×

Nalaten aan een goed doel

nalaten goed doel

Hans (74) en Ellen (73) Willemsen waren allebei docent Nederlands en kwamen in aanraking met het werk van CliniClowns door een zieke leerling. Ze namen in 2007 CliniClowns op in hun testament en steunen CliniClowns met een jaarlijkse schenking. Met hun steun, ook hun nalatenschap, geven zij hun idealen door en hopen ze dat nog veel meer zieke kinderen een lach op hun gezicht krijgen door een bezoek van de CliniClowns. Ellen: “CliniClowns laten kinderen even hun ziekte vergeten.”
 
Lees het hele verhaal van Hans & Ellen.

Wat is legateren?

Een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan een door u gekozen persoon of goed doel. U kunt bijvoorbeeld uw familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag of (on)roerend goed als legaat aan CliniClowns nalaten. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Wat is het verschil tussen een erfstelling en een legaat?

Een erfstelling is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van uw nalatenschap. U kunt iedereen tot erfgenaam benoemen, ook CliniClowns. Nadat alle kosten van de erfenis zijn afgetrokken (legaten, boedelkosten en overige schulden), blijft het bedrag dat overblijft voor de erfgenaam.

Een goed doel opnemen in uw testament

​Mede dankzij nalatenschappen kunnen zieke kinderen en kinderen met een beperking weer even ontspannen, lachen en genieten. Mensen met dementie bloeien weer op, we maken oprecht contact en nemen gevoelens van eenzaamheid even weg.

Ervaringen met nalatenschap aan CliniClowns

CliniClowns als executeur testamentair

Bijna 40 jaar werkte Judith in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Ze weet als geen ander hoe belangrijk plezier en afleiding zijn voor zieke kinderen. Daarom besloot ze CliniClowns op te nemen in haar testament.
 
"Het kind hoort kind te kunnen zijn onder alle omstandigheden. In het ziekenhuis zag ik hoe belangrijk dat is. Ze proberen zware tijden licht te houden, afgestemd op de behoeften van het kind. Die diepere laag vind ik absoluut de meerwaarde. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij."
 
Lees het hele verhaal van Judith.

Is de schenking van een erfenis belastingvrij?

Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen die zij ontvangen. CliniClowns heeft deze ANBI-status. Dit betekent dat datgene wat u aan ons nalaten een legaat of een erfstelling, 100% ten goede komt aan CliniClowns. U kunt voor uw nalatenschap ook een Fonds op Naam oprichten. Samen met u kijken we welke projecten binnen CliniClowns u aanspreken. Mocht u meer over deze onderwerpen willen weten, neem dan contact met ons op via 033-4699040 of kijk op de website van de belastingdienst.

CliniClowns als executeur in uw testament

Het is in de meest gevallen mogelijk om CliniClowns als executeur testamentair in uw testament op te nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 033-4699040 of nalaten@cliniclowns.nl.

Vraag onze gratis brochure over nalaten aan

Om wat meer te weten te komen over nalaten aan een goed doel en wat daarvoor nodig is, kunt u onze gratis brochure opvragen per mail of per post. Onze brochure helpt u met het regelen van uw nalatenschap dankzij:
 
•     Alle benodigde informatie over nalaten
•     Informatie over verschillen tussen een
      erfstelling en legaat
•     Verhalen over ons werk
•     Een werkboek-gedeelte om mee te nemen naar de notaris en waarin u uw wensen
      kunt vastleggen
 

Vraag een oriënterend gesprek aan over nalaten aan CliniClowns

Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om CliniClowns in uw testament op te nemen en wat we met nalatenschappen kunnen doen.

CliniClowns relatiemanager aan het woord

Relatiemanager Frances: “De gesprekken met mensen zijn altijd bijzonder en goed. Vaak speelt het onderwerp al wat langer en weten mensen niet altijd goed waar te beginnen. Het helpt dan om te weten wat de stappen zijn en waar je aan kunt denken. En wat er met een nalatenschap mogelijk is voor CliniClowns, want dat is echt zo bijzonder. Dankzij deze mensen zijn de bezoeken mogelijk, zij geven de lach door!”

Contact opnemen over nalatenschap

Voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Frances Hilbers-Kuijs op 033-4699040.
 
Of stuur een e-mail via nalaten@cliniclowns.nl. We helpen u graag.

CliniClowns al opgenomen in uw testament?

Heeft u CliniClowns al opgenomen in uw testament? Dat vinden we ontzettend bijzonder. Dankzij nalatenschappen kan CliniClowns zieke kinderen en ouderen met dementie laten ontspannen, genieten en het isolement verzachten. Zou u ons alstublieft hiervan op de hoogte willen brengen? Zo kunnen wij uw eventuele wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van onze projecten.

CliniClowns direct meenemen in uw testament

Ingewikkeld, zo’n nalatenschap in een testament via de notaris vastleggen? Verre van.
 
Regel uw nalatenschap zelf eenvoudig online
CliniClowns werkt samen met NuTestament. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Bovendien kost bij NuTestament een testament maar €225,- (zonder bijkomende kosten).
 
Ontdek hoe het werkt op de website van www.nutestament.nl.