×

Wie zijn de CliniClowns?

Met afleiding en plezier zorgen CliniClowns dat zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie hun angsten of zorgen even vergeten.

Tekst gaat verder na dit blok

We hebben fantastische zorg in Nederland. Geweldige artsen en verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en verzorgenden en de beste behandelingen. Gelukkig is er ook veel aandacht voor de mens achter de patiënt. Dat is belangrijk voor goed herstel: je goed voelen zit niet alleen in je lijf, het zit ook tussen je oren. Daarom is er naast goede medische zorg ook aandacht voor het welzijn nodig. Bijvoorbeeld voor het verminderen van stress en angst. Afleiding en plezier kunnen daarin een grote rol spelen; precies waar CliniClowns goed in zijn.

Als CliniClowns mogen we in onze rol de regels in het ziekenhuis of verzorgingshuis een beetje overhoopgooien en al onze aandacht richten op het welzijn, op de mens achter de patiënt. Niet alleen in Nederland vind je clowns in de zorg. In meer dan vijftig landen over de hele wereld zijn er professionele ‘Health Care Clowns’.

Dit zijn wij

Lees meer over wie de CliniClowns zijn.

Met onze neus op zijn we Pom, Hop, Bidoe of een van de andere ruim 100 CliniClowns. Dankzij de steun van honderdduizenden donateurs bezoeken we ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen, dagbestedingen en kinderdagverblijven door heel Nederland. Met creativiteit, humor en improvisatiespel doen we er alles aan om zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een onbezorgd moment te geven. Door even écht contact te maken, zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt. Dat noemen wij de kracht van contact. We vertellen je graag nog veel meer over waar we spelen en wat we doen.

Bijdragen aan het welzijn

Met onze neus af zijn we Charlotte, Marcel of Maartje en vertellen we graag wat ruim 25 jaar ervaring ons heeft geleerd en gebracht. En ook de positieve verhalen van kinderen, artsen, ouders, verplegers en iedereen in zorg en welzijn met wie al eerder samenwerkten. Waar we aan tafel kunnen schuiven als partner in de zorg, kunnen we meer bijdragen aan het welzijn van kinderen en mensen met dementie.

Wil jij CliniClown worden? Kom meer te weten over de opleidings- en ervaringseisen en hoe je aan de slag kunt als CliniClown.