×

De CliniClowns App

Ken je de CliniClowns uit het ziekenhuis of van een andere plek? Jouw kind kan zijn of haar favoriete CliniClowns eenvoudig (blijven) ontmoeten op de CliniClowns App. Via de chat, videobellen, filmpjes of shows.

In 3 stappen online

Kinderen met een ziekte of beperking kunnen de app eenvoudig uitproberen. Na het aanmaken van een account, wordt er altijd telefonisch contact opgenomen door CliniClowns.

1. Download de CliniClowns App gratis in de App Store of via Google Play
​2. Vul je e-mailadres en telefoonnummer in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord
​3. Videobel meteen met CliniClowns of bekijk liveshows en filmpjes

Activiteiten voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

Als CliniClowns doen we er alles aan om zieke kinderen en kinderen met een (verstandelijke) beperking afleiding en plezier te brengen. Niet alleen als we op bezoek zijn, maar wanneer kinderen daar behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld tijdens het vele wachten in het ziekenhuis of langdurige behandelingen, zoals dialyse of chemokuur, en voor kinderen die thuis zitten. Even geen zorgen, maar een moment van ontspanning en een glimlach! Daarom organiseren we doordeweeks iedere dag online activiteiten op de CliniClowns App.

Wat je kunt verwachten van de CliniClowns App

Iedere werkdag zijn er clowns online waarmee kinderen kunnen videobellen. Zij voelen precies aan waar het kind behoefte aan heeft en nemen hem of haar helemaal mee in het (improvisatie)spel via het scherm. Zo kunnen kinderen op hun eigen manier meedoen, maar houden ze altijd de controle. Ook geven we elke middag een interactieve liveshow.

Als de clowns even niet online zijn om te videobellen, kunnen de kinderen meer dan 50 CliniClowns-filmpjes bekijken of gezellig chatten met elkaar. Kortom: er is altijd iets te doen! Zo zat Myrthe (9) in isolatie in een logeerhuis toen haar moeder het coronavirus had. Zelf is ze erg kwetsbaar, omdat ze een zeldzame stofwisselingsziekte heeft. De CliniClowns App werd een houvast voor haar. Damian (13) zocht zelfs vanaf de camping in België contact met clown Dikkie om hem een bijzondere rondleiding te geven.

Redactie en privacy

Met de CliniClowns App bieden we online activiteiten voor zieke kinderen en kinderen met een beperking.

Om met vrienden te kunnen chatten, vragen we kinderen om lid te worden. Zo houden we het interactieve deel van de app veilig en krijg je meteen leuke berichtjes van clowns. Onze redactie checkt elke dag de CliniClowns App om te kijken of alles goed gaat in de gesprekken en of de kinderen ergens hulp bij nodig hebben. We bieden ook technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heb je een vraag of opmerking? Je kunt ons bereiken op app@cliniclowns.nl of via 033 46 99 040. Bekijk hier de privacyvoorwaarden.

Met hulp van onze vrienden

BeagleBoxx heeft de CliniClowns App opgenomen in hun iPad-entertainmentpakket. Verschillende ziekenhuizen door heel Nederland gebruiken dit pakket om kinderen zoveel mogelijk digitale ontspanning op maat te kunnen bieden.

Dankzij de CliniClowns App kunnen zieke kinderen en kinderen met een beperking even hun zorgen vergeten. Help jij mee zodat we nog meer kinderen kunnen bereiken?