Word vrijwilliger bij CliniClowns

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zorgen voor zichtbaarheid van CliniClowns door het hele land, helpen ons bij het werven van fondsen en ondersteunen de organisatie bij verschillende activiteiten.

Bekijk ook:

De impact van vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een heel speciale groep binnen CliniClowns. Onmisbaar voor het uitdragen en zichtbaar maken van ons werk en het bijdragen aan alle activiteiten die wij als organisatie initiëren voor bekende en nieuwe relaties. Contact met onze achterban vinden wij essentieel en daar dragen vrijwilligers ook actief aan bij. We zijn superblij met al hun inspanningen en we hebben ze ook heel hard nodig.

De impact van CliniClowns

Als je ziek of kwetsbaar bent, kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Bij CliniClowns geloven we dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen weer verbinden met die kracht, zodat ze zichzelf weer even kunnen hervinden.

Als iemand echt contact maakt met jou voel je je beter. En als iemand jou je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. De CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg; de afleiding die de clowns brengen zorgt voor minder stress en minder angst. En doordat ze mensen laten lachen, beleven zij minder pijn.

Typisch een CliniClowns-vrijwilliger

Jong en oud, man en vrouw; we worden gesteund door een heel gevarieerde groep vrijwilligers, maar een paar eigenschappen heeft iedereen gemeen:

  • Goede sociale vaardigheden: op basis van respect en vertrouwen, en met gevoel voor (onuitgesproken) signalen en behoeften van anderen.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel: afspraken nakomen? Vanzelfsprekend! Taken zorgvuldig uitvoeren? Ook daar kan op gerekend worden.
  • Zelfstandigheid: na een goede instructie is zonder begeleiding aan de slag gaan geen probleem. Kansen of problemen worden gesignaleerd en aangepakt. En verandert er een keer iets in bijvoorbeeld taken of verantwoordelijkheden, dan is het gewoon even omschakelen en weer efficiënt verdergaan.

Wat past jou het best?

De ene vrijwilliger is vooral heel praktisch, hands on ingesteld. De ander juist een ster in het vertellen van ons verhaal. Om optimaal gebruik te maken van de kennis en kunde van onze vrijwilligers, zijn er drie verschillende taakgebieden waarvoor je je als vrijwilliger kunt inzetten. Bekijk onze drie taakgebieden: