Werken als CliniClown

CliniClowns zijn professionele spelers die zich hebben gespecialiseerd in ‘Health Care Clowning’.

Bekijk ook:

Dit betekent dat onze ruim 100 CliniClowns een theateropleiding hebben gevolgd, theaterervaring hebben en daarna een speciale training hebben gekregen.

CliniClowns stemmen af op de omgeving

Een CliniClown speelt voor een bijzonder publiek in een bijzondere omgeving: in de zorg is elke afdeling, elk zorgteam, elke situatie, elk kind of elke persoon met dementie weer anders. In hun training leren de CliniClowns om hun improvisatiespel steeds aan te passen aan elke situatie.

Met creativiteit, spel en humor zorgen CliniClowns dat iemand zich emotioneel sterker voelt. Waar het zorgteam er alles aan doet om iemand zich zo goed mogelijk te laten voelen of beter te maken, hebben CliniClowns de volle aandacht voor de persoon achter de patiënt. We werken altijd nauw samen met het zorgteam.

Wil je CliniClown worden?

Het vak van CliniClown vraagt dus om specifieke kwaliteiten én brengt je veel. Werken als CliniClown is geen vrijwilligerswerk, maar een betaalde baan. Lees meer over CliniClown worden.

Periodiek zijn er ook audities voor nieuwe CliniClowns. Wil je een seintje krijgen als er audities zijn? Mail dan even naar sollicitatie@cliniclowns.nl.