×

Word vrijwilliger

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zorgen voor zichtbaarheid van CliniClowns door het hele land, helpen ons bij het werven van fondsen en ondersteunen CliniClowns bij verschillende activiteiten voor onze doelgroepen. Zoek jij vrijwilligerswerk met impact? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bekijk hier de vacatures.

Tekst gaat verder na dit blok

Vrijwilliger Webcare

Persoonlijk contact met onze achterban vinden wij essentieel en daar dragen vrijwilligers ook actief aan bij. We zijn superblij met al hun inspanningen en we hebben ze ook heel hard nodig! Benieuwd naar de ervaring van een van onze vrijwilligers Webcare? Lees hier het verhaal van Lotte.
 
De Impact van CliniClowns
Als je ziek of kwetsbaar bent, kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Wij geloven dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen weer verbinden met die kracht, zodat ze zichzelf weer even kunnen hervinden. Als iemand echt contact maakt met jou, voel je je beter. En als iemand je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg; de afleiding die de clowns brengen, zorgt voor minder stress- en angst. En doordat we mensen laten lachen, beleven ze minder pijn. Wij stoppen niet tot we alle zieke en kwetsbare mensen in Nederland hebben ontmoet voor een zorgeloos moment.
 
Wil jij eraan meewerken dat we dat bereiken?
Ben je bekend met de gebruikelijke social media kanalen? 
Ben je taalkundig (schriftelijk) sterk?

 
Sluit je dan aan bij het Webcare-team van CliniClowns!
  
CliniClowns zet social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram in om zich te verbinden met de samenleving. Via deze platformen bereiken we onze achterban en breiden we die verder uit. Om onze missie ook op de social media kanalen gestalte te geven, zetten wij een enthousiast en getraind Webcare-team in om actief te reageren op de berichten die wij ontvangen.
 
Wat wordt er van je verwacht?

Als vrijwilliger voor Webcare weet jij op een informele, verrassende en correcte wijze te reageren op de berichten die wij ontvangen op o.a. Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en Whatsapp via ons monitoringsprogramma. 
Je weet met een positieve insteek de kern van de vraag of opmerking te achterhalen en bent creatief en invoelend bij het geven van een reactie. Je biedt heel snel en gemakkelijk de juiste informatie. Je beheerst de Nederlandse taal goed. Spelling en grammatica zijn geen probleem voor jou. Op het moment dat: je actief bent op social media kanalen, dan ben je je bewust dat je hiermee het gezicht van CliniClowns bent voor onze grote achterban. 

Hoeveel tijd vraagt deze functie?
Je kunt kiezen uit verschillende shifts: In beginsel 1x per week op 
-woensdag- en vrijdagavond  van 17:00 – 22:00 uur 
-zaterdag en zondag overdag 10:00 – 18:00 
Het is ook mogelijk om 1 dag of avond in de twee weken te kiezen of elke week een halve weekenddag (van 10:00 – 13:00 of 13:00 – 18:00) Keuzemogelijkheden genoeg! 

Wat bieden wij?
Een introductie- en trainingsprogramma met o.a.: 
• Een specifieke "webcare” training.  
• Kennismaking met ons werk tijdens een inspirerende online CliniClowns avond 
• Toegang tot een groot online trainingsaanbod voor je persoonlijke ontwikkeling 
• Inspiratie- en inhoudsgerichte trainingen. Eénmaal per kwartaal wordt er een inspiratie- en opfrissessie verzorgd 
 
Community
• Een digitale omgeving voor vrijwilligers voor materialen en informatie 
• Een jaarlijkse landelijke vrijwilligers dag 
• Enthousiaste teamgenoten met wie je kunt overleggen 
• Een buddy die je helpt je snel thuis te voelen bij CliniClowns 
 
Interesse?
Lijkt het je leuk om ons Webcare-team te komen versterken? Stuur dan jouw reactie met een kort CV per e-mail naar vrijwilligers@cliniclowns.nl. Wil je eerst nog meer weten? Neem contact op met Sarah Comajta, coördinator Webcare, via sarah.comajta@cliniclowns.nl. We kijken uit naar een ontmoeting!

Vacature happy call

CliniClowns ontvangt geen subsidies van de overheid en drijft financieel geheel op donaties, nalatenschappen en sponsoring. Daarom zijn al onze donateurs, zakelijke relaties en actievoerders van levensbelang voor ons! We streven er dan ook altijd naar om een goede verbinding met deze relaties te houden en aandacht voor ze hebben. Dat doen we op veel manieren en via verschillende kanalen maar altijd vanuit oprechte belangstelling en dankbaarheid voor hun support. Om dat goed en persoonlijk te doen hebben we vrijwilligers gevraagd om hier een bijdrage aan te leveren en met succes!

Happy call
Wil jij ook binnen een team van vrijwilligers impact maken? Vind je het leuk om telefonisch in gesprek te gaan met donateurs of zakelijke relaties zonder dat het ook maar iets te maken heeft met verkoop of vragen om meer? Twijfel dan niet en neem contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek. Stuur een cv met korte toelichting naar vrijwilligers@cliniclowns.nl. Heb je belangstelling, vragen of wil je meer weten? Bel ons op 06-25500537 (Kitty Bosman) of 06-10628555 (Marit Kuyper). We kijken uit naar je reactie!

De impact van vrijwilligers 
Vrijwilligers vormen een heel speciale groep binnen CliniClowns. Onmisbaar voor het uitdragen en zichtbaar maken van ons werk en het bijdragen aan alle activiteiten die wij als organisatie initiëren voor bekende en nieuwe relaties. Contact met onze achterban vinden wij essentieel en daar dragen vrijwilligers ook actief aan bij. We zijn superblij met al hun inspanningen en we hebben ze ook heel hard nodig.

De impact van CliniClowns
Als je ziek of kwetsbaar bent kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Bij CliniClowns geloven we dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen weer verbinden met die kracht, zodat ze zichzelf weer even kunnen hervinden.
Als iemand echt contact maakt met jou voel je je beter. En als iemand jou je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. De CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg; de afleiding die de clowns brengen zorgt voor minder stress en minder angst. En doordat ze mensen laten lachen, beleven zij minder pijn.

Typisch een CliniClowns vrijwilliger

Jong en oud, man en vrouw; we worden gesteund door een heel gevarieerde groep vrijwilligers, maar een paar eigenschappen heeft iedereen gemeen.

Lees meer over wat een CliniClowns vrijwilliger typeert

Wat past jou het best?

De ene vrijwilliger is vooral heel praktisch, hands on ingesteld. De ander juist een ster in het vertellen van ons verhaal. Om optimaal gebruik te maken van de kennis en kunde van onze vrijwilligers, zijn er drie verschillende taakgebieden waarvoor je je als vrijwilliger kunt inzetten. Meer over deze taakgebieden lees je hieronder:
 

Drie taakgebieden

Vrijwilliger Producties

Als vrijwilliger Producties en Activiteiten begeleid je de ene dag gezinnen in het CliniClowns College of ben je gastheer- of vrouw tijdens een donateursavond, de andere keer help je bij een evenement.

Lees meer

Vrijwilliger Relaties

Je ondersteunt CliniClowns bij het opbouwen en onderhouden van relaties.

Lees meer

Vrijwilliger Voorlichting

De Vrijwilliger Voorlichting laat de impact van ons werk zien aan onder andere actievoerders, verenigingen, (zorg)instellingen en bezoekers van evenementen.

Lees meer