×

Nalaten aan een goed doel: vraag de brochure aan

Dankzij nalatenschappen kunnen wij steeds meer zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie bezoeken, nu en in de toekomst. Ook u kunt uw steentje bijdragen, door CliniClowns in uw testament op te nemen via een erfstelling of legaat.

Vraag onze gratis brochure over nalaten aan

Onze brochure helpt u met het regelen van uw nalatenschap dankzij:

  • Alle benodigde informatie over nalaten
  • Informatie over verschillen tussen een erfstelling en legaat
  • Verhalen over ons werk
  • Een werkboek-gedeelte waarin u uw wensen kunt vastleggen

Een goed doel opnemen in uw testament

Steeds meer mensen nemen stichting CliniClowns op in hun testament. Alle giften, groot én klein, betekenen steun voor ons werk. En het mooie is dat wij geen erfbelasting af hoeven te dragen; het hele bedrag komt ten goede aan onze stichting.

Schenkingen uit nalatenschappen hebben allemaal een eigen verhaal. Wat alle schenkers gemeen hebben, is de wens om kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie weer even kind te laten zijn. En mensen met dementie plezier en kracht te geven. U bepaalt zelf uw wensen en uw eigen notaris helpt u bij uw keuze en het opstellen van uw testament. Mocht u vragen hebben over hoe u CliniClowns wenst te begunstigen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen een erfstelling en een legaat?

Een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan een door u gekozen persoon of goed doel. U kunt bijvoorbeeld uw familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag of (on)roerend goed als legaat aan CliniClowns nalaten. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Een erfstelling is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van uw nalatenschap. U kunt iedereen tot erfgenaam benoemen, ook CliniClowns. Nadat alle kosten van de erfenis zijn afgetrokken (legaten, boedelkosten en overige schulden), blijft het bedrag dat overblijft voor de erfgenaam.

Mede dankzij nalatenschappen kunnen onze clowns ook in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen gewoon kind laten zijn en mensen met dementie laten opbloeien.

Waarom nalaten? Ervaringen met nalatenschap aan CliniClowns

Judith zag CliniClowns van dichtbij en nam ze op in haar testament

Bijna 40 jaar werkte Judith in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Ze weet als geen ander hoe belangrijk plezier en afleiding zijn voor zieke kinderen. Daarom besloot ze CliniClowns op te nemen in haar testament.

"Het kind hoort kind te kunnen zijn onder alle omstandigheden. In het ziekenhuis zag ik hoe belangrijk dat is. Ze proberen zware tijden licht te houden, afgestemd op de behoeften van het kind. Die diepere laag vind ik absoluut de meerwaarde. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij."

Astrid Joosten: “Door de CliniClowns kwam haar leven weer tot bloei”

Onze ambassadeur Astrid Joosten ontdekte de impact van de clowns tijdens de bezoeken aan haar moeder in een verzorgingshuis voor mensen met dementie.  “Mijn moeder begon op haar 65ste te dementeren. Elke keer dat ik bij haar op bezoek ging, was het zo’n trieste aanblik. Op een dag kreeg ze bezoek van de CliniClowns en ze klaarde helemaal op. Zo bijzonder!"

Echtpaar Willemsen heeft CliniClowns opgenomen in hun testament

Hans (74) en Ellen (73) Willemsen waren allebei docent Nederlands en kwamen in aanraking met het werk van CliniClowns door een zieke leerling. Ze namen in 2007 CliniClowns op in hun testament en steunen CliniClowns met jaarlijks met een vast bedrag. Met hun bijdrage hopen ze dat nog veel meer zieke kinderen een lach op hun gezicht krijgen door een bezoek van de CliniClowns.
 
Ellen: “CliniClowns laat kinderen even hun ziekte vergeten.

Is de schenking van een erfenis belastingvrij?

Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen die zij ontvangen. CliniClowns heeft deze ANBI-status. Dit betekent dat alles wat u aan ons nalaat wordt besteed aan onze stichting. Mocht u meer willen weten over erfbelasting neem dan contact met ons op via 033-4699040 of kijk op de website van de belastingdienst.

Vraag een oriënterend gesprek aan over nalaten aan CliniClowns

Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om CliniClowns in uw testament op te nemen. Voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Frances Hilbers-Kuijs op 033-4699040

Of stuur een e-mail via nalaten@cliniclowns.nl. We helpen u graag.

Heeft u CliniClowns al opgenomen in uw testament? Daar zijn wij bijzonder blij mee! Zou u ons hiervan op de hoogte willen brengen? 

Zo kunnen wij uw eventuele wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van onze projecten. 

Neem CliniClowns direct online op in uw testament

Ingewikkeld, zo’n nalatenschap in een testament via de notaris vastleggen? Verre van. Lees hier meer.

Regel uw nalatenschap zelf eenvoudig online
CliniClowns werkt samen met NuTestament. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Bovendien kost bij NuTestament een testament maar €225,- (zonder bijkomende kosten). 

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.