×

Wie zijn de CliniClowns?

CliniClowns zijn er voor de persoon achter de patiënt.

We hebben fantastische zorg in Nederland. Geweldige artsen en verpleegkundigen en de beste behandelingen. Gelukkig is er ook steeds meer aandacht voor het welzijn, voor de mens achter de patiënt. Omdat de menselijke kant van de zorg erg belangrijk is voor goed herstel.

Als CliniClowns mogen we de regels en rollen in het ziekenhuis of verzorgingshuis een beetje overtreden en al onze aandacht storten op het welzijn, op de persoon achter de patiënt. Niet alleen in Nederland vind je clowns in de zorg. In meer dan vijftig landen over de hele wereld zijn er professionele ‘Health Care Clowns’.

Dit zijn wij

Met onze neus op zijn we Pom, Hansje, Bidoe of een van de andere ruim 95 CliniClowns. We bezoeken  ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven door heel Nederland. Met creativiteit, humor en improvisatiespel doen we er alles aan om zieke kinderen, kinderen met een beperking of mensen met dementie te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Door even écht contact te maken zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt. Dat noemen wij de kracht van contact. We geven je graag nog veel meer informatie over waar we spelen en wat we doen.

Met onze neus af zijn we Charlotte, Marcel of Maartje en vertellen we graag wat ruim 25 jaar ervaring ons heeft geleerd en gebracht. En ook de positieve verhalen van kinderen, artsen, ouders, verplegers en iedereen in zorg en welzijn met wie al eerder samenwerkten. Want waar we aan tafel kunnen schuiven als partner in de zorg, hebben we meer impact op het welzijn.

De kracht van contact

We zijn ongelooflijk nieuwsgierig naar wat iedereen van onze verhalen vindt. En of anderen hetzelfde geloven als wij: dat er meer ruimte moet zijn voor menselijke aandacht in de zorg. Stel je voor dat er meer tijd, aandacht en geld zou zijn voor het welzijn? Laten we samen in gesprek gaan over de kracht van contact.