×

Kleding doneren aan een goed doel

Wil jij met jouw school, collega’s of teamgenoten kleding inzamelen voor het goede doel? Dat kan bij CliniClowns!

Waarom kleding inzamelen voor CliniClowns?

Wij werken samen met Climpex. Climpex zorgt voor huis-aan-huis-textielinzamelingen en doneert een deel van de opbrengst aan CliniClowns. Met jouw kledingdonatie zorg je ervoor dat we zieke kinderen en kinderen met een beperking een glimlach kunnen bezorgen en mensen met dementie laten opbloeien, op de momenten dat zij dit zo hard nodig hebben.

Met jouw kleding inzamelingsactie voor CliniClowns bezorg je zieke kinderen een glimlach.
Met jouw kledingdonatie brengen we kinderen met een beperking afleiding en plezier.
Door kleding in te zamelen voor CliniClowns laat je mensen met dementie even opbloeien.

Wat voor kleding kan ik inzamelen?

Je kunt een heleboel soorten textiel inzamelen voor het goede doel. Zowel nieuw als oud textiel is welkom. Denk bijvoorbeeld aan kledingstukken, oude tenues van je team, schoenen, knuffels, riemen, tassen, hoeden en petten.

Hoe kan ik kleding inzamelen voor CliniClowns?

Climpex organiseert door het hele jaar inzameldagen voor CliniClowns. Een week voor de inzameldag verspreidt Climpex huis-aan-huis speciale enveloppen gevuld met een inzamelzak. Op de envelop staan de dag en tijd van de inzameling en instructies over wat er wel en niet gedoneerd mag worden. Je kunt de gevulde zak dan aan de straat zetten. Helaas kan Climpex niet in iedere gemeente langskomen voor CliniClowns. Bekijk hier of Climpex langskomt in jouw gemeente.

Je kunt ook zelf een CliniClowns-inzamelingsactie starten. Je gebruikt hiervoor eigen zakken of vuilniszakken om de kleding in te zamelen. Belangrijk is hierbij wel dat je minimaal vijftig zakken moet inzamelen. Neem contact op met Climpex via 079-3620132 om een afspraak te maken om de door jou ingezamelde zakken te laten ophalen.

Inleveren in een textielcontainer

Textielcontainer met ingezamelde kleding voor CliniClowns

Als je minder dan vijftig zakken aan textiel hebt ingezameld en toch iets wil bijdragen, kun je ze zelf inleveren bij een textielcontainer. Je vindt deze containers op de volgende locaties:

  • Careyn Nieuw Tamarinde - Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht (crème container)
  • Careyn Rosendael - Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht (crème container)
  • Careyn Swellengrebel - Burg. Fockema Andreaelaan 100, 3582 KV Utrecht (crème container)
  • Verzorgingstehuis De Rijp - Bloemendaalseweg 134, 2061 SC Bloemendaal (crème container)
CliniClowns ontvangt voor de huis-aan-huis-inzameling €0,10 per kilo en voor kledinginzamelacties en de containers €0,13 per kilo.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Publieksservice
Tel:033- 469 90 40
Mail: info@cliniclowns.nl

Wist je dat je ook oude mobiele telefoons kunt inleveren? Goed voor het milieu én je steunt CliniClowns. Lees meer over mobiele telefoons inleveren. Je kunt ook cartridges inzamelen en knuffels verkopen. Wil je liever kleding inzamelen of doneren als bedrijf? Lees hier meer.