Hoe werkt de Art4CliniClowns actie?

1. Inschrijven

Ga naar "Aanmelden". Hier vind je alle informatie om jouw school in te schrijven. Inschrijven kan ook telefonisch via 033-3302988.

2. Tekenen en actiefolders uitdelen

Jouw school ontvangt van ons een gratis tekenpakket met voldoende tekenpapier voor alle klassen en informatie voor de leerkracht. Ieder kind maakt vervolgens een kunstwerkje. Bijvoorbeeld over dieren, kunst, bloemen, of over zichzelf met leuke zelfportretten. Ecoline, stift, verf of krijt; alles kan en mag. Zijn alle creaties gereed, dan haalt onze partner Tekenfund de tekeningen gratis bij de school op.

Tekenfund scant alle tekeningen en drukt voor iedere leerling afzonderlijk een eigen actiefolder. Naast het actiedoel en uitleg voor thuis is hier uiteraard ook een fraaie afdruk van de tekening in opgenomen. 

3. De winkeltjes gaan open en de verkoop begint!

Nadat de actiefolders zijn verdeelt over de klassen, kunnen de kinderen starten met de verkoop. Ieder kind heeft een kleine webwinkel met zijn of haar eigen producten. Ouders, opa en oma en andere familieleden of vrienden bekijken, bestellen en betalen daar de spulletjes van het kind. Bestellen en betalen verloopt dus geheel online!
 
Als extra dank, ontvangt ieder kind een échte CliniClowns-neus. Met zo’n neus op wordt het promoten van de webwinkel een groot feest! Daarnaast ontvangt iedere school een grote poster met alle deelnemende tekeningen. Dit is niet alleen leuk als aandenken, maar ook perfect als extra promotie van de actie!

4. Verkochte spulletjes uitdelen

Twee weken na afloop van jullie actie, worden de bestellingen gratis bij school afgeleverd. Ieder kind ontvangt een tasje, zodat het uitdelen weinig tijd vergt. Er zijn geen retouren, alles is tenslotte al verkocht.

In het tasje zit een échte CliniClowns Oorkonde en iedere deelnemende kunstenaar ontvangt gratis een wenskaart met zijn eigen creatie. Zo wordt de “uitdeeldag” ook een feestje, zelfs als de verkoop minder succesvol was.

De opbrengst voor CliniClowns… tromgeroffel!

Ongeacht de grootte van de school of het aantal verkochte producten, is de actie voor iedereen een succes! Je zou zomaar versteld kunnen staan wat de kinderen samen ophalen. Een school met 250 kinderen haalt al snel €2500,- op voor CliniClowns. Met een eigen inlog kun je de opbrengst in “realtime” zien groeien. Na afloop van de actie wordt de opbrengst binnen 5 werkdagen overgemaakt door onze partner Tekenfund naar CliniClowns.

Wij hopen dat het voor de kinderen een bijzondere ervaring wordt. Met het totaalbedrag dat jouw school heeft opgehaald, kunnen wij nog veel meer zieke kinderen opvrolijken! Wij bedanken je daarvoor alvast hartelijk!

Goed om te weten:

Bepaal zelf het percentage wat naar CliniClowns gaat 
Standaard gaan we bij een Art4CliniClowns-actie uit van een winstpercentage van 25%. De prijzen in de webwinkels zijn dan (incl. de donatie aan CliniClowns) vergelijkbaar met die van soortgelijke aanbieders. Wil je 5%, 15% of 33% marge, dan is dat ook mogelijk. Bij de start van jullie actie kun je het gewenste percentage eenvoudig aangeven.
 
Kijk voor het volledige prijzen- en productenoverzicht in de demo-webshop van Jor. Er zijn al artikelen met eigen tekening vanaf € 4,75.
 
Voor elke deelnemende school een MEGA-poster
Iedere school ontvangt een MEGA-poster met alle kunstwerkjes (2.00 x 1.25 m). Ieder kind ontvangt gratis een wenskaart met eigen creatie en als extra dank, ontvangt ieder kind een échte CliniClowns-neus.

Nog vragen? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen.