×

29 september. We hebben er met zijn allen een goede en mooie dag van gemaakt!

Op 29 september vond de eerste trainingsdag plaats voor vrijwilligers. Het was een dag vol interactie rond de thema’s communicatie en presentatie.

Charlotte, onze collega van Oor, en Clown, nam ons mee in het onderzoek naar effecten en resultaten van het werk van de Clowns en schetste de veranderingen in het werkveld. Ze vertelde een prachtig verhaal over een van haar ervaringen als clowns. Muisstil waren we.

Marieke, onze collega van Communicatie, liet ons zien hoe het Wonderwater pr event is verlopen en vertelde over de campagne de Kracht van Verbeelding. Het PR event voor de film over het PR event met Renate Gerschtanowitz, Nasrdin Dchar en Angela Schijf. De flesjes Wonderwater zijn inmiddels te koop in de Webshop en kunnen door jullie als vrijwilligers besteld worden om te verkopen op braderieën, scholen etc.

De workshop van Patrick van Gils. Vertel op jouw manier het CliniClowns verhaal! Met zijn humor, oprechtheid en professionaliteit heeft hij ons allemaal laten lachen, nadenken en werken met elkaar. Hij heeft ons een simpel format uitgelegd met de bouwstenen voor je verhaal. We kwamen helemaal in de stemming en Lindsay stond aan het eind van de workshop op de zeepkist! Hij komt zeker nog een keer voor de mensen die deze workshop niet hebben kunnen meemaken! 

Na de lunch is collega Miranda met ons aan de slag gegaan. Hoe om te gaan met weerstand en lastige situaties? Wat is eigenlijk weerstand: wat gebeurt er dan met jou? Hoe reageer je en is dat dan een effectieve reactie….. of kan het ook anders? Na een leuke en inzichtgevende oefening was het uur al weer voorbij. We hadden nog wel even door willen gaan maar daar was Jaap Vriend van de  Vrijwilligersacademie al die stond te trappelen om te starten met zijn Theatercollege: De negen Open deuren van Communicatie. Met zijn droge humor en prikkelende vragen werden we geconfronteerd met de lastige issues in communicatie. Als theatermaker en trainer wist hij situaties hilarisch te verpakken in mooie verhalen en tegelijkertijd lukte het hem om ons flink mee te laten denken en werken.

en toen was het….. 16.30 uur. Hoogste tijd voor een hapje en drankje. 

Voldaan verlieten we het pand.  Wij hopen dat iedereen een waardevolle dag heeft gehad. De foto's van deze dag zijn hier te vinden. 

Marit en Kitty