×

Wat doet een CliniClown?

CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft.

Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Eén teen over de drempel

Met onze neus op komen we als CliniClowns op bezoek. Voorzichtig zetten we eerst één teen over de drempel… Elk kind, ieder persoon met dementie, elke afdeling en elk moment is namelijk weer anders. Als we voelen dat het kan maken we contact en komen we binnen.

Het effect van ons werk

CliniClowns zorgen ervoor dat iemand zich weer even zichzelf voelt in plaats van patiënt of ziek.

Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen we dat kinderen en mensen met dementie zich emotioneel sterker voelen. We zijn bijvoorbeeld op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of we spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. We spelen bij mensen met dementie om eenzame gevoelens weg te nemen. Of we werken samen met artsen op de downpoli, waar we spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. En natuurlijk zijn we er ook soms om uit een saaie situatie te ontsnappen en de fantasiewereld in te duiken. Voor wie of waar we ook spelen; door écht contact te maken, zorgen we dat iemand zich weer even zichzelf voelt, in plaats van patiënt.

Lees meer over de effecten van ons werk. En dat ons werk veel voor iemand kan betekenen blijkt ook uit de vele ervaringsverhalen.

Met onze neus af werken we nauw samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en alle andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Als we goed samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen voor het verbeteren van het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie.

Wil jij CliniClown worden? Lees meer over de opleidings- en ervaringseisen en hoe je aan de slag kunt als CliniClown.