×

De rol van de clown in het zorgproces

CliniClowns is graag een partner in de zorg.

Sinds 1992 bezoeken we kinderafdelingen in ziekenhuizen. Inmiddels weten we uit ervaring dat onze bezoeken veel meer kunnen betekenen in de zorg. Zo begeleiden we bijvoorbeeld kinderen naar een operatie om stress en angst weg te nemen bij de kinderen en hun ouders. Of we gaan mee de behandelkamer in en zetten afleiding in als niet-farmacologische interventie, bijvoorbeeld tijdens een kleine ingreep. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van onze samenwerkingen met de zorg.

Zoveel mogelijk betekenen

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer momenten in verzorgingshuizen en ziekenhuizen waar van toegevoegde waarde zijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor mensen met dementie. We hebben geleerd dat we de ervaring van een opname positief kunnen veranderen. Of dat we er zowel voor, na als tijdens behandelingen kunnen zijn voor kinderen. Samen met de zorg in heel Nederland onderzoeken hoe we zoveel mogelijk kunnen betekenen in de zorg.
 

Goed samenwerken

Als we goed samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen voor het verbeteren van het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. In verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen door heel Nederland onderzoeken we in pilots wat onze rol in het zorgproces kan zijn en hoe we zoveel mogelijk kunnen bijdragen. Op steeds meer plekken zijn we niet meer een activiteit op de kalender, maar echt een partner in de zorg. In de toekomst zien we onszelf in deze rol graag terug op elke locatie in de zorg.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Ben je een zorgprofessional en denk je dat een bezoek van de CliniClowns veel kan betekenen op jouw locatie of afdeling? We horen graag van je.