×

De CliniClowns App

Kinderen kunnen ook online contact hebben met de clowns via de CliniClowns App.

Ook als we niet op bezoek zijn doen we er alles aan om zieke kinderen of kinderen met een beperking te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Wij zijn elke doordeweekse dag online om te videobellen en chatten. Bijvoorbeeld tijdens het vele wachten in het ziekenhuis of tijdens langdurige behandelingen zoals dialyse, maar ook als je thuis bent.

Elke middag geven we een interactieve liveshow waar kinderen zelfs met digitale taarten kunnen gooien. Als we niet online zijn kunnen kinderen meer dan 50 CliniClowns-filmpjes bekijken, of chatten met elkaar.

In 3 stappen online

Kinderen met een ziekte of beperking tot en met 18 jaar kunnen de app eenvoudig uitproberen:

1. Download de CliniClowns App in de App store of via Google Play
​2. Vul je e-mailadres in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord
​3. Videobel meteen met CliniClowns of bekijk liveshows en filmpjes

Veel ziekenhuizen hebben de CliniClowns App op hun eigen tablets staan. Steeds meer instellingen, kinderdagcentra en scholen in speciaal onderwijs gebruiken de CliniClowns App. Lees hier hoe ZML-school De Bodde de CliniClowns App gebruikt. Begeleid je kinderen waarvoor je denkt dat we online iets moois kunnen betekenen? Laat het ons weten. We komen graag met je in contact.

Veilige plek

Om met vrienden te kunnen chatten vragen we kinderen om vast lid te worden. Zo houden we het interactieve deel van de app veilig en krijg je meteen leuke berichtjes van clowns. Onze redactie checkt elke dag de app om te kijken of alles goed gaat in de gesprekken en of de kinderen ergens hulp bij nodig hebben. We bieden ook technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je een vraag of opmerking? Je kunt ons bereiken op app@cliniclowns.nl of via 033 46 99 040. Bekijk hier de privacy voorwaarden.

Met hulp van onze vrienden

Om nog meer kinderen te bereiken werken we samen met de Michael Wings Foundation. De Michael Wings Foundation zorgt dat kinderen in ziekenhuizen internet aan bed hebben om online contact te zoeken met familie, vrienden en ons.

BeagleBoxx heeft de CliniClowns App opgenomen in hun iPad entertainment pakket. Verschillende ziekenhuizen door heel Nederland gebruiken dit pakket om kinderen zoveel mogelijk digitale ontspanning op maat te kunnen bieden.

Lees de bijzondere verhalen

'Zonder de clowns is het maar saai'

Koen Kampmeinert is 11 jaar en samen met zijn moeder groot fan van de CliniClowns App. Niet alleen vanwege het persoonlijke contact met de clowns, maar ook door de mogelijkheden die de iPad biedt.

'Webcammen met de clowns vanaf de camping'

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns.Zelfs op de camping in België zocht hij contact met CliniClown Dikkie voor een bijzondere rondleiding.

'Het was net of de clowns in de ziekenhuiskamer waren'

Janka Scholtens-Van Eeken is Pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van Treant Zorggroep locaties Bethesda en Scheper. Enthousiast vertelt zij hoe gemakkelijk het is om de app in te zetten en welk effect zij ziet bij kinderen.

Dankzij de CliniClowns App kunnen zieke kinderen en kinderen met een beperking even hun zorgen vergeten. Help jij mee zodat we nog meer kinderen kunnen bereiken?