen van de akte.

Heb je vragen over nalaten aan CliniClowns? Neem contact op met onze relatiemanager nalatenschappen Wilma de Groot via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Hans en Ellen namen CliniClowns op in hun testament nadat zij met eigen ogen zagen wat de impact van een clownsbezoek is. Ook Richard en Aletta besloten na te laten aan CliniClowns: Richard ervaarde zelf de kracht van een lach toen zijn kinderen ernstig ziek waren en Aletta werkt geraakt door het werk van CliniClowns.

Je kunt Lachdonor worden door CliniClowns op te nemen in je testament. Als je het aan ons laat weten, dan kunnen we je op de hoogte houden van ons werk. 

We vinden het ontzettend bijzonder dat je CliniClowns hebt opgenomen in je testament en zo Lachdonor bent geworden. Zo laat jij de lach na aan iemand die 'm hard nodig heeft. Dankzij de CliniClowns kunnen zieke kinderen vergeten dat ze ziek zijn en voelen mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen. Zou je ons alsjeblieft willen laten weten dat je CliniClowns hebt opgenomen in je testament? Zo kunnen we eventuele wensen bespreken en je op de hoogte houden van ons werk.