×

Wanneer in het zorgproces?

We helpen overal waar we samen met de zorg het welzijn van kinderen of mensen met dementie kunnen verbeteren.

Door even echt contact te maken met iemand doen we er alles aan om iemand te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen.

Op deze momenten werken we samen met de zorg

Goed doel kinderen

In de afgelopen jaren zijn we steeds vaker aanwezig in het zorgproces. Als we goede afspraken maken met het zorgteam, kunnen we bijspringen tijdens spannende momenten of momenten waar we een alternatief kunnen bieden voor medicatie. 

We begeleiden kinderen naar een operatie om stress en angst weg te nemen bij de kinderen en hun ouders. Of we zorgen voor stress- en angstreductie op de prikpoli. Met humor, creativiteit en improvisatiespel zetten we afleiding in als non-farmacologische interventie, bijvoorbeeld tijdens een kleine ingreep. Of we gebruiken ons improvisatiespel tijdens fysiotherapie om te zorgen dat kinderen makkelijker meewerken met de therapeut.  Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van onze samenwerkingen met de zorg.

In gesprek met de zorg

Waar we goed samenwerken met het zorgteam, hebben we meer impact op het welzijn van zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen. Daarom gaan we graag in gesprek met de zorg. Waar is er behoefte aan niet-farmacologische interventie? Waar kunnen we onze kennis inzetten om stress en angst weg te nemen? 

Ben je een zorgprofessional en denk je dat een bezoek van de CliniClowns veel kan betekenen op jouw locatie of afdeling? Laat het ons weten.