Kleding doneren aan een goed doel

Wil jij met jouw school, collega’s of teamgenoten gebruikte kleding inzamelen en doneren aan het goede doel? Dat kan bij CliniClowns!

Waarom kleding doneren aan CliniClowns?

Wij werken samen met Climpex. Climpex zorgt voor huis-aan-huis-textielinzamelingen en doneert een deel van de opbrengst aan CliniClowns. Met jouw kledingdonatie zorg je er dus voor dat zieke kinderen vergeten dat ze ziek zijn en mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen.

Wat voor gebruikte kleding kan ik doneren?

Je kunt een heleboel soorten textiel inzamelen en doneren aan het goede doel. Zowel nieuw als oud textiel is welkom. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikte kinderkleding doneren, oude tenues van je team, schoenen, knuffels, riemen, tassen, hoeden en petten.

Hoe kan ik kleding doneren aan het goede doel?

Climpex organiseert door het hele jaar inzameldagen voor CliniClowns. Een week voor de inzameldag verspreidt Climpex huis-aan-huis speciale enveloppen gevuld met een inzamelzak. Op de envelop staan de dag en tijd van de inzameling en instructies over wat er wel en niet gedoneerd mag worden. Je kunt de gevulde zak dan aan de straat zetten. Helaas kan Climpex niet in iedere gemeente langskomen voor CliniClowns.

Je kunt ook zelf een CliniClowns-inzamelingsactie starten. Je gebruikt hiervoor eigen zakken of vuilniszakken om de gebruikte kleding in te zamelen. Belangrijk is hierbij wel dat je minimaal vijftig zakken moet inzamelen. Neem contact op met Climpex via 079-3620132 om een afspraak te maken om de door jou ingezamelde zakken te laten ophalen.

Inleveren in een textielcontainer

Als je minder dan vijftig zakken aan textiel hebt ingezameld en toch iets wil bijdragen, kun je ze zelf inleveren bij een textielcontainer. Je vindt deze containers op de volgende locaties:

  • Careyn Nieuw Tamarinde - Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht (crème container)
  • Careyn Rosendael - Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht (crème container)
  • Careyn Swellengrebel - Burg. Fockema Andreaelaan 100, 3582 KV Utrecht (crème container)
  • Verzorgingstehuis De Rijp - Bloemendaalseweg 134, 2061 SC Bloemendaal (crème container)

CliniClowns ontvangt voor de huis-aan-huis-inzameling €0,10 per kilo en voor kledinginzamelacties en de containers €0,13 per kilo.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Publieksservice
Tel: 033 - 330 29 88
Mail: info@cliniclowns.nl

Wist je dat je ook oude mobiele telefoons kunt inleveren? Goed voor het milieu én je steunt CliniClowns. Lees meer over mobiele telefoons inleveren. Je kunt ook cartridges inzamelen en knuffels verkopen. Wil je liever kleding inzamelen of doneren als bedrijf? Ontdek de mogelijkheden voor bedrijven.