×

Wat doet een CliniClown?

CliniClowns doen er alles aan om te zorgen dat iemand weer even zichzelf kan zijn.

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Jezelf zijn voelt natuurlijk beter dan patiënt zijn. Jezelf zijn voelt sterker dan je zorgen maken. En lachen voelt beter dan stress of angst. Als iemand contact maakt met jou – dwars door het ziek zijn heen kijkt – voel je je beter. En als iemand je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. Dat is de kracht van contact.

Zo werken wij

Met onze neus op komen we als professionele CliniClowns op bezoek. Voorzichtig zetten we eerst één teen over de drempel… Elk kind, ieder persoon met dementie, elke afdeling en elk moment is weer anders. Als we welkom zijn maken we contact en komen we voorzichtig binnen.

Het effect van ons werk

Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt. We zijn bijvoorbeeld op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of we spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. Soms spelen we bij mensen met dementie om eenzame gevoelens weg te nemen. Of we werken samen met artsen op de downpoli, waar we spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. En natuurlijk zijn we er ook soms om uit een saaie situatie te ontsnappen en de fantasiewereld in te duiken. Voor wie of waar we ook spelen; door echt contact te maken, zorgen we dat we dat iemand zich weer even zichzelf voelt, in plaats van patiënt. We vertellen je graag meer over onze mooiste ervaringen.

Met onze neus af werken we nauw samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en alle andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Als we samenwerken hebben we meer impact op het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie.