×

Nalaten aan CliniClowns

Geloof je in de kracht van een lach? Door CliniClowns op te nemen in je testament, bezorg je zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een lach op de momenten dat ze het zo hard nodig hebben. Ontdek hoe jij kunt nalaten aan CliniClowns.

Hoe werkt nalaten aan CliniClowns?

Je kunt CliniClowns opnemen in je testament. CliniClowns heeft een ANBI-status en is, net als veel andere goede doelen, vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt jouw schenking volledig ten goede aan ons werk. Met jouw nalatenschap zorg je ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen.

‘De CliniClowns waren een lichtpuntje’

Een van de mensen die besloten om CliniClowns op te nemen in hun testament, is Corina. Haar zoon Mike leed aan de ziekte van Pompe, een progressieve spierziekte, en had een bijzondere band met de CliniClowns. Hij overleed in 2018 op 14-jarige leeftijd. Na zijn overlijden besloten Corina en haar man een deel van hun nalatenschap te schenken aan CliniClowns. “De clowns waren echt een lichtpuntje voor Mike.”

MEER INFORMATIE OVER NALATEN

Meer weten over nalaten aan CliniClowns? Vraag onze gratis brochure aan of plan een oriënterend gesprek.

CliniClowns opnemen in je testament

Je kunt CliniClowns als mede-erfgenaam in je testament benoemen. Zo schenk je een deel van jouw nalatenschap bijvoorbeeld aan familie en een deel aan het goede doel. Je kunt CliniClowns ook als enige erfgenaam benoemen, in dat geval gaat de hele erfenis naar het goede doel. ​Tot slot is het mogelijk om iets specifieks te schenken (een legaat).

Wat is een legaat?

Een legaat is een bepaling in je testament die aangeeft dat je iets nalaat aan een persoon of goed doel. Dat kan een geldbedrag zijn, maar ook een schilderij of een ander item dat geveild wordt en waarvan de opbrengt naar CliniClowns gaat. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een bedrag als legaat nalaten aan CliniClowns. Zo geef je met een legaat betekenis aan jouw nalatenschap. Je kunt meerdere legaten opnemen in je testament.

Meer informatie over nalaten

Wil je meer weten over een legaat, nalaten aan een goed doel of over het werk van CliniClowns? Vraag onze gratis brochure aan of plan een oriënterend gesprek voor vrijblijvend advies over je testament en nalatenschap. Je kunt ons ook bereiken via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Laat je inspireren

Richard vertelt waarom hij wil nalaten aan CliniClowns: "Als de clowns er zijn, komt dat spelende kind naar boven."

Hans en Ellen namen CliniClowns op in hun testament: "Ieder kind verdient een lach."

Veelgestelde vragen over nalaten

  • Wat kan ik nalaten?
  • Wat is een legaat?
  • Wat is een erfstelling?
  • Is de schenking van een erfenis belastingvrij?
  • Kan CliniClowns mijn nalatenschap afwikkelen?
  • Ik wil mijn testament maken, wat nu?
  • Ik wil graag contact over nalaten, kan dat?
  • Hoe is het voor mensen zoals ik om na te laten aan CliniClowns?
  • Ik heb CliniClowns al opgenomen in mijn testament en wil op de hoogte blijven