Impact in de maatschappij

CliniClowns hebben alle aandacht voor de mens achter de ziekte of beperking. Contact maken is precies waar CliniClowns goed in zijn.

We hebben fantastische zorg in Nederland. Geweldige artsen en verpleegkundigen en goede behandelingen. Gelukkig is er ook steeds meer aandacht voor het welzijn, voor de mens achter de patiënt. Dit vinden we bij CliniClowns erg belangrijk.

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Jezelf zijn voelt natuurlijk beter dan patiënt zijn. Jezelf zijn voelt sterker dan je zorgen maken. En lachen voelt beter dan stress of angst. Als iemand contact maakt met jou – dwars door het ziek zijn heen kijkt – voel je je beter. Als iemand je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. Dat is de kracht van contact. En écht contact maken is precies waar CliniClowns goed in zijn.

Écht contact

Met creativiteit, spel en humor zorgen we dat iemand zich emotioneel weer sterker voelt. Met onze neus op zijn we Pom, Hansje of Bidoe en komen we als professionele CliniClowns op bezoek. Soms spelen we met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. Soms spelen we bij mensen met dementie zodat ze zich minder eenzaam voelen. En soms werken we samen met artsen op de downpoli, waar we spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. Voor wie of waar we ook spelen; door echt contact te maken, zorgen we dat iemand zich weer even zichzelf voelt, in plaats van patiënt.

Partner in de zorg

Met onze neus af zijn we gewoon Charlotte, Marcel of Maartje en schuiven we graag aan tafel als partner in de zorg. Want als we samenwerken, kunnen we meer impact hebben op het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. We zijn ongelooflijk nieuwsgierig of anderen hetzelfde geloven als wij: dat er meer ruimte moet zijn voor menselijke aandacht in de zorg. Stel je voor dat er meer tijd, aandacht en geld zou zijn voor het welzijn? Samen kunnen we heel veel bereiken middels de kracht van contact.