×

Word vrijwilliger bij CliniClowns

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zorgen voor zichtbaarheid van CliniClowns door het hele land, helpen ons bij het werven van fondsen en ondersteunen de organisatie bij verschillende activiteiten.

Tekst gaat verder na dit blok

Vacatures vrijwilligers

Vacature vrijwilliger voorlichting

De impact van vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een heel speciale groep binnen CliniClowns. Onmisbaar voor het uitdragen en zichtbaar maken van ons werk en het bijdragen aan alle activiteiten die wij als organisatie initiëren voor bekende en nieuwe relaties. Contact met onze achterban vinden wij essentieel en daar dragen vrijwilligers ook actief aan bij. We zijn superblij met al hun inspanningen en we hebben ze ook heel hard nodig.

De impact van CliniClowns

Als je ziek of kwetsbaar bent kunnen angst, pijn, eenzaamheid en verdriet ervoor zorgen dat je jezelf kwijtraakt. Bij CliniClowns geloven we dat mensen soms hun kracht niet meer voelen, maar dat die altijd aanwezig blijft. Wij willen mensen weer verbinden met die kracht, zodat ze zichzelf weer even kunnen hervinden.

Als iemand echt contact maakt met jou voel je je beter. En als iemand jou je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. De CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg; de afleiding die de clowns brengen zorgt voor minder stress en minder angst. En doordat ze mensen laten lachen, beleven zij minder pijn.

Typisch een CliniClowns-vrijwilliger

Jong en oud, man en vrouw; we worden gesteund door een heel gevarieerde groep vrijwilligers, maar een paar eigenschappen heeft iedereen gemeen. Lees meer over wat een CliniClowns-vrijwilliger typeert.

Wat past jou het best?

De ene vrijwilliger is vooral heel praktisch, hands on ingesteld. De ander juist een ster in het vertellen van ons verhaal. Om optimaal gebruik te maken van de kennis en kunde van onze vrijwilligers, zijn er drie verschillende taakgebieden waarvoor je je als vrijwilliger kunt inzetten. Meer over deze taakgebieden lees je hieronder:
 

Drie taakgebieden

Vrijwilliger Producties

Als vrijwilliger Producties en Activiteiten begeleid je de ene dag gezinnen in het CliniClowns College of ben je gastheer- of vrouw tijdens een donateursavond, de andere keer help je bij een evenement.

Lees meer

Vrijwilliger Relaties

Je ondersteunt CliniClowns bij het opbouwen en onderhouden van relaties.

Lees meer

Vrijwilliger Voorlichting

De Vrijwilliger Voorlichting laat de impact van ons werk zien aan onder andere actievoerders, verenigingen, (zorg)instellingen en bezoekers van evenementen.

Lees meer