De CliniClowns App

Ken je de CliniClowns uit het ziekenhuis of van een andere plek? Jouw kind kan zijn of haar favoriete CliniClowns eenvoudig (blijven) ontmoeten op de CliniClowns App. Via de chat, videobellen, filmpjes of shows.

In 3 stappen online

De CliniClowns App is bedoeld voor zieke kinderen en mensen met een beperking. Na het aanmaken van een account, wordt er altijd telefonisch of via de mail contact opgenomen door de redactie van de app. Zo werkt het:

  1. Download de CliniClowns App gratis in de App Store of via Google Play
  2. ​Vul je e-mailadres en telefoonnummer in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord
  3. ​Videobel met de CliniClowns of bekijk liveshows en filmpjes

Activiteiten voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

Als CliniClowns doen we er alles aan om zieke kinderen en mensen met een (verstandelijke) beperking onbezorgd te laten genieten. Niet alleen als we op bezoek zijn, maar wanneer iemand daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld tijdens het vele wachten in het ziekenhuis of langdurige behandelingen, zoals dialyse of chemokuur, en voor kinderen die thuis zitten. Even geen zorgen, maar een moment van ontspanning en een glimlach! Daarom organiseren we doordeweeks iedere dag online activiteiten op de CliniClowns App.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Wat je kunt verwachten van de CliniClowns App

Videobellen

Iedere werkdag zijn er CliniClowns online om mee te videobellen. De CliniClowns voelen precies aan waar het kind behoefte aan heeft en nemen hem of haar helemaal mee in het (improvisatie)spel via het scherm. Zo kunnen kinderen op hun eigen manier meedoen, maar houden ze altijd de controle.

Je kunt een afspraak inplannen voor een videobelletje (voor beschikbare momenten tussen 9:00 en 12:00 uur) via:

  • Whatsapp: 06-81020162
  • Telefoon: 033 - 330 29 88
  • De afsprakenknop in de app. De redactie neemt vervolgens contact op (met de ouders, verzorgers en/of begeleiders) om de afspraak in te plannen.

Van 14.00 tot 17.00 kun je ook spontaan inbellen. De beschikbare CliniClowns staan in de agenda op de app.

Shows en video's

Ook geven de clowns elke middag een interactieve liveshow. En als de clowns even niet online zijn, kunnen de kinderen meer dan 50 CliniClowns-filmpjes bekijken of gezellig chatten met elkaar.

Kortom: er is altijd iets te doen en je kunt gebruik maken van de CliniClowns App wanneer jou het beste uitkomt. Zoals Myrthe (9) die in isolatie zat. De CliniClowns App werd een houvast voor haar. En Damian (13), die zelfs vanaf de camping in België contact met clown Dikkie zocht en hem een bijzondere rondleiding gaf.

Redactie en privacy

Om te kunnen chatten en videobellen met de clowns, vragen we kinderen om lid te worden. Onze redactie checkt elke dag de CliniClowns App om te kijken of alles goed gaat in de gesprekken en of de kinderen ergens hulp bij nodig hebben. Zo houden we het interactieve deel van de app veilig. We bieden ook technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je een vraag of opmerking? Je kunt ons bereiken via app@cliniclowns.nl. Bekijk hier de privacyvoorwaarden.

Met hulp van onze vrienden

BeagleBoxx heeft de CliniClowns App opgenomen in hun iPad-entertainmentpakket. Verschillende ziekenhuizen door heel Nederland gebruiken dit pakket om kinderen zoveel mogelijk digitale ontspanning op maat te kunnen bieden.