×

Ervaringen van zorgprofessionals

Overal waar we komen, zien zorgprofessionals wat onze clownsbezoeken doen voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie.

Jolanda van Esch | Gespecialiseerd kinderverpleegkundige Jeroen Bosch Ziekenhuis
Jolanda van Esch ziet dat het spel met de kinderen waardevolle informatie kan opleveren. “Het nodigt kinderen ook uit zich meer open te stellen. Kinderen die bijvoorbeeld erg in zichzelf zijn maar in het spel wel contact leggen met de clowns. Dat moment is voor ons een teken dat ze zich dus wel open kúnnen stellen. Dat is winst.”

Marianne van de Wetering | Kinderoncoloog AMC
Marianne van de Wetering ziet geregeld hoe de CliniClowns kinderen afleiden. “Dat de CliniClowns in ons ziekenhuis rondlopen, voelt gewoon goed en is heel belangrijk."
 
Sacha van der Put | Pedagogisch medewerker Radboudumc
Elke week spreekt Sacha de CliniClowns voorafgaand aan de bezoeken. Zo kunnen ze afstemmen welke kant het spel op kan gaan. “Ik praat de clowns altijd even bij. Als er bepaalde dingen spelen bij een kind, is het mooi als zij daar iets mee kunnen doen.”
 
Ine de Jonge-Koning | Unithoofd kinderklinieken en polikliniek VUmc
De eerste keer dat Ine de Jonge-Koning CliniClowns in actie zag, werd voor haar de meerwaarde direct duidelijk. "Een opname heeft veel impact op een kind. CliniClowns kunnen een ziekenhuisbeleving ombuigen naar iets positiefs én ze leiden het kind af. Kinderen zijn opeens weer even kind in plaats van ziek kind.”

Blog

We laten meer zorgprofessionals aan het woord op ons blog.