×

‘Het was net of de clowns in de ziekenhuiskamer waren’

De CliniClowns brengen meestal 1 keer per week een bezoek aan de kinderafdeling in een ziekenhuis. Voor de dagen dat de clowns er niet zijn, biedt de CliniClowns App uitkomst. 

Janka Scholtens-Van Eeken is Pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van Treant Zorggroep locaties Bethesda en Scheper. Enthousiast vertelt zij hoe gemakkelijk het is om de app in te zetten en welk effect zij ziet bij kinderen.

Oppepper nodig

“CliniClown Piek speelt iedere week op woensdag bij ons in het Bethesda  op de kinderafdeling. Zij vertelde me over de CliniClowns App en toen dacht ik: ‘dat ga ik eens proberen’. Er was die week een jongen, Boaz. Door de leukemie ligt hij regelmatig in het ziekenhuis. Het was vrijdag en ik zag dat hij echt even een oppepper kon gebruiken. Ik had de app binnen twee minuten gedownload en nog geen uur later had ik een inlogcode geregeld.”

"Voor een klein ziekenhuis is het ideaal dat de app er is. Vooral voor de dagen dat de clowns er niet zijn."

Opfleuren

Janka was verrast over hoe echt het contact was via de app. “Ik vroeg me vooraf wel af of het mogelijk zou zijn om de ontmoeting tussen clown en kind in het ziekenhuis na te bootsen. Maar toen Boaz contact had met de clowns, was het net alsof ze echt in de kamer waren. Ik zag Boaz ook helemaal opfleuren. Als Boaz in het ziekenhuis is, heeft hij het nog steeds over de app en de clowns.”

Moeder Jolanda vult aan: “Hoe was mooi om te zien hoe snel de clowns het ijs konden breken bij Boaz. Hij genoot er ontzettend van.” 

Even helemaal uit de ziekenhuiswereld

“Voor een klein ziekenhuis is het ideaal dat de app er is. Vooral voor de dagen dat de clowns er niet zijn. Fijn dat we voor die momenten de app kunnen inzetten. Natuurlijk biedt een dvd ook afleiding, maar het spel met de clowns haalt kinderen even helemaal uit de ziekenhuiswereld. Super dat dit nu ook via de app kan”, aldus Janka.

Help mee, steun CliniClowns!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns.

Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'Samen duiken we in een prettige bubbel'

Liz wordt in DeKinderkliniek in Almere geprikt vanwege een vervroegde puberteit. Clown Pula zorgt voor afleiding.