We bezoeken de kinderafdeling in het ziekenhuis

CliniClowns doen er alles aan om kinderen in het ziekenhuis te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen.

Je vindt ons op de kinderafdeling van nagenoeg alle ziekenhuizen in Nederland. Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt.

Kinderen vergeten even dat ze in het ziekenhuis zijn

Met onze neus op zijn we er op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of we spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. We zijn er op de op de kinderafdeling, op de IC, bij revalidatie en soms, in goed overleg met de artsen, zijn we er zelfs tijdens behandelingen. Bijvoorbeeld om iemand af te leiden tijdens een kleine ingreep. Of we spelen met kinderen op de downpoli. 

Tijdens het spelen vergeten de kinderen even dat ze in het ziekenhuis zijn en kan de arts de kinderen goed observeren. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor de arts omdat hij meer ruimte heeft om zijn werk te doen. Voor wie of waar we ook spelen; door echt contact te maken, zorgen we dat kinderen zich weer even zichzelf voelen, in plaats van patiënt.

Als we samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen

Met onze neus af werken we goed samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Want als we samenwerken hebben we meer impact op het welzijn van kinderen. We komen steeds alleen of met zijn tweeën op vaste dagen in dezelfde ziekenhuizen. Zo leren we de kinderen kennen en zij ons. Als ze ons gaan vertrouwen kunnen we meer voor ze betekenen en kijken ze uit naar ons bezoek.

Voordat we als CliniClowns naar de kinderen gaan, vertellen de pedagogisch medewerkers en kinderverpleegkundigen ons hoe het met de kinderen gaat. Soms wil iemand ook niet dat we komen en horen we dat van hun pedagogisch medewerker. Pas daarna zetten we onze neus op en doen we er alles aan om kinderen weer zichzelf te laten zijn.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.