×

Een legaat opnemen voor CliniClowns

Wil je met jouw nalatenschap het verschil maken voor kwetsbare mensen? Door een legaat te schenken aan CliniClowns en zo Lachdonor te worden, laat je de lach na aan iemand die 'm hard nodig heeft.

Wat is een legaat?

Met een legaat in jouw testament laat je een bepaald geldbedrag of specifiek bezit na. Bijvoorbeeld aan iemand die je dierbaar is of aan een goed doel waar je betrokken bij wilt blijven. Je kunt meerdere legaten opnemen in je testament.

Hoe kan ik een legaat opnemen in mijn testament?

Wil je een legaat opnemen in je testament, bijvoorbeeld voor een goed doel zoals CliniClowns? Dan is het slim om een notaris aan te haken. Een notaris adviseert je hoe je jouw wensen het beste kunt vastleggen, zorgt voor juridische begeleiding en stelt uiteindelijk het testament op met jouw wensen.

Hoe werkt de uitbetaling van een legaat?

In je testament kun je opnemen dat een legaat bijvoorbeeld binnen zes maanden na overlijden moet worden uitbetaald. De executeur testamentair die jij hebt aangewezen, is verantwoordelijk voor het afwikkelen van je nalatenschap, dus ook voor het uitbetalen van legaten. Een legaat is bindend.

Gaat een legaat voor een erfdeel?

Een legaat staat los van het erfdeel. De legaten die zijn opgenomen in jouw testament worden eerst uitbetaald. De erfgenamen zijn daar verantwoordelijk voor. Daarna wordt de nalatenschap verdeeld onder de erfgenamen.

Waarom een legaat voor CliniClowns?

Door een legaat voor CliniClowns op te nemen in je testament, blijf je betrokken bij ons werk en maak je bezoeken van de CliniClowns mogelijk. Ook in de toekomst. Met jouw nalatenschap maak je het verschil in het leven zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie.

Meer weten over nalaten aan CliniClowns?

Lees meer over nalaten aan CliniClowns. Of neem contact op via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.