×

Nalaten aan een goed doel: CliniClowns

Wil jij betekenis geven aan jouw nalatenschap? Door CliniClowns op te nemen in je testament en zo Lachdonor te worden, laat je de lach na aan iemand die 'm hard nodig heeft. Lees meer over nalaten aan CliniClowns.

Hoe werkt nalaten aan CliniClowns?

Je kunt een gift aan CliniClowns opnemen in je testament. CliniClowns heeft een ANBI-status en is, net als veel andere goede doelen, vrijgesteld van erfbelasting. Zo komt jouw schenking volledig ten goede aan ons werk. Als Lachdonor zorg je ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen.

Wil je meer weten over nalaten aan CliniClowns? Vraag vrijblijvend onze brochure aan. Hierin lees je mooie verhalen en krijg je praktische informatie over de voorbereiding van het opstellen van een testament.

MEER INFORMATIE OVER NALATEN

Ook Lachdonor worden? Vraag onze gratis brochure over nalaten aan.

CliniClowns opnemen in mijn testament

Je kunt CliniClowns als een van de erfgenamen (of de enige) in jouw testament benoemen. Het is ook mogelijk iets specifieks te schenken, dat heet een legaat. Alle nalatenschappen betekenen steun voor het werk van CliniClowns en zorgen ervoor dat meer kwetsbare mensen een onbezorgd moment kunnen ervaren.

Wat is een legaat?

Een legaat is een bepaling in je testament die aangeeft dat je iets nalaat aan een persoon of goed doel. Dat kan een geldbedrag zijn, maar ook een schilderij of een ander item dat geveild wordt en waarvan de opbrengt naar CliniClowns gaat. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een bedrag als legaat nalaten aan CliniClowns. Zo geef je met een legaat betekenis aan jouw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere legaten op te nemen in je testament.

Meer informatie over nalaten

Wil je meer weten over een legaat, nalaten aan een goed doel of over het werk van CliniClowns? Vraag onze gratis brochure over nalaten aan of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over je testament en nalatenschap. Je kunt ons bereiken via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Heb je besloten wat je in je testament wilt vastleggen? CliniClowns werkt samen met www.nunotariaat.nl, waar je online eenvoudig jouw testament kunt regelen. Je vult je keuzes in en hoeft maar één keer naar de notaris voor het ondertekenen van de akte.

Laat je inspireren

Aletta vertelt waarom ze besloot Lachdonor te worden: “De gedachte dat ik de wereld iets mooier achterlaat, geeft me rust.”

Richard vertelt waarom hij CliniClowns opnam in zijn testament: “CliniClowns halen een kind even uit de ellende.”

Veelgestelde vragen over nalaten

  • Wat kan ik nalaten?
  • Wat is een legaat?
  • Wat is een erfstelling?
  • Is de schenking van een erfenis belastingvrij?
  • Kan CliniClowns mijn nalatenschap afwikkelen?
  • Ik wil mijn testament maken, wat nu?
  • Ik wil graag contact over nalaten, kan dat?
  • Hoe is het voor mensen zoals ik om na te laten aan CliniClowns?
  • Hoe word ik Lachdonor?
  • Ik ben Lachdonor, hoe kan ik op de hoogte blijven?