×

‘Je bent even in een andere wereld en dat is zo fijn’

De 3-jarige Savi maakte een hectische week mee in het ziekenhuis, maar leefde helemaal op dankzij een bijzonder moment. “Hij heeft de dagen erna over niks anders gepraat.” 

Savi werd afgelopen zomer opgenomen met ernstig ondergewicht op de kinderafdeling van Isala Zwolle. Hij moest in totaal een week blijven. Na de vele onderzoeken in het ziekenhuis had hij het wel even gehad met alle mensen in witte jassen, hoe aardig ze ook voor hem waren. Maar op een dag kreeg Savi plotseling heel ander bezoek. Twee CliniClowns verschenen in de deuropening van de kamer waar hij lag. Ze praatten wat tegen elkaar. Voorzichtig zochten ze contact met Savi. 

Aftasten

“Het was een tijdje muisstil”, vertelt zijn moeder Ingrid. “Savi is niet een doorsnee jongetje dat meteen reageert en wil spelen. Hij is heel rustig en kijkt vaak de kat uit de boom. De CliniClowns zagen dat, daarom hielden ze eerst even afstand om af te tasten. Daarna kwamen ze rustig dichterbij. Toen ineens kwam daar een reactie van hem. Hij kroop helemaal uit zijn schulp. Zo spontaan, zo mooi!”

Geef Savi de lach die doet leven. Doneer nu.

Betoverend

Savi lag dubbel van het lachen om de grapjes van de CliniClowns. Ingrid: “Hij heeft de dagen erna over niks anders gepraat dan over de clowns en vertelde het aan iedereen die het maar wilde horen. Nooit geweten dat het zoiets magisch en betoverends is. Je bent gewoon even in een andere wereld, en dat is zo fijn. Je wordt er als ouder ook meteen blij van. Het is een soort uitje in een spannende tijd.” 

Herinnering

Het gaat op dit moment de goede kant op met Savi, vertelt Ingrid. “Hij krijgt nu een tijdje sondevoeding om te kijken of hij dan goed op gewicht blijft. Door de rare periode heeft hij helaas wel een taalachterstand opgelopen en daarom zit hij nu op een speciale school. Natuurlijk moeten we nog weleens naar het ziekenhuis. Savi begint op die momenten dan meteen weer over de CliniClowns. Het heeft echt indruk gemaakt.” 

Gun jij kwetsbare kinderen de lach die doet leven? Doneer nu.